Здравейте на всики!Преди 5 или 6 години не си спомням точно си правих сам едно ремърке за автомобил при един приятел в железарска работилница в която работи.След като стана готово в завършен вид се разбрах със собственика да стои в двора до го съхранява.
След месец някъде отидох и ремъркето го нямаше,след като попитах собственика и момчето което го правеше къде е, ми казаха че някакъв клиент помолил да го ползва да си карал дърва или нещо такова и щял да го върне след ден два.
От тогава на сам в продължение на 6 години аз издирвам този човек на които му знам само малкото име безуспешно.
След година някъде собственика го видял и го пипитал какво става с ремъркето и да го върне че не е негово и аз си го искам,"да допълня че мен никой не ме е питал дали разрешавам"и така до преди няколко дни,всички опити безуспешни,човека които го е взел не се появява и не го връща.
Минавайки сутринта покрай автокъщата до блока си виждам и познавам ремаркето, оставено да му се пригоди плафона за дадена кола да ходят да го регистрират в кат,останах изомен.
До като звъннах на 166 и отидох да чакам патрулката колата на която беше закъчено и ремъркето изчезнаха.
След като доидоха представители от районното и попитаха къде е ремъркето собственика на автокъщата каза че ще му се обади да дойде,същият дойде но без ремърке,и твърдеше че го е купил от негов приятел със същото име което е взело ремъркето от работилницата и ремъркето няма да го дъде защото ще са му нужни години да си получи парите от въпростият в скоби прадавач.
В полицейскит участък обясних случая,след което отидох да доведа собственика на железарската работилница и момчето което работеше там и го е правило.
Същите потвърдиха че ремъркето е мое и че въпросният човек го е взел и не го е връщал до тази момент след подсесещане от собственика.
За същото ремърке няма как да представя фактура тъй като то е правено собственоръчно,осите и главините са превени от стугар който е на години в провинцията който и не знае какво е фактура,ресьори и амортисьори са купени от моргите и са приспособени,ламарината е купувана само и огъвана на машините,тъй като цеха имаше всякакви машини.
днес разбрах че новия собственик отива към КАТ да си го регистрира,не знам по какъв начин.
иНТЕРЕСУВА МЕ ДА ЗНАМ С ТЕЗИ ДВАМА СВИТЕЛИ МОГА ЛИ ДА ДОКАЖА ЧЕ Е МОЯ СОБСТВЕНОСТ И ПО КАКЪВ НАЧИН ДА СИ ГО ПОЛУЧА ТОВА РЕМЪРКЕ,СЛЕД КАТО НОВИЯ СОБСТВЕНИК СИ ГО РЕГИСТРИРА НА НЕГОВО ИМЕ В КАТ
- Дата и час: 11 Яну 2025, 02:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ И СЪВЕТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ И СЪВЕТ
Последна промяна atanasov1977 на 21 Юли 2010, 21:59, променена общо 5 пъти
- atanasov1977
- Нов потребител
Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ И СЪВЕТ
чиста проба кражба. Доказването няма да е ваша работа, а на прокурора. Напишете си жалба и я подайте в прокуратурата. Самото доказване няма да стане само с вашите двама свидетели, а ще има разпит на новия собственик, на продавача, и пр. Между впрочем, новия собственик ще трябва да установи произхода на ремаркето. Ако успее, ще пиете студената водица. Ако не - виновния ще си получи заслуженото. Редно е това да е продавача на ремаркето. Що се отнася до купувача - само ако знае, или е могъл да предполага, че ремаркето ви е придобито от продавача по незаконен начин. Това е. Желая ви успех. А, разбира се, следва да ви се върне и ремаркето.
- ivan2
- Потребител
Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ И СЪВЕТ
ivan2 написа:чиста проба кражба
А,бе направо към убийство отива работата.Ква кражба?
- svettoslav
- Активен потребител
Re: моля за съвет
в районното има заведена преписка по случая със снети показания на всички,редно ли пак да падам сигнал и в прокуратурата след като съм уведомил полицията и показанията на свидетелите са там,няма как да ги посоча в жалбата.. кой ще ми ги даде?а и с две думи като слушам служителя при който дадох показания как ми говореше: да ходя и да го търся тоя да си ми връща ремъркето, се съмнявам да ми помогнат и съдействат
- atanasov1977
- Нов потребител
Re: МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ И СЪВЕТ
Не знам кражба ли е колега,обсебване ли е с последващи нерегламентирани и инкриминирани действия,но лесно се доказва произхода на ремаркето дори без наличие на фактури и други документи.Лесно се доказва и извършителя.Делото се печели на 100 %,единствено колко време ще отнеме никой не може да каже.След такова изказване (професионално) на полицая,те съветвам да се сезира Прокуратурата.За "новия собственик"...Регистрира ли го в КАТ ,ти ремарке повече няма да видиш.Има способ да му се попречи.
- adwokat
- Младши потребител
adwokat написа:Не знам кражба ли е колега,обсебване ли е с последващи нерегламентирани и инкриминирани действия,но лесно се доказва произхода на ремаркето дори без наличие на фактури и други документи.Лесно се доказва и извършителя.Делото се печели на 100 %...
Това изказване също е изключително "професионално"
Колегааа.... Иска ми се да видя някой многознайко като Вас, как ще го работи това "мегадело" на практика,а не само да ръси разум из форумите.
Само като за начало, си представям, как бихте организирал необходимите ПСД за установяване на идентичност между "обсеното" преди 6 г. ремЪрке, и припознатото от жалбоподателя такова. После ще ми бъде весело да гледам как ще докажете (за разгрявка), че жалбоподателят действително е имал право на собственост в/у ремЪркето, към датата на инкриминираното деяние.
По-интересно ще ми бъде да гледам, същността на мача, а именно, как "лесно и на 100%", ще оборите десетките възможни защитни тези, на обвинените лица... Като например: - "Ама аз като го взех ремЪркето, на жалбоподателя му платих, като с него се разплатихме на ръка, без разписки. "
И докато сме на тема "професионализъм"... ако наистина сте действащ адвокат (в което много силно се съмнявам), щяхте да знаете,че съветът който сте дал на питащия е абсолютно безсмислен, тъй като преписката в полицията, ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ще бъде служебно изпратена за решаване в прокуратурата.
---------------------------------------------------------------------------------------
atanasov77... я, чакай да видя да ли съм разбрал правилно !
Някога (не си спомняш точно), някъде, някой е направил едно ремЪрке с твои (може би) части и с чужди инструменти, дето от юридическа гледна точка не се знае дали е баш твоя собственост точно.... Щото нали... един прител го бил правил, в работилницата на своя работодател, без някакъв писмен договор с теб, или нещо... без разписки за материали, без документи за това някой на някого нещо плащал ли е.... Без да сме наясно дали собственика на железарската работилница не е упражнил някакво право на задържане... ама... абе айде, карай - приемаме, примерно че това си е билоТВОЕТО ремЪрке, щото твоят приятел за теб го бил направил уж...
Та някога си, някой взел това ремЪрке, на неизвестно правно основание и го задържал като свое (предполага се ), също без да е много ясно дали всъщност не го прави на някакво правно основание, щото нали... има и един друг человек(собственика на работилницата), дето го бил дал уж, ама пак тъмна работа... Таааа... така....
Минават междувременно ШЕСТ ГОДИНИ !!!!
И СЕГА се сещаш да подадеш жалба в полицията ?????
Образувана е преписка, разпитани са лицата които са съпричастни, ама ти не си доволен, щото полицаят не е изразил пред теб дължимото въодушевление от шанса да работи по този "случай на века"...
Последна промяна capt_dreyfus на 20 Юли 2010, 23:03, променена общо 1 път
- capt_dreyfus
- Младши потребител
Абсолютно съгласна, колега.
По темата- от това няма да излезе нищо в белия свят на съдебните дебри.
Ще завъртите един празен ход на толкоз хора...
По темата- от това няма да излезе нищо в белия свят на съдебните дебри.
Ще завъртите един празен ход на толкоз хора...
- Гост.
- Старши потребител
искам да дооточня ,че показанията на собственика на работилцата са ,че ремъркето е лично мое и той го е дал ,и до ден днешен не е върнато и веднъж го е видял и го е попитал кога ще го върне че не е него и собственика си го иска. Човека който не го връща също не отрича че го е взел и не го е върнал и става въпрос за сащото ремърке и е давал пари или нещо подобно,другия свидетел също дава показания че е лично мое и че не го е върнал,просто теорията,че го е купил никой не я твърди,просто изкарва довод че е сложил нови стопове и иска 300 лв да му дам и тогава да ми го върнел,написал го е в обяснението.Но аз пък не виждам никакво основания да иска пари при условие че 6 години го ползва без мое съгласие и но всичко отгоре и пари да му дам за да го върне,а причината че не е заведена преписка на времето беше че никой не му знаеше имената и данните,просто сега се появи на бял свят и си го познах,а то няма как да се объркал при условие че всеки винт му знам.
На кратко стигнах до два извода:
вариант 1-стоя до като ми кипнат нервите и отида да му строша главата за да създам работа на институцийте,и да се чудя какво да отговря на децата си защо са ме закл в райнното ,и спокойно и обясня как трябва да си решават проблемите за в бъдеще
извод 2-приемам теорията че всичко чуждо е общо,и сега вместо да мисля че карам още със зимните гуми на автомобила си ,защо да си купувам нови при условие, че мога да сваля на някой непознат,след това да твърдя че съм питал комшията му да ги взема на заем,а после нека да ходи да си доказва, че са негови и да вади документ за идентичност ,стига бре хора...не ми казвайте че това е реалността още в тая държава и ролята на тези институций е просто да потвърдят тези два мои извода за начин на живот!
На кратко стигнах до два извода:
вариант 1-стоя до като ми кипнат нервите и отида да му строша главата за да създам работа на институцийте,и да се чудя какво да отговря на децата си защо са ме закл в райнното ,и спокойно и обясня как трябва да си решават проблемите за в бъдеще
извод 2-приемам теорията че всичко чуждо е общо,и сега вместо да мисля че карам още със зимните гуми на автомобила си ,защо да си купувам нови при условие, че мога да сваля на някой непознат,след това да твърдя че съм питал комшията му да ги взема на заем,а после нека да ходи да си доказва, че са негови и да вади документ за идентичност ,стига бре хора...не ми казвайте че това е реалността още в тая държава и ролята на тези институций е просто да потвърдят тези два мои извода за начин на живот!
Последна промяна atanasov1977 на 21 Юли 2010, 00:04, променена общо 1 път
- atanasov1977
- Нов потребител
atanasov1977 написа:искам да дооточня ,че показанията на собственика на работилцата са ,че ремъркето е лично мое и той го е дал ,и до ден днешен не е върнато и веднъж го е видял и го е попитал кога ще го върне че не е него и собственика си го иска. Човека който не го връща също не отрича че го е взел и не го е върнал и става въпрос за сащото ремърке и е давал пари или нещо подобно,другия свидетел също дава показания че е лично мое и че не го е върнал,просто теорията,че го е купил никой не я твърди,просто изкарва довод че е сложил нови стопове и иска 300 лв да му дам и тогава да ми го върнел,написал го е в обяснението.Но аз пък не виждам никакво основания да иска пари при условие че 6 години го ползва без мое съгласие и но всичко отгоре и пари да му дам за да го върне,а причината че не е заведена преписка на времето беше че никой не му знаеше имената и данните,просто сега се появи на бял свят и си го познах,а то няма как да се объркал при условие че всеки винт му знам
Тоя свидетел в червеното го разбрахме.
Ама другите "цветни" кой кой е?
И след като всичките пишат, че е ваше, не виждам изобщо проблем. Вие си искате вещта в първоначалното състояние - да си взема стоповете и готово. Ама нещо не ми се връзва - ако настоящия владетел на движимото имущество казва също, че е ваше - самият разпитващ полицай ще му предложи или да го връща и да се прекратява, или отива към прокуратурата.
- nikiboy
- Потребител
точно за това потърсих мнение тук във форума,при условие че никой не отрича че е мое защо не си го получавам....просто тези стопове ги е слагал неговия приятел който твърди че го е купил и няма как да си вземе парите от него и за това не го дава и до някъде ако е наистина го е купил което ме съмнява има основание ,но не от мен,а другия остала все още свидетел е един от съсобствениците на работилницата
- atanasov1977
- Нов потребител
capt_dreyfus написа:adwokat написа:Не знам кражба ли е колега,обсебване ли е с последващи нерегламентирани и инкриминирани действия,но лесно се доказва произхода на ремаркето дори без наличие на фактури и други документи.Лесно се доказва и извършителя.Делото се печели на 100 %...
Това изказване също е изключително "професионално"
Колегааа.... Иска ми се да видя някой многознайко като Вас, как ще го работи това "мегадело" на практика,а не само да ръси разум из форумите.
Само като за начало, си представям, как бихте организирал необходимите ПСД за установяване на идентичност между "обсеното" преди 6 г. ремЪрке, и припознатото от жалбоподателя такова. После ще ми бъде весело да гледам как ще докажете (за разгрявка), че жалбоподателят действително е имал право на собственост в/у ремЪркето, към датата на инкриминираното деяние.
По-интересно ще ми бъде да гледам, същността на мача, а именно, как "лесно и на 100%", ще оборите десетките възможни защитни тези, на обвинените лица... Като например: - "Ама аз като го взех ремЪркето, на жалбоподателя му платих, като с него се разплатихме на ръка, без разписки. "
И докато сме на тема "професионализъм"... ако наистина сте действащ адвокат (в което много силно се съмнявам), щяхте да знаете,че съветът който сте дал на питащия е абсолютно безсмислен, тъй като преписката в полицията, ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ще бъде служебно изпратена за решаване в прокуратурата.
---------------------------------------------------------------------------------------
atanasov77... я, чакай да видя да ли съм разбрал правилно !
Някога (не си спомняш точно), някъде, някой е направил едно ремЪрке с твои (може би) части и с чужди инструменти, дето от юридическа гледна точка не се знае дали е баш твоя собственост точно.... Щото нали... един прител го бил правил, в работилницата на своя работодател, без някакъв писмен договор с теб, или нещо... без разписки за материали, без документи за това някой на някого нещо плащал ли е.... Без да сме наясно дали собственика на железарската работилница не е упражнил някакво право на задържане... ама... абе айде, карай - приемаме, примерно че това си е билоТВОЕТО ремЪрке, щото твоят приятел за теб го бил направил уж...
Та някога си, някой взел това ремЪрке, на неизвестно правно основание и го задържал като свое (предполага се ), също без да е много ясно дали всъщност не го прави на някакво правно основание, щото нали... има и един друг человек(собственика на работилницата), дето го бил дал уж, ама пак тъмна работа... Таааа... така....
Минават междувременно ШЕСТ ГОДИНИ !!!!
И СЕГА се сещаш да подадеш жалба в полицията ?????
Образувана е преписка, разпитани са лицата които са съпричастни, ама ти не си доволен, щото полицаят не е изразил пред теб дължимото въодушевление от шанса да работи по този "случай на века"...
Преди 4 години спечелих с лекота аналогично дело само че не с ремарке а с машина за дървообработване,която беше 30-тина пъти по-скъпа от едно ремарке.Делото е в архива ми и с удоволствие ще го предоставя на истински адвокат да го научи наизуст.
В профила ми в Лекс има информация за контакти с мен.Минибара ми е зареден,заповядайте!!!
ПС:От етична ,както и от морална гледна точка не е правилно колега да поставяш професионализма ми под съмнение.Дори малко съм смутен че водя дебат при наличие на подобно поведение.Така гилдия не се създава. Успех.
- adwokat
- Младши потребител
adwokat написа:ПС:От етична ,както и от морална гледна точка не е правилно колега да поставяш професионализма ми под съмнение.Дори малко съм смутен че водя дебат при наличие на подобно поведение.Така гилдия не се създава. Успех.
Quod tibi fieri non vis, alteri ne feceris.
Ако се затруднявате в превода, ползвайте гугле.
- capt_dreyfus
- Младши потребител
ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ УЖ СТЕ КОЛЕГИ,А САМО СЕ КАРАТЕ И СПОРИТЕ...В КРАЙНА СМЕТКА НИЩО НЕ РАЗБРАХ.ПРЕДСТАВЯХ СИ ЧЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА РАБОТИ ПО ПРИНЦИПА НА МАТЕМАТИКА,С ТАЗИ РАЗЛИКА, ЧЕ ЧАТ ПАТ СЕ ИЗМЕНЯ НЕЩО ,А МАТЕМАТИКАТА НЯМА РАЗВИТИЕ,ТА ЗА ТОВА ПОТЪРСИХ МНЕНИЕ ТУК.АЗ СЕ ОЦЕНЯВАМ ЗА СЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК И В МОЯТА ПРОФЕСИЯ ДА ПРОЕКТИРАМ МЕБЕЛИ НИКОГА НЕ СЪМ СТИГАЛ ДО ТАКИВА СПОРОВЕ С КОЛЕГИТЕ,ПО СКОРО ОБРАТНОТО....УВАЖАВАЙТЕ СЕ ПРОСТО,ПО ЛЕСНО ЩЕ ВИ Е....ВСЕ ПАК БЛАГОДАРЯ ЗА ОТНЕТОТО ВИ ВРЕМЕ,МАКАР ЧЕ ЗА МИГ ПОЧУВСТВАХ УГРИЗЕНИЕ,ЧЕ ПУСНАХ ТЕМА И ПОЧНАХТЕ ДА СЕ КАРАТЕ ЗА НЯКАКЪВ ЕЖЕДНЕВЕН СЛУЧАЙ ,КОЙТО НА ВСЕКИ ЧОВЕК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МУ СЕ СЛУЧВА С МОРАЛА НА ПОВЕЧЕТО ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА,А ИМЕННО ДА СИ НАТОВАРВА СЪЗНАНИЕТО ДА МИСЛИ КАК ДА ПРЕКАРА И КАК ДА Е НА ДАЛАВЕРА ВМЕСТО ДА СЕДНЕ ДА ПОМИСЛИ КАК БИ СИ УСИГУРИЛ СПОКЕН И ЩАСЛИВ ЖИВОТ...НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО,НАИСТИНА СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН,МАКАР ЧЕ В ПРАВ ТЕКСТ ВЪТРЕШНО ТОВА ТЪПО РЕМЪРКЕ МИ Е ТРЯБВАЛО ЗА ОНОВА ВРЕМЕ,СЕГА ИМАМ ДВА БУСА И НИКАКВА РАБОТА НЯМА ДА МИ ВЪРШИ,ПРОСТО МЕ АМБИЦИРА, ТОВА ЧЕ НА ВРЕМЕТО СЪМ РАЗПОЛАГАЛ С ТАКИВА СРЕДСТВА ,И СЪМ ОТДЕЛИЛ ВРЕМЕ И СРЕДСТВА ВМЕСТО ДА ГИ ДАМ ПО ДОБРЕ ПО ДЕЦАТА СИ ДА СЕ ЗАРАДВАТ ПОНЕ ТЕ,И ДРУТОТО ДО КОГА ПЪК ТОЗИ ТИП ХОРА ЩЕ МИСЛЯТ, ЧЕ ТОВА Е НАЧИНА ДА ОЦЕЛЯВАТ НА ЧУЖД ГРЪБ ,ВСЕ ПАК НИКОЙ НЕ Е ПО БАЛЪК ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ....БЛАГОДАРЯ ВИ ИСКРЕНО,ЗА МНЕНИЕТО И ВСЕ ПАК ЗА БЕЗ ПОРИ АЗ НЕ ОЧАКВАМ ДА МИ КАЖЕТЕ И ТОЧНО КАКВО ДА НАПРАВЯ,ВСЕКИ СЕМЕЙСТВО ХРАНИ И ДОСТА ПОТ Е ДАЛ ОТ СЕБЕ СИ ЗА ДА РАБОТИ БЛАГОТВОРИТЕЛНО!!!!!!!!!!УСПЕХ И МНОГО УСМИВКИ НА ВСИКИ,И КОЙТО ЩЕ ХОДИ НА МОРЕ ,ЧЕ Е СЕЗОН ...СТРАХОТНО ИЗКАРВАНЕ!
Последна промяна atanasov1977 на 22 Юли 2010, 00:13, променена общо 1 път
- atanasov1977
- Нов потребител
Атанасов, уважам Вашата средна интелигентност, но умолявам Ви, пишете "ремарке" отсега нататък, дори и да е грешка, поне е благозвучно някак си ...
- marek972
- Потребител
е поне научих как се пише "ремарке",сори..май трябва да сменя малко професията че забравих граматика на книжвния език
- atanasov1977
- Нов потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|