- Дата и час: 11 Яну 2025, 02:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за съвет
Здравейте!Ще се опитам да бъда кратка. Мой приятел има проблеми с баба си ,която му е напраила дарение от своята част от апартамент а другата част след смърта на баща му той наследява 1/4.След нашето запознанство въпросната възрастна дама незнайно защо реши ,че аз целя да и взема имушеството и да живея в апартамента,започнаха скандали,психически тормоз всеки ден върху приятялят ми обиди по мой адрес хиляди ,ценизми ,които не и правят чест да ги изрича и всичко това съм чувала по телефона докато разговаряме с моят познат тя крещи истерично и обижда.Забранява му да говори с мен , да ме кани на гости,но това не ни раздели.Започнаха заплахи че ще го изгони ,заплахи ,че ще развали дарението,след това го караха да подписва документи ,че сам се отказва от дарението и след като той отказа и това ,тя прекали със истериите си и вулгарните си обиди и след поредният кошмар- приятелят ми вече не издържа на 6 месечният ужас - хваща я за китките ,тъй като, тя му е посегнала и казва да спре със всичко това ,че живота си е негов,пълнолетен е и ще прави каквото сметне за добре ... е да,но не .Дамат пуска жалба ,че едвали не той я тормозел психически, посинил я цялата и завежда иск срещу него за физически и психически тормоз без никакви доказателства и свидетели ,но във показанията си упреква мен за тези скандали и ни обвинява че от домът са и изчезнали златните пръстени и ние сме ги били откраднали ....Господи ....можели човек да изпадне в тази крайност за това, че не одобрява едни взаимоотношения и по никаквън начин не успя да раздели едно приятелство?Четох показанията и на госпожата и нито един факт не е достоверен и мога да го докажа в съда, на всичкото отгоре и в тях писменно ме клевети ,че съм я окрала и тя се е подписала на декларация ,че носи отговорност за недостоверни показания.Аз не съм била в домът и през този период ,които тя посочва ,нито съм пребивавала толкова време колкото посочва а най малко съм имала достъп до златните и пръстени. А и няма доказателство за това твърдение не е правена жалба за обир ,следователно няма и разследване ,което да докаже това. Интересно ми е много как се завежда дело толкова бързо за няма и 15 дни само на голи думи и то недостоверни??? Търпях до сега всички хули и обиди бях толерантна и се опитвах да я разбера,но когато ме засяга на чест и достойнство и подронва авторитета ми и ми нанася морални щети,вече ме заболя много и мисля,че закона е за всички. Посъветвайте ме как да постъпя в този случай! Благодаря Ви!
- ilen_j
- Нов потребител
Re: Моля за съвет
Най-разумното , което ще направите е да си ангажирате адвокат.Там спокойно ще обсъдите казуса.Колегата ще Ви обясни и какви действия срещу бабата може да предприемете , ако не си е запазила право на ползване в договора за дарение , те могат са са доста крути....
П.П
Дарение така лесно не се разваля , но това също ще Ви го обясни адвокатът.
П.П
Дарение така лесно не се разваля , но това също ще Ви го обясни адвокатът.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Интересно ми е много как се завежда дело толкова бързо за няма и 15 дни само на голи думи и то недостоверни???
За какво дело става дума?
- Гост.
- Старши потребител
Призовката е за участие в открито съдебно заседание по Гражданско дело.
- ilen_j
- Нов потребител
ilen_j написа:Призовката е за участие в открито съдебно заседание по Гражданско дело.
Значи домашно насилие... Адвокат!Бръжко!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Наистина най-размуното е да се консултираме с адвокат. Най-ироничното е ,че насилника се изкарва жертва .По логиката и показанията на бабата аз мога да се ударя да се посиня и да заведа делу срещу нея за психически и физически тормоз без тя да ме е докосвала дори и да си я осъдя на воля - парадоксално !?
- ilen_j
- Нов потребител
Чудно ми е как без никакви свидетели,без удостоверение от съдебен лекар или дори от личен лекар за нанесени телесни повреди,без подаване и разследване за извършена кражба , въпросната госпожа подава Молба до съда на 18.06.2010 ,на 7.07.2010 Районият съд се произнася на основание чл.140 ал.1 от ГПК,че представените писменни доказателства са допостими и насрочва производство по делото за 4.08.2010и на 8 .07.2010 се връчва призовката за делото .Или нашата съдебна система е станала страшно експедитивна за ,което ако е така е много похвално или всичко е един много добре скроен предварителен план за да го принудят да се откаже от дарението си тъй като снахата на възрастната дама ,която е адвокат чиято непълнолетна дъщеря е една от наследниците на този апартамент и е заинтерисована страна да се развали дарението просто е използвала титлата си пред името и връзките си. А ,които нямама вуйчо владика да го клеветят и обиждат та накрая и да го съдят с лъжливи показания.Допустимо ли е? Кой може да гарантира че съдебния състав не е предубеден? Никого не искам да засегна и се извенявам ако съм го сторила неволно ,но за мен това е отвратително и нечестно просто нямам думи.
- ilen_j
- Нов потребител
Разглеждане на делото
Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) В деня на постъпване на молбата съдът насрочва открито съдебно заседание в срок не по-късно от един месец, като заедно с призовката и преписа от молбата с приложенията съобщава на ответника задължението му за представяне на доказателства.
Доколкото разбирам нямаиздадена заповед за незабавна защита? Това е добре за Вас тъй като молбата явно не съдържа данни за пряка, непосредствена или последваща опасност за живота или здравето на пострадалото лице (бабата).
Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) В деня на постъпване на молбата съдът насрочва открито съдебно заседание в срок не по-късно от един месец, като заедно с призовката и преписа от молбата с приложенията съобщава на ответника задължението му за представяне на доказателства.
Доколкото разбирам нямаиздадена заповед за незабавна защита? Това е добре за Вас тъй като молбата явно не съдържа данни за пряка, непосредствена или последваща опасност за живота или здравето на пострадалото лице (бабата).
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Благодаря andy70! Сега ми се поизясниха нещата около бързото произнасяне на съда и дължа извинение за осъмняването ми,но всичко е такава небивалица и ненужни разпри ,че просто човек започва да си мисли всичко! Няма издадена заповед за незабавна защита . Определено ни поуспокоихте!
- ilen_j
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|