начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да си върна шофьорската книжка

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си върна шофьорската книжка

Мнениеот draganovip » 26 Юли 2010, 20:53

Здравейте, отнеха ми книжката за 1 г. и 6 месеца , при тежък инцидент при който загина човек , за което много съжалявам всеки божи ден . Скоро ми предстои да изтече наказанието и не знам какво трябжа да напрвя за да си върна книжката. Ако някой мойе да ми помогне с информациа по въпроса щте съм много благодарен
draganovip
Нов потребител

Re: Как да си върна шофиорската книжка

Мнениеот nikiboy » 26 Юли 2010, 21:38

Можеше да не пишеш причината, че се ядосах.
Щом са ти я взели, значи ТИ имаш вина за това ПТП и съответно за отнетия човешки живот.

А иначе - като изтече наказанието отивате в КАТ на гишето за АНД ( административно наказателна дейност ) и си искате "книжката".
nikiboy
Потребител

Мнениеот draganovip » 29 Юли 2010, 16:46

А, нешто за така наречения 'психотест' и дали щте трябва да се подлагам на него? И ако, трябва каква е процедурата и каде трябва да се запиша?
draganovip
Нов потребител

Мнениеот boiko62 » 29 Юли 2010, 16:53

първо пише се нещо, а не нешто или нещто; относно психотеста отивате в родаи и записвате час за явяване на психотест
boiko62
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 29 Юли 2010, 17:56

draganovip написа:А, нешто за така наречения 'психотест' и дали щте трябва да се подлагам на него? И ако, трябва каква е процедурата и каде трябва да се запиша?

Психотеста е само за категориите след С и Д.
Когато си сменяте свидетелството за управление на мпс ви трябва медицинско, обикновено от личния лекар, но това е само когато старото СУМПС е изтекло. Сега не ви трябва такова.
Ако имате кат. Д тогава на 2 или 3 години се минава тест, но... едва ли.
nikiboy
Потребител

Назад към Наказателно право