начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Великото дело срещу "килърите"

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Великото дело срещу "килърите"

Мнениеот error » 08 Авг 2010, 13:34

miriam написа:...... Няма избягал без фуражка , подпомогнала логистиката му. По добре да му вземат гаранцията и с парите да го върнат , отколкото после да одруса Държавата в Страсбург като мечка гнила круша нови 10-15 хил евра.Щото е търкал наровете , хранили сме го всички , а пак същите хора , за които говорим не са му събрали годните доказателства, за да го осъдят.
Или па некой го е арестувал наместо мълчешката за ушите и в ареста -с "Падни ! Стани! На колене! На лакти!" и т.н.
Или па наместо да го прибере кротко тихо- ритай с кубинките както е с белезниците и айде осемнайсторна експертиза от кво умря Чорката или Морката.
Или пък делото на онзи дето закла майка си баща си и братчето си -пет пъти връщано , щото беха пак спали на досъдебното.

И така , пак пирует.
Просто няма воля , пари има

И аз така ги виждам нещата, като miriam. А, че парите са повече от акъла личи и по това, че ще правят харч за извънредни съдилища. Криза ли?
Аватар
error
Потребител

Мнениеот analizatora » 09 Авг 2010, 15:53

Всеки юрист, който осъжда акта на състава Апелативния съд и ми пробутва някакви абстрактни, имагинерни доводи за безсилието на съдебната власт е или крещящо некомпетентен или отчайващо тъп.По-тъп от ония доминис литис, който е възложил задачата на експерта-психолог.Казвам юрист, защото за незапознатия човек няма как да е ясно, че полицията работи под ръководството на наблюдаващ прокурор, който носи професионалната отговорност да облече работата на целия оперативен и разследващ апарат в необходимата процесуална форма, за да издържи както искането по мярката за неотклонение, така и след това в хода на съдебното следствие.Слава на бога, че в България все още има такива благословени професионалисти, като тези три съдийки, да внесат ред в хаоса, предизвикан от сборен отбор на прокуратура, СГС и медии /изключвам МВР/, прилагайки стриктно закона.Питам защо поне веднъж не се потърси сметка на истинския виновник, за да пропадне работата на огромен ресурс от хора, служби, органи на досъдебно производство.Как може да обвиниш, човек в убийство, въз основа на това, че според мобилния оператор е водил разговор по мобилния си телефон в района в който е застреляна жертвата.За мен остава неясно защо след като се разполага с такава оперативна информация не са събрани със СРС по съответния ред, необходимите годни доказателства, а е пропиляна на ниво експертни справки.И защо, медиите, както показаха съдийките от Апелативния съд, не покажат наблюдаващия прокурор, под чието ръководство са работили структурите на МВР, така и състава на СГС, който угоднически и сервилно ги задържа, добре знаейки колко ще струва всеки ден в ареста на всеки един от задържаните на българския данъкоплатец, когато държавата бъде осъдена.Напълно съм съгласен с примера, който беше даден с американския филм, който между другото е застъпен в много филми.
Един бивш гл.прокурор със съмнително психично здраве, беше казал, че "организирана престъпност не може да бъде борена от някакви магистратки, който се движат с две кофички кисело мляко и две тиквички"/или нещо в този смисъл/, ами това не е и тяхна работа, те просто са длъжни да приложат закона, на база това което им е предоставено, или казано по друг начин функцията на съда е по ръководство и решаване на процесуални въпроси.И когато на него/съда/ му се предоставят компрометирани доказателства, с изключителна ниска степен на професионална и процесуална тежест, той да ги отхвърли, мотивирайки се, а не да се стреми да се хареса на обществото, пренебрегвайки закона.Такова поведение от страна на съд, беше изпитано от 5-ма български граждани в Либия. Акта на трите съдийки, ни отграничава от правосъдието на подобни държави и показва, че те са повече мъже от Цецо, Бойко и цялата им армия от "магистрати" поклонници.
analizatora
Потребител

Мнениеот tod » 09 Авг 2010, 16:05

Първоинстанционната мярка е взета не от СГС, а от СОС-убийството е извършено около Самоков.
tod
Младши потребител

Мнениеот miriam » 09 Авг 2010, 17:37

Ако някой днес си мисли , че единица прокурор е господар на досъдебното си производство , значи е наивник. Никой прокурор днес и напоследък няма право нито на лично виждане , нито на вътрешно убеждение относно нужните мерки , доказано ли е нещо , способите , съдбата на едно дело и нечия вина .
Господари на досъдебните производства са :
1.ВКП по реда на одобряване на почти всичко от горе надолу, в субординация с низовите прокуратури , защото всеки прокурор е принуден да съгласува всички драматични моменти из папките пред него , включително са длъжни да искат задържане , да пишат протести задължтелно , в противен случай ходят на килима и пишат обяснения и т.н.
2.МВР като система -копоите на което ведомство пък , които пък чрез медийни хватки лично , задочно , персонално и задгръбно , право ти куме в очи , с напомняне и намекване мотивират повечето регионални прокуратури да им се "въртят на пета " във всички професионални смисли. Полицията си позволява да лъже прокуратурата . Полицията манипулира прокуратурата , подвежда я ,заплашва я с медии и обществените очаквания , води я за процесуалния нос накъдето си иска.
Отречете го , опровергайте ме!?Ама не можете , това е грозната истина.

Така са , колега analizatora нещата наоколо , и какво като го покажат по тв набглюдаващия прокурор ?! Ми той си е страна в процеса , все пак, взаимно заменяеми са помежду си с колегите, какво тук значи някаква си личност :?: :lol: :P
miriam
Потребител

Мнениеот analizatora » 09 Авг 2010, 18:25

Да, СОС е, грешката е неволна.
Ами може и да сте прав/а колега мириам, но в конкретния случай аз черпя аргументите си от определението на САС, все пак е събрана огромна по обем оперативна информация, която просто е трябвало да бъде валидирана от прокурора, така че да му издържи искането пред съда.Този прокурор застава с името си, в протокола на съда е отразено неговото име.Защо, вечно прокуратурата ще се оприличава с държавата и никой няма да носи персонална отговорност, защото както се изразихте вие "той си бил страна в процеса".Тази страна заема мястото на хиляди безработни юристи и харчи моите и вашите пари, които сме му осигурили чрез данъците си, той не е мистър "инкогнито", а е точно човека, длъжността, брънката в системата която се е скъсала и благодарение на него тя се е провалила.Опропастен е труда на стотици хора, виновника за похарчените държавни пари.В конкретния случай, изхождайки от фактологията и характерологията му, не може да търсим някакъв въображаема, нереална причина за провала, като често спряганите,"лош закон", или "корумпиран магистрат", нито да се прикрива зад гърба на държавата.Слабото звено си има име, длъжност, юридически стаж и т.н.И аз затова мисля, че както беше обяснение на съдебния състав на САС, въпреки че всеки съдия говори с актовете си така българската общественост има право да знае кой държавен хранитутник харчи парите му и не си върши работата.Ако тези три жени, бяха отказали да се защитят с итервюто си,щяха да бъдат оплюти и обругани, те обаче го направиха, по един толкова достоен начин, че не оставиха и следа на съмнение върху неопетнеността на репутацията си и правилността на акта си.Не е честно да бъде търсено обяснение на по-стойностните юристи, и тези които не го дължат/поне според мен е така, изразявам лично мнение/, а производителите на некомпетентност, вечно да се крият зад гърба на държавата, и да ги защитаваме с неясни и абстрактни аргументи, като вашите.
analizatora
Потребител

Мнениеот miriam » 09 Авг 2010, 21:45

хехе..мен обичайно ме обвиняват предимно в конкретика и директност /в Русия съм , в Русия съм! :D /

не сте ме разбрал, забелязвам :roll:
горното беше коментар на фактическото положение , срамно положение при това , а не защитаване на нечия тазово/гръбначна огънатост и то за сметка на данъкоплатеца...
лошото на тази тема е , че ежедневието ще я захранва с примери и ще стане като Let it be ! темата , пенке ле що ли си трошим пръстите...
miriam
Потребител

Мнениеот Гост. » 09 Авг 2010, 22:17

Пейте, пейте... ще ви намерят ( па макар и в руско), така щото трябва да ви пазят. :P

п.п. С цялото ми уважение към колегите от "родната полиция", така щото има и качествени субекти. Последните вина нямат за "структурните реформи" на прехода. Тази "амбиция" край нямаше.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот system » 09 Авг 2010, 23:20

poli_g написа:Пейте, пейте... ще ви намерят ( па макар и в руско), така щото трябва да ви пазят.

Хора, подарееете цвеееетеееее ... :P нали каза да пеем ... само да не уплаша форумците :mrgreen:
system
Активен потребител

Мнениеот voltron » 10 Авг 2010, 11:30

Сега се подготвя и новия химн на магистрастратите.
БТВ участниците са истински полицаи нали?
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот liliqs » 11 Авг 2010, 16:08

От съдиите едва ли може да се очаква много защото според мен всички са предубедени в това число и прокуратура и следствие. Ако още не ви е ясно целта е повече осъдителни присъди ...... им на доказателствата. Кой ще има пари после за дела в Страсбург да се оправят нас ще ни дават по телевизията. Е аз имах пари ще видим какво ще стане
liliqs
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право