начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Осъждане в Гърция излиза ли в базата данни на МВР в България

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осъждане в Гърция излиза ли в базата данни на МВР в България

Мнениеот Dejana14 » 15 Авг 2010, 13:00

Здравейте,
имам нужда от помощ :(
Ситуацията на кратко е следната:
Брат ми има издадена условна присъда в Гърция. В момента той все още живе там. Платена е гаранция, но никой от семейството не знае колко е. Брат ми крие и лъже. За условната присъда всички разбрахме след доста време.А аз разбрах за всичко това още по-късно. Интересува ме дали в базите данни на МВР в България при въвеждане на ЕГН ще излезе присъдата в Гърция, и най-вече как мога да разбера какъв е размерът на сумата, която е платена.

Искрено Ви моля за помощ, защото родителите ми много разчитат да им помогна по някакъв начин.

Сърдечно благодаря на всички предварително!

поздрави,
Д.С.
Dejana14
Нов потребител

Re: Осъждане в Гърция излиза ли в базата данни на МВР в България

Мнениеот sunshine_75 » 15 Авг 2010, 13:07

Оставете брат си на спокойствие - той най-вероятно е пълнолетен, каквото и да е направил, е понесъл и продължава да носи последствията от действията си. Негово е правото да прецени какъв обем от информация, която го засяга лично, да сподели с Вас и родителите Ви.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот hidden » 15 Авг 2010, 13:10

Все още не излиза такава информация в информационните масиви на МВР, но в най-скоро време ще излиза, тъй като има решение на Съвета към ЕС за присъединяване на България към Шенгенската информационна система, считано от 29 юни 2010г.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 01:BG:HTML
Въпрос на време (и пари) е да бъде внедрена информационната система на Шенген и в българското МВР.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Dejana14 » 15 Авг 2010, 13:20

Сърдечно Ви благодаря за бързите отговори. :)

Успех!
поздрави,
Д.С.
Dejana14
Нов потребител

Мнениеот delo_1981 » 16 Авг 2010, 16:21

Информацията на hidden е напълно коректна. По повод на осъдено в Република Гърция лице се наложи да изисквам документи и прочие неща, свързани с делото там. Оказа се, че тук все още няма никаква обща система с въпросната държава, в която да се отразяват наложените там наказания. При пускане на свидетелство за съдимост- ако това те интересува, човекът излиза неосъждан. Възможно е да бъдет изискани данни, но това е доста дълъг процес и ти трябва гръцко- или англо- говорящ адвокат.
Аватар
delo_1981
Младши потребител

Мнениеот mitaka_67 » 16 Авг 2010, 17:33

В МВР към момента все още не е включена към система която да обединява данните с други държави членки на ЕО . Но дори да има такава, то на теб тази информация нямат право да ти я дадат.
Това е квалифицирана информация, а и ти в качеството на какъв ще я изискваш.
Прочети ЗЗКИ и тогава може да коментираме повече казуса. :roll: :D :roll:
mitaka_67
Нов потребител

Мнениеот Dejana14 » 16 Авг 2010, 22:13

Здравейте,
благодаря за информацията. :) поздрави,
Д.
Dejana14
Нов потребител

Назад към Наказателно право