начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Какви са последствията

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви са последствията

Мнениеот ivanr » 11 Окт 2010, 15:52

Здравейте,имам следния въпрос. Какво става с жил.сграда, за която е издадено разрешение за позване,но в последствие се оказва,че стр.документация не е пълна и има разминаване при Ккорниз. Благодаря!
ivanr
Младши потребител

Re: Какви са последствията

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2010, 16:15

При корниз разминаване но спрямо какво? Защото може и да се окажат страшни последствия!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 11 Окт 2010, 16:55

Не съм чул някой да е бутнал въведена в експлоатация сграда, та ако ще и с два метра да се разминава котата на корниза.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2010, 17:04

Възможно е да имаш затруднение със слуха! Не знам, не те познавам!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 11 Окт 2010, 17:06

Определено имам! А и със зрението също. Виждам и чувам само неща, които са се случили. И избягвам да се вслушвам във вътрешни гласове, каквото и да ми нашепват.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2010, 17:30

Така ли? При мен живеят много и всичките са с добро зрение и слух а имат и вътрешно око! Освен всичко следват поговорката "Бай бабо да те не среща мечка", та ако и никой нищо да не е чул или видял!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот dimist » 11 Окт 2010, 17:35

ivanr написа:Здравейте,имам следния въпрос. Какво става с жил.сграда, за която е издадено разрешение за позване,но в последствие се оказва,че стр.документация не е пълна и има разминаване при Ккорниз. Благодаря!

Кой орган и с какъв акт е констатирал това "разминаване"?
dimist
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2010, 17:39

Кой орган и с какъв акт е констатирал това "разминаване"?
Браво dimist , че както я бяхме подхванали..........
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 11 Окт 2010, 17:59

ivanr написа:...но в последствие се оказва,че стр.документация не е пълна и има разминаване при Ккорниз.
Благодаря!
МОЛЯ!
Стр. документация винаги е недостатъчна в зависимост от това, кой дава оценка!
Разминаване при К.К. с К.К. на " взривения мавзолей", на съседна сграда или на ... какво :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 11 Окт 2010, 18:05

Разминаване с кота корниз на летящата чиния в Розуел, Ню Мексико, естествено. Какво друго би могло да бъде?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2010, 18:11

Защо ченията на Бузлуджа също не е за пренебрегване. Само че нека да дадем възможнаст на дебата да започне някак си! Съгласен ли си?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 11 Окт 2010, 18:13

хихихихиих, сладури... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 11 Окт 2010, 18:15

Да си затварям устата (в случая - да си седна на ръцете) докато дебатът започне ли? Съгласен съм, простете. Що се отнася до чинията на Бузлуджа - Вие виждал ли сте я напоследък? Не става за еталон, повярвайте ми.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2010, 18:23

Що се отнася до чинията на Бузлуджа, за последно я видях в 2006 беше бая пострадала от времето (атмосферните условия имам предвид)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 11 Окт 2010, 18:39

Атмосферните условия нямат нищо общо. Тяхното въздействие се отнася за чинията в Розуел, Ню Мексико. Нашата чиния пострада от други фактори. Да се надяваме, че постройката на ivanr няма да пострада от същите (за да се върнем на темата). Между другото, julyanvonemona, ако Ви е известен случай на премахнат по смисъла на чл. 225 (1), във връзка с ал. 2, т.1, но - въведен в експлоатация строеж - споделете, моля. Необходимо ми е във връзка с научно изследване върху особеностите на прехода.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот anserk » 11 Окт 2010, 19:32

Значи, интересното на питането е друго (според мен): как ли @ivanr е разпознал корниза, като на повечето сгради от т.н. " BG преход " корниза е труднозабележим (скрит) с просто и непрофесионално око :wink:, като принос в архитектурната мисъл!
Дали да дам пример :roll: (само да не паднете): ръкохватката (мет.тръба) на парапета, която се монтира след приключване на обр.2 (преди акт 16). Познайте как фиксирам К.К. де факто и де юре :wink:
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2010, 20:43

magodeoz, забавно е че проследяваш мислите ми! Е не всичките но достатъчно за да не се налага да обяснявам много като на kirile например. Направо ще Ви отговоря, но моля в научния си труд ме посочи за съавтор! Смятам,че е това е израз на лоялност!
Не зная случай, въведен в експлоатация обект да бъде премахнат с мотивите по чл.225 (2)1) ЗУТ. На път съм обаче в един закътан родопски градец да премахна такъв обект, само че не заради корниз, а заради това че е построен на около 2,5 м в едно глупаво площадно пространство. Глупаво, защото проектанта го е предвидил в един толкова стръмен терен, чак се срамувам за моя колега архитект. Така или иначе хипотезата чл.225 (2)1) ЗУТ е налице. Характерно в случая е едно писмо на ДНСК- София, където полу се обяснява на жалбоподателите, полу се дават методични указания на н-ка на РДНСК - Смолян, и се цитират няколко решения на ВАС - до едно третиращи въпроса че РС е стабилен административен акт и пр...... един вид да не се премахва. Подобни мазала съм сътворявал и аз в някогашната ГИДТК. Очаквам производството пред АС - Смолян, какво ще измъдрят.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivanr » 11 Окт 2010, 22:09

Подсещате ме да дам още информация,защото до тук никой-нищо! Сградата е голяма с Кк=15м. в голям/много/областен град в централна Б-я.Надвишението на Кк е 60см. срямо арх. проект.По отношение на стр. д-ция,няма одобрена част от част "К-ции"
ivanr
Младши потребител

Мнениеот anserk » 11 Окт 2010, 22:19

1. Конструктивен проект не се одобрява, а само се съгласува и затова единствено конструктура има задължителна застраховка заедно с техн. контрол. Цялата отговорност за конструкцията се носи от конструктор и надзор (в случая има)!
2. Погледни в обр.2 - протокола за строителна линия и ниво, където има точно абсолютни коти на нулата, корниза и билото, както подпис и печат на 2 места от общината и който се заверява след задължително геодезическо замерване!
3. И не напразно дадох пример - намери ли къде е корниза на проекта, защото точно тези 60 см май ми потвърждават хипотезата от предния пост?
Ще добавя още, че точно с К.К. и прилежащия терен се постига (в добрия смисъл) необходимата светла (от там конструктивна) височина на долните етажи.
Последна промяна anserk на 11 Окт 2010, 22:25, променена общо 1 път
anserk
Активен потребител

Мнениеот probcho » 11 Окт 2010, 22:23

.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2010, 09:00, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация