Ще оправдая подобна постъпка винаги и по всяко време, ако откраднатият крем е за ядене /за детето/, а не за мазане на лицето...
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
|
fafla написа:poli_g:"Дали органите са били в правотата си да не извикат някой от ЗД нямам право да ги съдя, по лично убеждение са и направили услуга, като не са."
Изказванията Ви са доста крайни.Помислете само-по улиците е пълно с натурални циганки,които дрогират децата си,за да просят,пълно е с просещи полуголи малчугани,а ЗД изобщо е абдикирала.Искате да ми кажете,че дете,за което се полагат обичайните ежедневни грижи като това да е нахранено,облчено,на топло а също и гушнато,това дете трябва да бъде отнето от майка му,защото тя си е позволила да открадне крем за 19лв.?Голяма услуга за детето,което е във възраст,в която е страшно зависимо от майка си.Прочетох и по-напред изказване,че полицаите е трябвало да викнат ЗД,за да не се разхожда то с майката до районното.Не съм съгласна,защото чисто емоционално това би било огрома и ненужна трявма и за двамата.Истината е,че повечето деца се чувстват добре където и да е,стига да са с майка си,респ.татко си и стига родителите да са в нормално емоционално състояние.
fafla написа:До sunrise:
Отърва й до толкова до колкото няма жилище, в което да живее ако поиска развод.Няма и кой знае какви средства,защото работи за минимална раб. заплата. Не винаги е така лесно да поискаш развод или да се съгласиш на такъв.Липсата на избор ни кара да се съобразяваме, и по-лошо - да се примиряваме с доста неща.
Ако съм задала въпроса си насочващо е защото все пак съм юрист, който обаче не работи в тази сфера на правото,а въпросната жена е моя близка,която искаше да знае най-общо какво я очаква при евентуален развод.
Не се ангажирах с мение, преди да съм чула мнението на колегите, за което им благодаря.
lexy21 написа:Лично аз, за толкова години практика в областта на наказателното право, не съм срещнала случай, при който полицай или охранител за едното удоволствие да блъска и обижда майка с малко дете.
vassilev написа:Айде по-спокойно, ако обичате !
lexy21 написа: Кое вас Ви нервира, vassilev?
lexy21 написа:Лично аз, за толкова години практика в областта на наказателното право, не съм срещнала случай, при който полицай или охранител за едното удоволствие да блъска и обижда майка с малко дете.
(§ 106) Ако шамалумът, след като е взел от тамкаря сребро, отрече пред своя тамкар, тоя тамкар е длъжен да изобличи шамалума пред бога и пред свидетели за получаване на среброто; шамалумът е длъжен да върне на тамкаря в троен размер всичко, взето от него.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 51 госта