начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Отстъпено право на строеж

Казуси за недвижими имоти

Отстъпено право на строеж

Мнениеот dracata » 06 Яну 2011, 13:27

Наследили сме заедно с брат ми и сестра ми имот от баща ни,който го е закупил(парцел-1000кв.м.)от съсед през 1963г.-тогава,не са отишли при нотариус,а са сключили сделката в месният съвет (кметството),оттам има издаден типов договор в които пише "отстъпено право на строеж".Въпросът ми е следният-има ли право някой друг различен от нас да може да купи това място(в мястото имаме построена 3-етажна къща от родителите ни),майка ни е жива.
dracata
Потребител

Re: Отстъпено право на строеж

Мнениеот rts » 06 Яну 2011, 14:11

Щом само е отстъпено право на строеж, а парцелът не Ви е продаден, собственикът има право да си го продаде на когото пожелае, но не вярвам някой да прояви интерес към парцел с чужда сграда в него (сградата си е Ваша, щом за нея Ви е учредено правото на строеж).
rts
Активен потребител

Мнениеот uzurpator73 » 06 Яну 2011, 14:38

Но можете да направите обстоятелствена проверка и да ви се издаде нотариален акт. Трябват трима свидетели, които нотариусът да разпита. След това ще можете да продадете мястото и къщата.
uzurpator73
Нов потребител

Мнениеот valentor » 06 Яну 2011, 16:37

А дали нЕма да е по-малко главоболно да се опита един последен текст от занонЯ за собственостИТЕ
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
valentor
Младши потребител

Назад към Имотни казуси