начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Изменение на мярка от гаранция в задържане по стража

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изменение на мярка от гаранция в задържане по стража

Мнениеот gerikrasi » 05 Мар 2011, 17:53

Здравейте,на 23.02.2011г. , беше отменена мярката за задържане под стража в предишна т.е гаранция.Обаче.... след масово сбиване е подадена жалба за средна телесна и повреда на автомобил.Ако бъде отменена мярката от гаранция пак в задържане под стража може ли да се пледира за самозащита или защита на друг човек при условие че има и медицинско свитетелство , за да бъде потвърдена предишната т.е гаранция
gerikrasi
Младши потребител

Re: Изменение на мярка от гаранция в задържане по стража

Мнениеот nk7702n » 05 Мар 2011, 18:11

Може да се иска изменение на мярката във всеки момент, както и да се изтъкват аргументи - неизвършване на деянието, смекчаващи или изключващи отговорността обстоятелства, включително и фактите, които сочите, но най- добре може да защити правата Ви колега адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sava » 05 Мар 2011, 19:06

Мярката за неотклонение още е не е присъда /колкото и да им се ще на полиция и прокуратура/с две думи двете са несъотносими, обаче е много вероятно да се бръкнеш за нова гаранция
sava
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 07 Мар 2011, 21:49

5 реда - 1 изречение ...
разбрах - недоразбрах, ама ...
става въпрос за 2 отделни дела, с 2 отделни разследващи и прокурори, с 2 отделни мерки за неотклонение, може с 1 адвокат .... :D
плащате 2 хонорара и 2 гаранции !
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот nikiboy » 07 Мар 2011, 23:17

А аз не разбрах този с мярката извършител или жертва е на ... новият инцидент?
И това медицинско.... негово или на другите? Защото аз съм виждал човек, който идва и казва "ето ми го медицинското, счупен ми е зъба", а другите двама единия в реанимация още - е вярно, няма медицинско :mrgreen: .
Наистина с пет реда, а това е тоооолкова широка пиеса.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот gerikrasi » 28 Мар 2011, 16:51

Tози с мярката е съпругът и бащата на 5 годишната ми дъщеря,а този с медицинското е брат му и е напуквания на ръката ,охлузвания и хематом на главата.Та за капак разследващата полицайка се погрижи да има и грабеж.З а един ден погази НПК по чл.15,чл.55ал.1,чл.282 ал.1 и 2,чл.287.Искам да попитам понеже тук вече има доста по компетентни от мен,кък кого да се обърна за вътрешна проверка на въпросната ''дама''понеже случаите на побой с грабеж станаха прекалено много в малко градче като нашето.УТРЕ смятам да подам молба до прокурора по чл.53 от НПК,както й по чл.29 ал.2 пък да видим на кой ще попаднем ако я удобри...А съпругът ми вече 24 дена лежи в ареста....БРАВО НА ВСИЧКИ КОЙТО СИ ВЪРШАТ ДОБРОСЪВЕСТНО РАБОТАТА
gerikrasi
Младши потребител

Назад към Наказателно право