начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос: Договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Въпрос: Договор за наем

Мнениеот rosi4ka88 » 07 Апр 2011, 16:56

Имаме апартамент, който се дава под наем.Апартаментът е на 3-ма собственици. Искам да попитам, счита ли се за валиден договорът за наем, когато е подписан само от двама от собствениците, без съгласието на третият, и е заверен от нотариус?
rosi4ka88
Нов потребител

Re: Въпрос: Договор за наем

Мнениеот inspectora » 07 Апр 2011, 17:14

То и от несобственик да беше подписан и да не беше заверен, пак щеше да си е валиден ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Апр 2011, 17:19

Весел въпрос. :D Вие за какво искате да е валиден, да доказвате нещо или просто по принцип!?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rosi4ka88 » 08 Апр 2011, 10:17

По принцип питам, тъй като майка ми е от собствениците, които не е подписала договора. Интересно ми е как нотариусът заверява договора без нейно знание и съгласие и защо след това той се счита за валиден?
rosi4ka88
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 08 Апр 2011, 10:27

rosi4ka88 написа:По принцип питам, тъй като майка ми е от собствениците, които не е подписала договора. Интересно ми е как нотариусът заверява договора без нейно знание и съгласие и защо след това той се счита за валиден?

В случая няма нищо нередно - нито някой от другите съсобственици е направил нещо нередно, нито Нотариуса. Това не означава, че майка Ви няма определени права и възможности като съсобственик. А това, което Ви е интересно - консултирайте се с юрист и ще разберете защо е така ...

П.П.: Защо всички хора сте останали с впечатлението, че Нотариусите са някакви едва ли не "пазители на правото" и следва да следят за абсолютно всички детайли по повод някаква заверка! Работата на Нотариуса в случая е да провери дали лицата, които подписват документа са именно те, т.е. да им погледне личните карти и да каже - да, това са те и толкова. Изобщо не му е работа да търси кой е собственик и кой е съсобственик и т.н. в случая.
inspectora
Активен потребител

Мнениеот rts » 08 Апр 2011, 14:44

Договорът си е валиден, но това не означава, че майка Ви не може да има претенции към съсобствениците си.
rts
Активен потребител

Назад към Имотни казуси