начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Къде се платащат разноски по дело 40лв

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къде се платащат разноски по дело 40лв

Мнениеот jorana » 26 Ное 2011, 22:45

Здравейте искам да попитам къде да платя разноски по делото 40лв.В НАП или където и да пиатм никои не знае нито адвокатката ми в съда ми казаха в НАП.Кои UB.Нямам никаква представа.Нямам и изпълнителен лист.Това го чух само в съда 40лв.Предварително благодаря :D
jorana
Младши потребител

Re: Къде се платащат разноски по дело 40лв

Мнениеот Гост. » 27 Ное 2011, 12:15

:roll: Странно, че адвокатът ви не знае...за какво е това дело?
Принципът- разноски по делото се плащат по сметка на съда.
За да ви укажат, че следва да платите на НАП означава, че е издаден ИЛ в полза на ВСС, но сте пропуснал и без това кратките срокове за доброволно плащане.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот iva_sh » 27 Ное 2011, 13:59

По наказателни дела по които има осъдителна присъда съдилищата би следвало да решават въпроса за разноските според това кой ги е поел - така например в досъдебната фаза на наказателния процес разноските се поемат масово от бюджета на МВР и твърде рядко от бюджета на прокуратурата, която е към съдебната власт. Затова е редно с осъдителната присъда част от разноските да се присъдят за възстановяване именно на съответната струкутра на МВР, а не по сметка на съдебната власт, тъй като става дума за различни бюджети /въпреки че НПК не е съвсем ясен в това отношение - би следвало да се напише че в този случай съдът служебно издава изпълнителен лист в полза на ведомството което е поело разноските в наказателния процес и го изпраща за изпълнение в НАП по реда на ДОПК/. В съдебната фаза тези разноски се поемат от бюджета на съда и за тях е нормално да се присъдят по сметка на ВСС. В някои съдебни райони се процедира точно така - гарантирано!
В конкретния случай, след като имате съдебен акт би следвало в него да пише точно на кого сте осъден да платите разноски.
iva_sh
Потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:40

Благодаря за отг,Искам да кажа,че съм сключила споразумение със съда.Аз нямам съдебен акт,изпълнителен лист и никои не ми е говорил със срок.Нямам и написано къде да платя тези 40лв.Аз като се обадих по телефона ми казаха че изпълнителния лист ми е изпратен в НАП и там да отида да си платя.Така жената ми каза по телефона?Как е възможно никой да не знае?
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:48

Аз не дължа пари на дадено лице,а разноски по делото 35лв,а след 6 месеца са били станали 40лв ми каза жената по телефона във съда.Нямам и съдебен акт,защо нямам изпълнителен лист?Да искаш да си платиш и никой да не знае :shock:
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:51

poli_g написа::roll: Странно, че адвокатът ви не знае...за какво е това дело?
Принципът- разноски по делото се плащат по сметка на съда.
За да ви укажат, че следва да платите на НАП означава, че е издаден ИЛ в полза на ВСС, но сте пропуснал и без това кратките срокове за доброволно плащане.

Къде е този изпълнителен лист,защо не ми е даден? :cry:
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:53

Дали да не отида в НАП и да платя направо какво мислите? :)
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Ное 2011, 16:58

:roll: То и вие го знаете, ама не четете споразумението-"сторените по .... разноски в размер на 35.00( поправка) се възлагат за плащане от ...Йорданка? :wink: "
Не сте прочела и протокола от с.з., който обективира определението, с което е одобрено това споразумение.
По правило споразумението слага край на наказателното дело и не подлежи на обжалване, ерго- от дата на заседанието тече 7дн. ( максимум до 7 дни) срок за служебно издаване на ИЛ, който се изпраща на НАП( защото АДВ вече няма). Може и да не се стигне до издаването му, ако се договорите със състава да внесете сумата веднага и приложите доказателства за това( аз поне все така правя- плащам за препис от О ведно с разноските, за да не си създават хората главоболие отпосле).. Магистратите са разбрани.

Сега ви остава да изчакате от публичен изпълнител да ви уведоми за образуваното изп. дело или периодично да проверявате в НАП.

сега ви прочетох- 6м? е....и лихви ще текат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:17

Още веднъж много,много Благодаря.Но искам да Ви попитам да отида в НАП и да попитам с личната си карта дали дължа някакви парички или?Не искам да чакам известие след години :oops:
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:19

Защо да чакам,ако трябва да платя в НАП неможе ли да платя и да не чакам ПУБЛИЧЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ?
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Ное 2011, 17:38

Не простото плащане на определена сума по сметка на НАП ще ви погаси задължението, а си трябва точно изпълнение. Може да платите, разбира се, стига да си знаете номера на изпълнителното дело и точния размер на дължимите суми.
А вие не знаете и двете!

Приятна вечер.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:48

Номера на изпълнителното дело не го знам ще напиша номера на делото си и 6те внеса повече пари60лв така смятам че щее е по добре от нищо
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:54

А в НАП ще могат ли да ми кажат точно какво дължа и номер на делото за изпълнение с ЕГН?а номера на самото дело си го знам.
jorana
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Ное 2011, 20:20

Отидете в НАП с личната си карта и си направете справка за образуваните изпълнителни дела.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот prim444 » 29 Ное 2011, 23:39

Относно разноските за съдебното производство в решенията,с които се присъждат пише че следва да се заплатят по сметка или на съответния съд постановил акта или по сметка на ВСС /предполагам, че съдилищата ги превеждат на ВСС така че сигурно ефекта е един и същ/.
За разноските направени в досъдебното производство някои съдилища отново процедират по същия начин - да се заплатят по сметка на съответния съд или на ВСС, въпреки че парите за разходи са излезли от съвсем друг бюджет - обикновено бюджета на МВР. В други съдебни актове, обаче за разноските направени на досъдебното производство пише :" Осъжда ...... да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата от ... лева за разноски направени на досъдебното производство".
Винаги съм се чудил коя е сметката на Държавния бюджет :roll: Така че разнообразието е голямо! :D
prim444
Младши потребител

Мнениеот jorana » 30 Ное 2011, 22:05

Много благодаря за отгоорите.
Аз отидох НАП и си напраих справка и ми казаха,че нямало нищо.Нищо не пишело аз съм от друг град и ми казаха да отида,ако искам да проверя в София на Витоша.Но нищо нямало,ако имало щели да ме уведомят.Много странно,като жената от съда ми каза че изпълнителния ми лист е в НАМ в мойа град,нищо не разбирам.Всеки си прехвърля топката,но погледнато логично,ако дължа нещо трябва да ми изпратят нещо.В съда как може да не ми кажат подписвай бързо и айде.Да искаш да си платиш ,а то :roll: цялата държава не е :?
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 02:59

:roll: Жена! Нека да не е държавата виновата, м!
Разноски 35лв. не говорят за алкохол, значи си е някаква друга експертиза- ти това обвинение, по което те привлякоха в полицията не го ли чете? В съдебна зала като го подписа- какво точно подписва?- когато ти говори прав съдията- нямаш ли спомен какво каза? , това споразумение, което е със сила на присъда не го ли четеш и сега? А, че адвокатът не ти е казал за това задължение навярно е негов пропуск, ама при физически здрав и грамотен човек....

Ходиш в НАП да проверяваш неща разни, а се тръгва от съдебното дело- този ИЛ си има дата на издаване и местоизпращане, от там тръгваш да издирваш кълбето до къде ще се разплете и ще те заведе.
И тея работи не стават с оплюване на държавата из форуми ( вече уточних, че не тя е виновна, при все забавата и да ги търси от теб), както и не се получават по телефона- трябва си проверка на място. Точното място.
Ако не откриеш нищо, защото това е възможно- чакаш. До момента в който те потърси съдебен изпълнител, защото е възможно и да не те. Няма да си първата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 08:45

Аз съм проверила на място казах,а за държавата не искам да говоря :?:
а споразумение НЯМАМ аз вече ви казах имам постановление НИЩО ДРУГО.Хубав ден
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 08:48

А като чакам няма ли да има голяма глоба или?
и
как ще ме известят с писмо или?
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 08:48

А като чакам няма ли да има голяма глоба или?
и
как ще ме известят с писмо или?
jorana
Младши потребител

Следваща

Назад към Наказателно право