начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Изчисляване лихвата на глоба за обида и клевета

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изчисляване лихвата на глоба за обида и клевета

Мнениеот xnikolanx » 17 Дек 2011, 01:18

Здраейте, /Първо незнам дали точно тук е правилното място да пусна темата поради некомпетентност и незнание как се води, за което мога да бъда извинен/ Искам да попитам как и откъде (кой сайт примерно)мога да изчисля лихвата на глоба за обида и клевета(общо двете глоби2х500 или общо 1000лв), от 28 октомври 2009 г. Искам да знам колко лихва имам натрупана да платя :( Къде мога да направя справка?
xnikolanx
Младши потребител

Re: Изчисляване лихвата на глоба за обида и клевета

Мнениеот hidden » 17 Дек 2011, 10:59

Върху глоба лихва не се начислява.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 17 Дек 2011, 13:41

hidden написа:Върху глоба лихва не се начислява.
:idea:
ЗАКОН ЗА ЛИХВИТЕ ВЪРХУ ДАНЪЦИ, ТАКСИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ
1. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г., бр. 38 от 1989 г., бр. 21 от 1991 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 1.01.2000 г.) Неплатените в сроковете за доброволно плащане, неудържаните или удържани, но невнесени в срок данъци, такси, отчисления от печалби, вноски към бюджета и други държавни вземания от подобен характер се събират със законната лихва.

Със същата лихва се събират неплатените в срока за доброволно плащане вноски по задължителното застраховане на имуществата.

(Нова - ДВ, бр. 38 от 1989 г.) Лихви върху лихви и лихви върху глоби не се дължат.

2. (Ал. 1 отм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г.).

Законът влиза в сила от 1 януари 1958 г. и отменя чл. 25, ал. 1 от Закона за данък върху оборота, чл. 59, ал. 1 от Закона за данък върху общия доход, чл. 82, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси, чл. 33, ал. 2 от Указа за държавните предприятия и съответните разпоредби на другите закони, постановления, правилници и наредби, които му противоречат.

Изпълнението на закона се възлага на министъра на финансите и държавния контрол.

Изчисляване на законна лихва - ЕПИ "On-line" - калкулатори - заради спорта :wink:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 17 Дек 2011, 14:21

епи не прави коректни изчисления на законна лихва- програмата е заложена за 365 дни, което е в противоречие с чл. 1, ал.2 от ПМС 72.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот xnikolanx » 17 Дек 2011, 14:46

Бях осъден за обида и клевета от частно лице, да платя на държавата а не на него/. И в районния съд в свищов ми казаха, че законна лихва се трупала.. Можеби като си осъден от частно лице да платиш на държавата за обида и клевета ,не се води глоба, и поради това текат лихви?
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Дек 2011, 15:07

:roll: Лихва върху наложеното наказание "глоба" не се начислява!
Върху размера на държавните такси( сравнително малка сума), за които отново сте осъден- да.

Да питате още веднъж е безпредметно, защото няма да ви напише никой нещо по-различно.
Освен, може би, някоя деловодителка в съда.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот xnikolanx » 17 Дек 2011, 15:22

Върху размера на държавните такси( сравнително малка сума), за които отново сте осъден- да

Добре и ще приема, че тези две по 500лв са за тях. Колко долу-горе би ми била лихвата от 28 октомви 2009-а до сега? Някъде няма ли генератори, да си го изчисля? :)
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Дек 2011, 15:39

:roll: ..................!
Каранедев какво ви е посочил? според вас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот xnikolanx » 17 Дек 2011, 15:46

Да но как да си изчисля лихвата? На мен това ми трябва!
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот xnikolanx » 17 Дек 2011, 20:56

Добре може ли да ми посочите някакъв генератор да си изчисля лихвата?
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Дек 2011, 21:06

karanedeff написа:
hidden написа:Върху глоба лихва не се начислява.
:idea:
ЗАКОН ЗА ЛИХВИТЕ ВЪРХУ ДАНЪЦИ, ТАКСИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ
1. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г., бр. 38 от 1989 г., бр. 21 от 1991 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 1.01.2000 г.) Неплатените в сроковете за доброволно плащане, неудържаните или удържани, но невнесени в срок данъци, такси, отчисления от печалби, вноски към бюджета и други държавни вземания от подобен характер се събират със законната лихва.

Със същата лихва се събират неплатените в срока за доброволно плащане вноски по задължителното застраховане на имуществата.

(Нова - ДВ, бр. 38 от 1989 г.) Лихви върху лихви и лихви върху глоби не се дължат.

2. (Ал. 1 отм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г.).

Законът влиза в сила от 1 януари 1958 г. и отменя чл. 25, ал. 1 от Закона за данък върху оборота, чл. 59, ал. 1 от Закона за данък върху общия доход, чл. 82, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси, чл. 33, ал. 2 от Указа за държавните предприятия и съответните разпоредби на другите закони, постановления, правилници и наредби, които му противоречат.

Изпълнението на закона се възлага на министъра на финансите и държавния контрол.

Изчисляване на законна лихва - ЕПИ "On-line" - калкулатори - заради спорта :wink:

Натиснете с едно пръстче курсора на мишката над текста в червено- да видим?... о, чудеса :o - това било калкулатор за законна лихва?!?

Първо това математическо изчисление ви е ненужно, така щото от 2008 до сега вЕрвайте, че има образувано изп. дело срещу вас. Когато си получите поканата за доброволно плащане ще ви посочат главница, лихва, разноски и прочее. До тогава със същия успех бихте могъл да ми платите на мен, както и на всяко трето лице, защото ще изпълните неточно. А който плаща зле, винаги повтаря.

По-скоро се интересувайте в НАП има ли изпратено изп. дело от АДВ срещу вас с предмет вземането по НЧХД еди кое си на съд еди кой си, че наистина става нелепо цялото това говорене тук.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот xnikolanx » 17 Дек 2011, 21:59

Извинения мое недоглеждане, не съм видял линка:))) Благодаря!!!

А в НАП като звъннах ми казаха да се обадя до съда в града който ми е постоянния адрес.Петък се обадих се ама даваше свободно. Събота и неделя сега текат. И понеделник пак ще им звъня:) Ако трябва лично ще ходя до там..

Има си посочена банкова сметка ,на самото дело помня ,че имаше такава, но не я запомних и загубих връзка с адвоката си..и така.. Мисля, че просто трябва дами кажат банковата сметка (в съда където ми е постоянния адрес)да платя.Но мисе ще преди това да си изчисля сам лихвата, че два дни до понеделник сън не ме хваща ;Д
xnikolanx
Младши потребител

Назад към Наказателно право