начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Присъдени такси и разноски

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Присъдени такси и разноски

Мнениеот pepa60 » 04 Яну 2012, 16:45

Здравейте, спечелихме дело, но не са ни присъдени таксите и разноските по същото, защото не са поискани от адвоката. Какво бихте ме посъветвали? Да се обърна към адвокатската колегия или да заведа дело за пропуснати ползи?
pepa60
Младши потребител

Re: Присъдени такси и разноски

Мнениеот sadiata » 05 Яну 2012, 02:11

Проверете да ли наистина колегите не са претендирани разноски по делата. Ако колегите са направили искане за присъждане на разноски ,но съда не ги е присъдил(това е често срещана хипотеза) следва в едномесечен срок от датата на постановяване на решението да искате допълване на решението в диспозитивната му част. Ако адвоката не е направил искане за разноски остава възможността да съдите адвокатите за непозволено имуществено увреждане следствие небрежност.
sadiata
Потребител

Мнениеот pepa60 » 05 Яну 2012, 09:44

съдията е написал: поради липса на направени от ответниците искания за деловодни разноски, такива не следва да се присъждат. Звъннах на адвокатката тя ми смотолеви нещо, че нещо станало и набързо ме отпрати, че в момента е заета, да се чуем друг път. Аз смятам, че ако имаше допусната такава грешка, тя щеше сама да я оправи. Парите не са много, готова съм да ги прежаля, но въпросът е принципен, когато наемеш някой да те защитава мисля, че трябва да го прави. Много често се случва във форума да съветвате хората да се обърнат към адвокат, а не да се оправят сами, което не е лошо, но в моя случай се обръщах към няколко адвоката на които разбира се съм плащала и знаете ли, че верният отговор го получих от адвокат, който има блог в интернет. И стана така, че на други платих, а на човека на който не съм платила ми отговори. И за да не прозвучи, че искам съвети без пари пожелах да се разплатя с него по банков път, но той не ми изпрати сметка.
pepa60
Младши потребител

Мнениеот pita6toto » 10 Яну 2012, 21:03

Варианта с адвокатската колегия е по удачен.
pita6toto
Младши потребител

Мнениеот fighter » 10 Яну 2012, 21:17

По някои дела съдът не присъжда разноски. По някои дела искането за присъждане на разноски дразни съдиите и съдиите не са склонни да ти ги присъдят. Наскоро направих една статистика и се оказа, че от 88 еднотипни дела само по едно е присъден адвокатски хонорар. Според мен най-важното е, че адвокатът ви е спечелилделото.
fighter
Потребител

Мнениеот c_sotirova » 01 Фев 2012, 14:39

До pepa60- имам голяма молба, ако може да ми кажеш какво направи, защото ние имаме същия проблем. Ходихме при няколко други адвокати, но отникъде не ни казаха какво да направим с мотива, че не искат да застават срещу колега. Ако може да ми кажеш какво направи ще съм много благодарна, оставям и имейл c_sotirova@abv.bg.
c_sotirova
Нов потребител

Мнениеот sadiata » 01 Фев 2012, 22:23

Правните възможности относно разноски по съдебните дела са две -едната, в законоустановеният едномесечен срок от датата на постановяване на решението от съответната инстанция да се поиска присъждането на разноските,ако същите са били поискани от адвоката. Втората възможност е да се търси имуществената отговорност на колегата ,който е пропуснал да иска присъждане на разноски. Дисциплинарно производство пред адвокатската колегия не е адекватен подход ,тъй като с нищо няма да промени настъпилия резултат.
sadiata
Потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2012, 22:42

Има и хора, ама имало и хора.

Като сте отпочнал, чак се чудя, защо не довършите- ще ви се благодари, някога, все пак, евентуално, навярно... до деня в който някой ще ви хване в крачка( а, това няма да е никак трудно).
Гост.
Старши потребител

Назад към Административно право