начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Покупка на жилище със статут - склад

Казуси за недвижими имоти

Покупка на жилище със статут - склад

Мнениеот judisto » 26 Фев 2012, 13:35

Здравейте интересува ме закупуването на жилище обаче статута му е склад сградата има акт 16 отделни индификатори и така нататък . Възможно ли е да възникват някакви проблеми и какви са рисковете ... Може ли да се живее споокойно в такъв апартамент . Благодаря ви
judisto
Нов потребител

Re: Покупка на жилище със статут - склад

Мнениеот komidvenska » 26 Фев 2012, 14:01

Няма да може да се регистрирате, че живеете на този адрес, защото в склад не може да се живее. Ако решите да променяте предназначението, ще трябва да сте сигурни, че може да се промени, откъм изискванията за кинт. Данъка на склад е по-висок, освен, ако не декларирате, че се ползва за живеене.
komidvenska
Младши потребител

Мнениеот judisto » 26 Фев 2012, 14:13

А ще има ли проблем да живея без да му сменям статута смисъл може ли да ме изгонят :?
judisto
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 26 Фев 2012, 17:07

На кой етаж е, и над него има ли още ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот judisto » 26 Фев 2012, 17:11

Последен етаж е иначе
judisto
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 26 Фев 2012, 17:22

Едва ли ще можете да му смените статута. Няма да излезе Кинт-а и паркоместата. Това, че има отделен идентифкатор, може да се окаже грешка. Смисълът на тези обекти е, че са тавани. Сега се очаква да отменят привилегиите им относно Кинт и ПМ. Хубаво би било да имате все пак някакъв самостоятелен обект с идентификатор в сградата, дори гараж.
Относно ползването като жилище, наскоро имаше акция на общините и данъчните (около историите с хеликоптерните снимки), но предимно към обекти, собственост на фирми. Та, не знам какво да Ви кажа, дали в някой момент няма да влезете в приключение. Може и нищо да не стане, риск :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот komidvenska » 05 Мар 2012, 23:57

judisto написа:А ще има ли проблем да живея без да му сменям статута смисъл може ли да ме изгонят :?

Няма да има проблем, може дори да подадете декларация в дан.служба, че се ползва за живеене, ако по статут се води склад като самостоятелен обект /какъвто предполагам, че е/, а не прилежащата площ към определен имот. В последно време, инвеститорите прибягнаха към одобряването на имоти като складове, а след А16 с преработка и малко повече контакти и доказване на кинт и ПМ арх. проект и становища по всички части се променя статута.
komidvenska
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Мар 2012, 00:18

komidvenska написа:
judisto написа:А ще има ли проблем да живея без да му сменям статута смисъл може ли да ме изгонят :?

Няма да има проблем, може дори да подадете декларация в дан.служба, че се ползва за живеене, ако по статут се води склад като самостоятелен обект /какъвто предполагам, че е/, а не прилежащата площ към определен имот. В последно време, инвеститорите прибягнаха към одобряването на имоти като складове, а след А16 с преработка и малко повече контакти и доказване на кинт и ПМ арх. проект и становища по всички части се променя статута.

Не вниквате в проблема. Не случайно наблегнах на възможността от грешка (не твърдя , че е умишлена) в нанасянето в кадастъра. Това не са самостоятелни обекти по смисълът им.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2012, 07:44

Явно че става въпрос за София защото иначе проблем с паркоместата няма, но и за провинцията ще има ако в сила влезат внесеният в Народното събрание проикт за изменение на ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси