начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

закупуване на имот общинска собственост

Казуси за недвижими имоти

закупуване на имот общинска собственост

Мнениеот galina_86 » 22 Апр 2012, 18:05

Здравейте!
Площта на парцела ми е 1500 кв.м. Повече от 10 години плащам данък за тази площ /наследствена къща с дворно място/. Преди 2 години след моя заявка направиха оценка на имота, след което ми дадоха само 600 кв.м. Чрез свидетели и дело ми издадоха нотариален акт само за площта върху която е застроена къщата и малко от двора. Подадох молба в общинска администрация за закупуване на останалите 900 кв.м., но кмета отказа да продаде имота, който е общинска собственост. Когато отида в данъчно ми искат данък за 1500 кв.м. а реално законно притежавам само 600. Имам ли право да закупя останалата част след като плащам данъци като наследник и може ли общината да ми откаже?
galina_86
Нов потребител

Re: закупуване на имот общинска собственост

Мнениеот emilgrigorov » 22 Апр 2012, 18:42

Какво точно сте си купила от общината (бихте ли преписала дословно текста, като промените идентификационните данни)?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Апр 2012, 21:18

galina_86 написа:Здравейте!
Площта на парцела ми е 1500 кв.м. Повече от 10 години плащам данък за тази площ /наследствена къща с дворно място/. Преди 2 години след моя заявка направиха оценка на имота, след което ми дадоха само 600 кв.м. Чрез свидетели и дело ми издадоха нотариален акт само за площта върху която е застроена къщата и малко от двора. Подадох молба в общинска администрация за закупуване на останалите 900 кв.м., но кмета отказа да продаде имота, който е общинска собственост. Когато отида в данъчно ми искат данък за 1500 кв.м. а реално законно притежавам само 600. Имам ли право да закупя останалата част след като плащам данъци като наследник и може ли общината да ми откаже?

В действителност не става ясно почти нищо за имота. Кога е актуван като общински, защо е отказано закупуването на 900 квадратни метра? Трябва да има отговор в писмен вид от общината. Дайте повече подробности.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 22 Апр 2012, 23:49

:roll: И кое не е ясно?
Суперфициарна собственост (наследствена къща с двор). :wink:

Подробностите :arrow: в среща с адвокат.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Апр 2012, 13:30

Melly написа::roll: И кое не е ясно?
Суперфициарна собственост (наследствена къща с двор). :wink:

Подробностите :arrow: в среща с адвокат.

Любознателност просто. Не ми е ясно като как така са и продали тези 600 кв.м. Като 600/1500 ид.ч. от дворното място, представляващо УПИ ли, кво ли. Безмерният гений на родната адм. и като как да стане по най-сложния начин :lol:
А за адвоката си напълно права.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот galina_86 » 23 Апр 2012, 14:07

Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?
galina_86
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Апр 2012, 14:22

galina_86 написа:Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?

Нали затова любопитствам и аз. Как е описана тази земя, която сте купила? Пък, на всичкото отгоре - и публична, леле :lol:
Я си кажете, колкУ Ви поиска кметО ? :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот gandalf_bg » 23 Апр 2012, 14:45

galina_86 написа:Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?

е докога ще плащате...защо не дадете някой лев на адвокат, за да разнищи въпроса...
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот Melly » 23 Апр 2012, 16:09

:D Лелееее, бЪкано е с придобивни способи - веднъж наследство, после "покупка по давност" :shock:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси