начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Сервитут

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сервитут

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юли 2012, 20:32

emilgrigorov Провидението продължава да работи за мен.
Това отдавна го зная, ама си мълча и не казвам!

nk7702n Кое по точно знаете, че emilgrigorov не е надзорник, а е каруцар или, че е каруцар а не надзорник?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 26 Юли 2012, 22:05

И двете, како Сийке, и двете :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юли 2012, 22:42

- ЗУТ е направен толкова "високомерно", че същият бъка от несъответствия в самия него и не кореспондира адекватно с другата нормативна уредба?

probcho, въпреки че поне според изнесените данни от aspida, по мое мнение категоречно застъпвате незаконосъобразни становища се гордея с Вас! Не изпаднахте до там да създавате фантасмагорични психологически профили, на aspida, а ако все пак си позволихте някой определения като например
детски панаир
, то това все още в реда на добрия тон. Въздържахте се и от нравоучения от типа на тези които направи emilgrigorov относно това как ние останалите трябва да се отнасяме с aspida. Вярно е не сте английски лорд, но пък успяхте да съхраните собственото си достоинство, нещо което не може да се каже за всеки от участниците в общата беседа. Заради това заслужаваш да бъдеш награден и аз ще направя една малка крачка като ти препоръчам внимателно да прочетеш Закона за водите и да разбереш как и въз основа на какво настъпва въпросния сервитут (нещо което много от участниците във беседата считат за даденост, а не е(!), дори и водопровода да е напълно законно построен). Ще Ви кажа също така, че ако данните които aspida лансира са верни водопровода е категорично незаконно построен обект НЕЗАВИСИМО ЧЕ Е СТРОЕН ОТ ДЪРЖАВАТА и всеки студент по право преминал в 5 семестър, знае че не могат да се черпят права от незаконни действия. По този начин дори и всичко останало по Закона за водите да е в полза на един сервитут, само този факт ще накара всеки съдебен състав да не го признае. Знам, че н-ка на ДНСК - София е издал едно витиевато писмо, до едно АД притежаващо някакъв мелничен комплекс, където той твърди, че щом за един обект има акт за държавна собственост - то той е законно-построен обект. Нали разбираш, че такъв пасквил няма никаква правна стойност и ако някой се опита да се позове на него, съдебната власт ще го смачка, както ударна вълна от ядрен взрив.
Много е важно по въпроса за сервитутите да се прави разграничение между тези следващи от Закона за енергетиката и всички останали закони за които се споменава нещо за сервитути. В чл.182(2)ЗУТ са третерани (ледователно са предмет и на ЗУТ) единствено сервитутите по ЗЕ. От тази гледна точка и след като се обърнеш и към §23 ЗР на ЗУТ ще видиш че единственият зеконен начин водопровод да премине през чужд имот е чл.182(2) ЗУТ, а в онова време (60-те на миналия век) - след отчуждително производство по уличнорегулационен план, така както си го пише в тогава действащия ЗПИНМ. С това мисля, че ти отговорих защо и как ЗУТ е съобразен с всички останали закони. А ако ме питаш,защо законодателя е дал сервитутен приоритет на обектите на ЗЕ за сметгка на всички останали обекти следва да знаеш че това е вътрешно политически въпрос по който аз не съм специалист.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юли 2012, 23:06

Е-ее как е probcho летите ли вече във високите ЗУТ-хоризонти
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот aspida » 27 Юли 2012, 13:41

Съгласна съм с написаното по моите въпроси с всичко и от всички. Не мога да приема единствено отношениекто пкъм мен като към възрастна дама, макар и от провинцията. Кои от дадените ми съвети ще възприема и ще се ръководя според тях си е моя работа. В същност, въпроса ми беше сондаж във форума, с оглед да преценя в каква степен една публична медия, каквато е този форум е способна да ангажира отговорни и професионално мислещи лица. Все пак съм си хитра селянка. Нали така бебчовци?! :D
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот Melly » 27 Юли 2012, 14:14

aspida написа:Съгласна съм с написаното по моите въпроси с всичко и от всички. Не мога да приема единствено отношениекто пкъм мен като към възрастна дама, макар и от провинцията. Кои от дадените ми съвети ще възприема и ще се ръководя според тях си е моя работа. В същност, въпроса ми беше сондаж във форума, с оглед да преценя в каква степен една публична медия, каквато е този форум е способна да ангажира отговорни и професионално мислещи лица. Все пак съм си хитра селянка. Нали така бебчовци?! :D

Така, така, како Сийке... То и от самолет се виждаше :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот aspida » 27 Юли 2012, 14:54

Особено от модерен самолет с предварително вкарани в компютъра му информационни масиви! :D :D :D
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Юли 2012, 16:09

aspida написа:Съгласна съм с написаното по моите въпроси с всичко и от всички. Не мога да приема единствено отношениекто пкъм мен като към възрастна дама, макар и от провинцията. Кои от дадените ми съвети ще възприема и ще се ръководя според тях си е моя работа. В същност, въпроса ми беше сондаж във форума, с оглед да преценя в каква степен една публична медия, каквато е този форум е способна да ангажира отговорни и професионално мислещи лица. Все пак съм си хитра селянка. Нали така бебчовци?! :D

Бабо aspida, всичко друго ми стана ясно, че си хитра селянка - също. Само не разбрах защо създаваш " крамоли" сред добрите хорица в темата!? :roll: :lol:
Я, отивай мирно и тихо да си поливаш доматите и вземи да се кротнеш малко, де! :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот aspida » 27 Юли 2012, 16:29

Хитрите селянки камоли създават а глупавите ги учат домати да поливат
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Юли 2012, 16:36

aspida написа:Хитрите селянки камоли създават а глупавите ги учат домати да поливат

Чувала съм от едни мъдри хора, че колкото е по - проста една жена, толкова повече използва хитрости и интриги, защото няма интелект и не може да убеждава, използвайки ума си. Та, такива ми ти работи, како Сийке... Имаше една история, в която се казваше : " Аз не съм от тия, како Сийке ,ама да знаеш вчера какво видях...." :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот aspida » 27 Юли 2012, 16:46

И аз нье съм от тьез, обаче се правя, ама и много ми отива! :D
Последна промяна aspida на 27 Юли 2012, 16:49, променена общо 1 път
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Юли 2012, 16:48

aspida написа:И аз нье съм от тьез, ама се правя, ама и много ми отива! :D

:lol: :lol: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот probcho » 27 Юли 2012, 17:18

ЕЕЕЕ, не се карайте! Дайте да си говорим по темата!
Примерно:
Не приемам тезата за незаконен водопровод, изграден през 60-те!
По отчуждаване:
Като се има предвид, че питащата е 4-ти собственик, напълно е възможно да не и е известно извършеното отчуждаване(възможно е дори да е започнато само) по ЗПИНМ(за който преклузивен срок за подаване на заявления за отмяна на отчуждаването е изтекъл на 21.05.1998г.). ЗТСУ отменя ЗПИНМ, а съгласно чл.178,1 и 3 от ПЗР на ЗТСУ, - незавършените производства по отчуждения, започнали при действието на ЗПИНМ, се прилагат разпоредбите на ЗПИНМ, но относно начина на обезщетяване, плащане на обезщетения и т.н. важи ЗТСУ. Освен това, ЗТСУ въвежда погасителна давност за вземания за обезщетения - 5 годишна давност – по чл.137,1 ЗТСУ, като този давностен срок тече от деня, в който правоимащия може да иска да бъде снабден с изпълнителен лист за дължимото обезщетение – а това искане се прави след изтичане на 1 година от влизане в сила на ДРП, съответно след изтичане срока за плащане.
По РС:
Дори и строителството да е по нареждане на Милко Балев (а съм чувал от очевидци за неговите действия) едва ли ще се допусне 400мм водопровод да е "незаконен" (някой може да каже, че съм много малък и затова нямам спомени :lol: )Тогава политиката е била масово водоснабдяване на градовете и селата. В този ред на мисли може да се допусне, че коментирания участък се явява част от едно по мащабно мероприятие за водоснабдяване, т.е. може и да има разрешение, но не във вида в който някой го търси (това от практиката и от личен опит - ако се приема това уточнение разбира се).
Прескачам §23 от ПР на ЗУТ и веднага се извинявам,че в момента непритежавам в наличност закона за водите към "онзи" момент за да проверим до колко нещата се препокриват по отношение на сервитутите със сегашният!
Та ако искате може пак да си говорим за високите ЗУТ-хоризонти!
ПП:
само не разбрах: поливането на доматите с вода от същият водопровод ли ще се извърши? :lol:
ППП:
и да не забравя: във връзка с декларираното "самоуправство"(изместването на водопровода там където и пречи) собственичката (питащата) дали е наясно с чл.106 ЗВ....
Надявам се така забърканото Мюсли (кашичките са твърде постни) да ви хареса :lol:
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2012, 05:16

probcho Радвам се, че сте навлезли навътре в познанието за режима на преходните положения във времето от ЗПИНМ, ЗТСУ и ЗУТ. Ако ностоящата тема може да се оприличи на конно състезание, то аз се гордея с това, че във Ваше лице съм заложил на чистокръвен жребец. Да му мислят тези които залагат на каруцари.
Нека обаче направо Ви кажа, че съждението
Като се има предвид, че питащата е 4-ти собственик, напълно е възможно да не и е известно извършеното отчуждаване(възможно е дори да е започнато само) по ЗПИНМ(за който преклузивен срок за подаване на заявления за отмяна на отчуждаването е изтекъл на 21.05.1998г.). ЗТСУ отменя ЗПИНМ, а съгласно чл.178,1 и 3 от ПЗР на ЗТСУ, - незавършените производства по отчуждения.....
е ирелевантно.
В 34 годишниното бърникане в общинарските гиризи съм видял невероятни идиотии, но такава - да бъде продаден три пъти, отчужден за мероприятия предвидени по съответния план имот или такъв с висящо отчуждително производство и през цялото това време същия да си е парцел, при това никой да не е забелязал нищо - не! Това просто не става, така че преминаваме нататък!
Дори и строителството да е по нареждане на Милко Балев (а съм чувал от очевидци за неговите действия) едва ли ще се допусне 400мм водопровод да е "незаконен" (някой може да каже, че съм много малък и затова нямам спомени )Тогава политиката е била масово водоснабдяване на градовете и селата. В този ред на мисли може да се допусне, че коментирания участък се явява част от едно по мащабно мероприятие за водоснабдяване, т.е. може и да има разрешение, но не във вида в който някой го търси....

Във проучването си по старите нормативни актове, няма как да не сте забелязал §185 ППЗПИНМ който гласи. "Обектите на държавата и обществените организации се изпълняват въз основа на строително разрешение, издадено от председателя на изпълнителния комитет на общинския народен съвет или натоварено от него длъжностно лице.", така че това е акта с който такива строеж се разрешават. Или може би имате предвид някое решение на ЦК или ОК на БКП от онова време. Ако е така, аз просто не съм Вашия човек. В този форум се подвизава титулования социолог kostadin_yordanov който си пада по такива изгъзици - обърнете се към него!
И аз прескачам §23 ЗР на ЗУТ но само за сега! После ще го прескочим заедно "на обратната", за да видим какво ще се получи, така че ще продължим да си говорим за високите ЗУТ-хоризонти. Бъди сигурен!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Юли 2012, 10:22

quote="julyanvonemona" ... който си пада по такива изгъзици - обърнете се към него!...
:lol:
julyanvonemona, много сте далече, та чак фатално далече :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2012, 12:42

julyanvonemona, много сте далече, та чак фатално далече

Наистина! Непостижимо далече!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Юли 2012, 13:35

julyanvonemona написа: Наистина! Непостижимо далече!

:lol: Ми да земете да се земете с Как'Сийка, лика-прилика :lol: :lol: :lol:
И двамата ще си тарикатеете в задушевна идиля :lol:
Между другото, кога ще вземеш да си платиш?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Юли 2012, 14:20

emilgrigorov написа:
julyanvonemona написа: Наистина! Непостижимо далече!

:lol: Ми да земете да се земете с Как'Сийка, лика-прилика :lol: :lol: :lol:
И двамата ще си тарикатеете в задушевна идиля :lol:

:lol: Откакто я намеси тая кака Сийка в тая тема, стана много весело!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2012, 14:44

Ще му кажа на малкия да ти плати! Не знам дали ще може. Годините му са много, но като за каруцари става! Колкото да измърля занаята, нали така!
Последна промяна julyanvonemona на 28 Юли 2012, 15:18, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Юли 2012, 14:54

julyanvonemona написа:

Ще му кажа на малкия да ти плати! Не знам дали ще може. Годините му са много, но като за каруцари става! Колкото да измърля занаята, нали така!

Julyanvonemona, не мислиш ли, че вече прекаляваш? Шегата си е шега, тя забавлява. Обидите и нападките не са добър подход. Дали някой ни е симпатичен или не, дали е каруцар, или не е, всеки може сам да прецени и има право на лична преценка. Не може всеки да харесва всички тук. Но, не е нужно и да обиждаме другите, защото не ни харесват.
nk7702n
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация