начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Оспорване на наследство

Казуси за недвижими имоти

Оспорване на наследство

Мнениеот maxmaya » 03 Авг 2012, 16:50

Здравейте, моят случай е следният:
Баба и дяди имат имот, дядо почива преди 9 години. Те имат 2 деца, баща ми и леля ми. Баба иска да остави на мен въпросния имот, но без да имат претенции децата й. Аз съответно имам 2 деца на 4 и 2 год. и нямам брак с бащата на децата, живеем на семейни начала. Въпросът ми е: Има ли вариант или варианти да се остави имота на едно от децата ми? До колкото знам срока за успорване е 5 години след смъртта на наследодателя. Аз не мога да мина във владение на имота докато детето не стане на 18год. Така ще са минали повече от 5 год и няма как да се успорва( това са мои разсъждения от това което съм чела). Благодаря Ви предварително
maxmaya
Нов потребител

Re: Успорване на наследство

Мнениеот n_ikito » 03 Авг 2012, 17:22

Частта от имота, която е била собственост на дядо Ви, вече е разпределена, между баба, леля и баща. Останалата част, бабата може чрез правна сделка да прехвърли на когото си иска, включително и на правнуците си. Хипотези и начини за прехвърляне много...
n_ikito
Активен потребител

Назад към Имотни казуси