начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Съгласуване на проект въпреки съдебно производство?

Казуси за недвижими имоти

Съгласуване на проект въпреки съдебно производство?

Мнениеот katy_v » 27 Авг 2012, 20:59

Здравейте, имам виза и изготвен архитектурен проект за къща , който е готов за внасяне в Общината. Но междувременно ,съсед ме вкара в Административния съд за спор за граница. На новата скицата от АГКК пише че, новия кадастрален план със заповед № РД-18-13/17.01.2012 г. не е влязъл в сила за моя имот. Претенцията на съседа не засяга по никакъв начин отстоянията на новата сграда по ЗУТ. Ако внеса проекта в Общината , имат ли право да ми откажат съгласуване?
katy_v
Нов потребител

Re: Съгласуване на проект въпреки съдебно производство?

Мнениеот emilgrigorov » 27 Авг 2012, 21:21

Община Банкя към настоящият момент е особена по отношение тълкуването на законите. Потърсете адвокат, възможно е да се наложи да обжалвате отказ, въпреки, че предходният кадастрален план си е в сила , както и ПУП-а.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Авг 2012, 21:30

Както Ви съветва emilgrigorov потърсете адвотакт и въпреки всичко внесете си проекта за одобряване в общината.
Последна промяна julyanvonemona на 27 Авг 2012, 21:39, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 27 Авг 2012, 21:35

А, да. И Ви съветвам да внесете проекта без доклад от надзорна фирма. Да си се гледа на съвет в общината.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот katy_v » 27 Авг 2012, 21:46

Благодаря за бързия отговор ! Обжалването на отказ по съдебен ред ли е ? Това дело в момента е в Административен съд, но то може да продължи и 3 години. Това основателна пречка ли е за внасянето на проекта и одобряването му? С цялото ми уважение , според 2 адвоката -ДА и според 1 няма основание за отказ.
Поради тази причина пиша в този форум с надеждата за повече мнения , за което благодаря предварително!
katy_v
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 27 Авг 2012, 22:55

Подробният устройствен план е приложен по отношение на регулацията. Това се установява с предхождащия кадастралната карта кадастрален план. В това отношение няма основание за отказ за одобряване на книжа и/или за отказ за издаване на разрешение за строеж.
Ще Ви трябва адвокат, защото община Банкя е особена. Може и да Ви откажат, възможно е и да Ви издадат Разрешение за строеж. Препоръчвам Ви да се допитате до този адвокат, който е на моето мнение.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Авг 2012, 13:55

Обжалването на отказ по съдебен ред ли е ?

katy_v обжалването да бъде одобрен инвестиционен проект (ИП) е по административен ред. Съгласно чл.216 (1) т.1 ЗУТ тези актове се обжалвят пред н-ка на РДНСК.
Забележка: Напоследък в районите на ДНСК се извършва поредната административна претурбация. София (Банкя) попада в т.н "Югозападен район". Следва да проучите точното им наименование!
Това дело в момента е в Административен съд, но то може да продължи и 3 години. Това основателна пречка ли е за внасянето на проекта и одобряването му?

Движението на производството пред АС, по отношение на регулацията или по отношение КК няма отношение към одобряването на ИП.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот katy_v » 28 Авг 2012, 14:12

Изключително много ви благодаря за бързите отговори!
katy_v
Нов потребител

Назад към Имотни казуси