начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Кой трябва да те потърси и кога? След решение от съдия

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой трябва да те потърси и кога? След решение от съдия

Мнениеот bestman » 16 Сеп 2012, 16:07

Здравейте, имах дело, което беше някъде около средата на месец Февруари 2012г.
Делото приключи с глоба, която не съм платил.

Преди 2 -3 дена се обади адвоката ми, който ми съобщи, че прокуратурата е направила протест на решението на съда и трябва да отида до районното полицейско управление, за да взема документите и да му ги занеса.
Попитах дали е възможно да има протест, при положение, че са минали вече повече от 6 месеца, а адвокатът ми каза, че протестът е от Март месец 2012г. , но е получил "известието" чак сега.

Въпросите ми са:
1.Защо трябва да ходя в полицията, да получавам документи при положение, че делото е минало един път през съд ?
2. Възможно ли е като отида в полицията да взема тези въпросни документи, да ме задържат за 24 или 72 часа?
3. Как така никой не е разбрал за този протест 7 месеца и изведнъж се разбира, че има такъв?

Благодаря Ви предварително и извинявайте за натоварването, което Ви създавам!
bestman
Потребител

Re: Кой трябва да те потърси и кога? След решение от съдия

Мнениеот nk7702n » 16 Сеп 2012, 16:16

Странна работа, и от кога тръгнаха подсъдимите да си взимат документите от полицията и да ги носят на защитниците? Ами, ако ги изгубят някъде по трасето? :lol: :roll:
Последна промяна nk7702n на 16 Сеп 2012, 16:21, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Сеп 2012, 16:17

Делото в полицията ли се води , че да взимаш документите от там? :lol: :lol:
Не могат да те арестуват-няма основание.
По третия въпрос , никой не може да ти отговори без да види самото дело.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bestman » 16 Сеп 2012, 16:34

Ами делото е ясно, че не се води в полицията, щом е минало през съд, значи досъдебното производство е приключило и логиката е да получа документи от СРС или СРП.

Адвоката ме праща в полицията, защото му се били обадили от там.
Притеснява ме факта, че не получавам писмо от СРС или СРП, а трябва да отида да си взема "нещо" от полицията.
Относно задържането - добре, нямат основание за какво, но ако са върнали делото за досъбиране на доказателства, имат ли право да ми изменят мярката от "подписка" на "задържане под стража" ?
bestman
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Сеп 2012, 16:59

:D Най-вероятно не са те намерили да ти връчат препис от протеста/призовката и затова съдът е разпоредил да ти се връчи чрез полицията.Друго логично обяснение няма.Никакви други документи не е възможно да се намират в полицията.Всички други въпроси трябва и е длъжен да отговори колегата , все пак нали за това му се плаща.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bestman » 16 Сеп 2012, 17:00

Добре, благодаря Ви за адекватният отговор! Моята логика беше същата, но все пак...

Последният ми въпрос е : какво ще стане, ако не отида да взема документите от полицията? Аз нямам призовка, нямам нищо, не знам и кого да търся, когато отида там?
Какво могат да направят и ще направят полицайте?
bestman
Потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Сеп 2012, 22:30

bestman написа:Добре, благодаря Ви за адекватният отговор! Моята логика беше същата, но все пак...

Последният ми въпрос е : какво ще стане, ако не отида да взема документите от полицията? Аз нямам призовка, нямам нищо, не знам и кого да търся, когато отида там?
Какво могат да направят и ще направят полицайте?

Ами, не виждам някакъв повод за притеснения от Ваша страна. Като отидете на портала, просто ще попитате кой служител се занимава с връчване на призовки и ще Ви упътят откъде да си вземете документа след представяне на лична карта.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право