начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Реабилитация по право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Реабилитация по право

Мнениеот azyre » 27 Сеп 2012, 14:53

ЗДРАВЕЙТЕ. През месец януари 2009г ме осъдиха на пробация за 6 месеца,и от 12.03.2009г. до 12.09.2009г. изтърпях си наказанието пробация.Знам че трябват да изтекът три години за да може да ме реабилитират по право,не съм пристъпвал закона през тези три години и нямам намерение повече да повтарям такива грешки.Сега ако си извадя Свидетелство за съдимост в него ще пише ли Осъждан или трябва да подавам молба до РС за реабилитация по право,защото аз нямам други присъди освен тази.
Благодаря Ви,предварително за отговорите :D
azyre
Нов потребител

Re: Реабилитация по право

Мнениеот svettoslav » 27 Сеп 2012, 22:05

Като си вадите св. съдимост не би следвало да пише "осъждан",но стават и редки грешки.А и реабилитацията ви е настъпила съвсем скоро(ако е така,както казвате),така че може да очаквате всичко.
Моят съвет е,за да избегнете евентуално усложнение(което ще се оправи така или иначе),когато( и ако) подавате заявление за издаване Св.съдимост(а моят съвет е още сега да го направите ),да посочите в графа "реабилитиран по право"(мисля че има такава) съответната дата на реабилитация(с оглед това,което казвате, при вас това би следвало да е 12.09.2012г.
И ако има проблем-още сега да го оправите(чрез адвокат естествено,освен ако можете и сам,в което се съмнявам).За да не стане някой ден...постъпваш на работа и - хоп!-"осъждан"... и върви два месеца оправяй документи,нищо че си "неосъждан"./Иди го обясни на работодателя си,примерно/.Има такива случаи.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 27 Сеп 2012, 22:12

Поне аз така съветвам моите клиенти! А от тях няма "неосъждани",тъй като при мен няма грешка!Защитавам ги,ама яко ! :lol:
П.П. Даже имам двама-трима по граждански дела(единият по бракоразводно,другия за издръжка)-оказа се,ръйш ли- и те съдени по два-три пъти :lol:
Да има за боя,ръйш ли.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот azyre » 28 Сеп 2012, 15:03

Благодаря Ви,много за отговора.Сега на 12.09.2012г. ми изтекоха 3-те години изпитателен срок,но до сега не съм си вадил Свидетелство за съдимост.Още другата седмица ще си извадя едно свидетелство.Още веднъж,Ви благодаря много.Лек и приятен ден!
azyre
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 28 Сеп 2012, 16:32

Успех по-нататък в живота.Всеки може да сгреши.Аз лично съм на мнение,че при първи грях с криминален характер,ако няма някакви отегчаващи обстоятелства съдът трябва да е особено снизходителен(без да се стига до крайности,де).
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право