начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

относно обжалване актове на висши административни органи

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: относно обжалване актове на висши административни органи

Мнениеот system » 20 Юли 2009, 17:12

d_nikolova написа: Мисля, че здравата ме наковахте, уважаеми колеги, но факт е че ми помогнахте.

Никой не е искал да ви "кове", колега d_nikolova. Ако се занимавате с различна от административното право материя, е в реда на нещата да не отделяте на административното право толкова внимание, че да се чувствате достатъчно уверена в отговорите на поставените от Вас въпроси. За мен беше удоволствие, че ги обсъдихме, и се надявам да сме Ви били полезни с мненията си.
Пожелавам Ви успех !
system
Активен потребител

Мнениеот d_nikolova » 23 Юли 2009, 14:15

Да, помогнахте ми. Искрено благодаря.
Надявам се да ме споходи успех, както и всички вас, колеги.
d_nikolova
Младши потребител

Мнениеот valerieva_d » 29 Сеп 2012, 23:21

Относно областния управител -->
Актовете издадени от Областен управител могат да бъдат обжалвани пред Административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс, съществуват и изключения, изрично предвидени в специални закони, в които компетентен е Районен съд или Върховен административен съд. В съдържанието на всеки акт е посочено пред кой съд и в какъв срок той може да бъде обжалван.
Има и заповеди на Областен управител, които не подлежат на обжалване – това са вътрешно - служебните актове.
valerieva_d
Потребител

Предишна

Назад към Административно право