начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Придобиване на общинска земя с право на ползване от 1968г.

Казуси за недвижими имоти

Придобиване на общинска земя с право на ползване от 1968г.

Мнениеот fontana » 24 Окт 2012, 13:08

Здравейте!

Бих искала да попитам дали някой е по-наясно с подобен вид казуси.
Въпросът ми е следният:
На дядо ми (и на много други хора) през 1968г. са му дали от ТКЗС земя,за да не пустее и да се стопанисва. От горепосочената година насам ние използваме тази земя като негови наследници, но нямаме нотариален акт. Всяка година плащаме данък, имахме и купено право на строеж, но не го оползотворихме и срокът изтече. Съответно като наследници се водят баба ми, баща ми и чичо ми, и всичко се води на името на тримата: данък и ток. Идеята ми е дали няма някакъв давностен период, от който ние да можем да се възползваме за всичките тези години стопанисване и да вземем нотариален акт за имота?

Благодарна съм предварително за отговорите ви!
fontana
Нов потребител

Re: Придобиване на общинска земя с право на ползване от 1968

Мнениеот julyanvonemona » 01 Ное 2012, 22:08

fontana написа:Здравейте!
........Идеята ми е дали няма някакъв давностен период, от който ние да можем да се възползваме за всичките тези години стопанисване и да вземем нотариален акт за имота?....

Миналата година за пореден път удължиха един мораториум върху давността на владеенето на общински и държавни имоти мисля че до 2014г и се заклеха че ще е за паследно! Какво казах моля?... Простете...Предпоследно!
Най умного което ми идва в момента е да пишете на лични съобщения до poli_g. Този мораториум тя го стопанисва.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Придобиване на общинска земя с право на ползване от 1968

Мнениеот fontana » 05 Ное 2012, 13:30

Благодаря много за отговора!
Ще пиша на poli_g лично, надявам се да ми обърне внимание:)
fontana
Нов потребител

Назад към Имотни казуси