начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Нуждая се от правна консултация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нуждая се от правна консултация

Мнениеот reni123456 » 17 Ное 2012, 23:44

Интересува ме при отрицателна кръвна проба за наркотични вещества и в същото време положителна - в урината КОЕ ИЗСЛЕДВАНЕ СЕ ПРИЕМА ЗА ПРИОРИТЕТНО В СЪДА? ЗАЩО ПРАВЯТ И ДВЕТЕ ПРОБИ?
Отрицателната проба в кръвта не доказва ли, че наркотичното вещество е прието преди няколко дни и макар да има следи от него в урината, към момента на тестването ефекта от въздействието му е преминал?
Или погледнато по друг начин - ако някой изпуши една цигара с трева, значи ли, че 10 дни не трябва да шофира, тъй като в такъв срок остават следи в урината? И по каква логика, предвид че еуфорията отминава за часове и после човека си е съвсем нормален...
Последна промяна reni123456 на 18 Ное 2012, 21:33, променена общо 1 път
reni123456
Нов потребител

Re: Нуждая се от правна консултация

Мнениеот TheOldMan » 18 Ное 2012, 01:08

Подобни "консултации" в интернет са просто невъзможни. Защото първото нещо което трябва да се уточни е в кой от двата случая попадаме:
1. Малко се надрусах, хванаха ме и сега се опитвам да се измъкна.
2. Честна пионерска - нищо не съм взимал, невинен съм, има някаква грешка.

Но тъй или иначе в талона нямате повече точки (и да не са ви връчили заповедта, ваше задължение е да знаете с колко точки разполагате - точно както би трябвало да знаете с какви пари разполагате в банката без тя да е задължена да ви праща известие че няма леш в сметката). Така че малко ще почивате и ще се возите на дясната седалка. А целокупното население може да си поеме малко по-смело въздух, преди да пресича или да кара.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот reni123456 » 18 Ное 2012, 21:51

Цитирам Ви: "Амфетамин тестът на урината е сигурен, и дори този, закупен в аптеките е годен за "съдебна употреба". В кръвта може и да няма, като това не значи, че тестът е грешен."

Ако правилно разбрах, Вие сте полицай :) В тази връзка сигурно имате обяснение на въпроса ми защо водите за кръвна проба заподозрян, за който вече имате положителна проба от уринен тест?
reni123456
Нов потребител

Мнениеот street » 23 Ное 2012, 18:25

обаче "кърти" наглото си е нагло...
до питащия:
Върви при адвокат и си плати!!!! Питай там!!!
Ако аз съм съдия за подобен случай ще ти дам ефективна! на максимум!!! Само заради наглостта ти!
Не стига ,че ми караш надрусан , ами и наглееш да се измъкнеш чист при явна вина!!!
Иди при някой адвокатин дето ще те одруса едни хубави пари - поне това да ти е за урок!!!
Аватар
street
Потребител

Назад към Наказателно право