начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми

Мнениеот Xitap » 27 Ное 2012, 14:04

Здравейте,
пиша Ви като обикновен гражданин на кръстопът. Значи преди 2 дена (25.11.12 - Неделя) около 23:00 видях как едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми съвсем така умишлено, злобно и целенасочено. Напипах го веднага, пребих го и го оставих. Сега въпроса ми е да подавам ли жалба да си търся парите от увредения гюрук и има ли шанс да ми плати нещо тоя, или да ходя да се саморазправям с него, докато не си плати?
Xitap
Младши потребител

Re: Нужда от консултация

Мнениеот marek972 » 27 Ное 2012, 20:35

Xitap написа:Здравейте,
пиша Ви като обикновен гражданин на кръстопът. Значи преди 2 дена (25.11.12 - Неделя) около 23:00 видях как едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми съвсем така умишлено, злобно и целенасочено. Напипах го веднага, пребих го и го оставих. Сега въпроса ми е да подавам ли жалба да си търся парите от увредения гюрук и има ли шанс да ми плати нещо тоя, или да ходя да се саморазправям с него, докато не си плати?

свидетели намират ли ти се под ръка ?
marek972
Потребител

Мнениеот Xitap » 28 Ное 2012, 09:14

Приятелката ми е свидетел на цялата случка, и един комшия видя отгоре. Ама и видя, като го понабих де.
Xitap
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 28 Ное 2012, 19:01

Xitap написа:Приятелката ми е свидетел на цялата случка, и един комшия видя отгоре. Ама и видя, като го понабих де.

я си припомни... тоя комшия отгоре не се ли прибра малко преди да почнеш да го биеш :wink:
marek972
Потребител

Мнениеот votpuska » 28 Ное 2012, 21:42

Да, ти познаваш ли го този? За какво ти реже гюрука?
Той ако е пострадал по-хубаво се моли той да не подаде жалба че тогава ти ще трябва да плащаш. При такива случаи щом можеш да го пребиеш, очевидно си по-силен и е трябвало да го задържиш и да извикаш полиция, не да го пребиваш. Особено ако смяташ да си търсиш след това правата, иначе си оставаш с боя и си налягаш парцалите, щото прекаляваш.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот Xitap » 29 Ное 2012, 10:56

Бе познвам го, един келеш тука от квартала, краде тасове, емблеми и прави мизерии. Не съм имал сблъсък досега с него, просто явно беше друснал белата магия и решил да нареже попадналата му пред очите кабриолетка. И аз го респектирах със зверски шутове, юмручни удари, ама малко му беше. А каско нямам, щото застрахователите отказват да застраховат мек таван на кола. Само да посмее да подаде жалба, келеша! 1000 лв поне ми е сега ремонта, та не смятам от моя джоб да ги вадя!
Xitap
Младши потребител

Назад към Наказателно право