начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

събират ли се доказателства в производство по МНО

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

събират ли се доказателства в производство по МНО

Мнениеот perper1 » 05 Дек 2012, 23:12

Привет. Интересува ме в производство по чл. 64 /вземане МНО ЗС/ и чл. 65 НПК /искане за изменение на МНО ЗС/в досъдебната фаза, допустимо ли е да се събират доказателства - да се разпитват свидетели, експертизи /не само дали здравословното състояние позволява престоя в ареста/ и т.н. относно авторството на деянието. Благодарности.
perper1
Младши потребител

Re: събират ли се доказателства в производство по МНО

Мнениеот nk7702n » 05 Дек 2012, 23:18

perper1 написа:Привет. Интересува ме в производство по чл. 64 /вземане МНО ЗС/ и чл. 65 НПК /искане за изменение на МНО ЗС/в досъдебната фаза, допустимо ли е да се събират доказателства - да се разпитват свидетели, експертизи /не само дали здравословното състояние позволява престоя в ареста/ и т.н. относно авторството на деянието. Благодарности.

Събират се само доказателства, касаещи МНО - определянето и изменението и.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот perper1 » 06 Дек 2012, 00:24

Благодаря!
Значи в производство по чл. 64 НПК, мога да поискам да се извърши разпит на свидетели, чрез показанията на които ще се докаже, че към момента на извършване на деянието, обвиняемия е бил в съвсем друг град. Така няма да може да се приеме, че е налице обосновано предположение той да е извършил престъплението, тъй като доказателствата на обвинението са косвени и много рехави, но ако ги оставя само те да са по делото, без да съм осигурил алибито, току виж съда взел МНО ЗС.Смятам да поискам и следствен експеримент, пък ако мине.
Питам това, тъй като направих такива доказателствени искания пред разследващия, обаче ми ги отхвърлиха. Сега ще внасят искане по чл. 64 НПК и смятам в това производство да поискам от съда да призове и разпита тези свидетели. Не съм срещал обаче такива случаи - в производство по чл. 64/65 НПК съдът да разпитва свидетели и да назначава експертизи, различни от СМЕ за установяване дали здравето на на обв. му позволява да лежи в ареста, та за това реших първо да попитам тук.
perper1
Младши потребител

Мнениеот onzitam4 » 13 Дек 2012, 00:44

Като ти направят следствен експеримент в производство по МНО, ела ми се обади :mrgreen:
onzitam4
Младши потребител

Назад към Наказателно право