начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Осъден по чл.194

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осъден по чл.194

Мнениеот jetta_tuning » 04 Дек 2012, 18:43

Здравейте хора,имам няколко въпроса на които от известно време търся отговори ще се радвам ако можете да ми отговорите.Осъден съм по чл.194 ал.3 на глоба която е в размер на 200лв. освен това трябва да платя разноските по делото и материалните щети на ищеца.След края на делото попитах съдията къде трябва да платя тези суми,а той ми каза, че ще се свържат с мен.И така вече мина повече от година и половина и никои не се е свързал с мен.Та въпросите ми са : Къде и как трябва да платя тези суми ? Имат ли давност ? Могат ли да ме съдят за това, че не съм ги платил? Какво ще пише в свидетелството ми за съдимост ? Как мога да си изчистя полицейското досие така,че когато ми правят справка да не излиза нищо?

Благодаря Ви предварително.
jetta_tuning
Нов потребител

Re: Осъден по чл.194

Мнениеот kremen » 07 Дек 2012, 21:00

В присъдата, с която трябва да сте се сдобил, пише че разноските по делото се плащат по сметката на Съда. Относно наказанието "парична глоба" би слидвало да се образува изпълнително дело и съдия - изпълнител да Ви покани да я заплатите доброволно. Може да се поинтересувате в съответната служба "държавен съдебен изпълнител" образувано ли е дело, въз основа на постановената присъда. Ако има образувано такова - питайте къде и как да си понесете наказанието.
kremen
Младши потребител

Назад към Наказателно право