начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

УПИ по пар 4

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

УПИ по пар 4

Мнениеот sofroni » 15 Дек 2012, 04:53

Здравейте
Имаме едно УПИ по пар 4 .В землището на имота има влязла кадастрална карта.
Указа се.че има разминаване в кв.м на УПИ .с тези по нотариален акт и скицата от кадастъра.Разликата е.грубо е 6 кв.м-по вече по скицата на кадастъра.И също тъка излезе че имота се води на лицето което е придобило имота по пар 4. Натози етап е завършена процедурата за изменение на ПНИ. с влязла в сила заповед.Остава проблема с придобиването на 6 м.кв.които по принцип се придобиват след като се заплатят на общината.Но като вече знам колко се чака и нещата стават бавно.се запитах дали няма и други начини.Вместо да плащам на общината и на други специалисти които общината ще ме препрати към тях.може би по добре е тези пари да се дадат на кадърен адвокат и за по бързо време да се реши проблема.Може ли по друг способ да се придобият тези въпросни 6 м. кв :?: Не че меса нужни.но заради тях не издават скица.. за пред нотариуса. Тези 6 м.кв . могат ли да се придобият чрез съд...придобиване по давност.придобиване по приращение :?: Благодаря на отзовалите се
Последна промяна sofroni на 16 Дек 2012, 14:34, променена общо 2 пъти
sofroni
Нов потребител

Re: УПИ по пар 4

Мнениеот emilgrigorov » 15 Дек 2012, 06:03

Тези 6 кв.м са в рамките на точността на кадастралната карта. Опитайте и в тази насока.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Дек 2012, 09:12

sofroni написа:Здравейте
Имаме едно УПИ по пар 4 .В землището на имота има влязла кадастрална карта.
.....Запитах се.вместо да плащам на общината и на други специалисти които общината ще ме препрати към тях.може би по добре е тези пари да се дадат на кадърен адвокат и за по бързо време да се реши проблема.Дали може по друг способ да се придобият тези 6 м. кв.Не че меса нужни.но заради тях не издават
скица за пред нотариуса. Тези въпросни м.кв . могат ли да се придобият чрез съд...придобиване по давност.придобиване по приращение.Тука имат ли приложение тези два способа :?:
Благодаря на отзовалите се

Вие трябва да решите дали имате нужда от адвокат или от нещо друго и дали това което Ви вълнував относно грешка в Кадасдтралната карта е въпрос който трябва да отправите до адвоката Ви или към друг специалист също вие решавате. Какво и колко ще похарчите за оправянето на проблема Ви отново топката е във Вас. Свобода брато каквото искате това направете!
От опит обаче знам че специалистите препоръчани от която и да е община в България не са най- добрия избор.
Последна промяна julyanvonemona на 15 Дек 2012, 09:15, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот sofroni » 15 Дек 2012, 13:23

Тези 6 кв.м са в рамките на точността на кадастралната карта. Опитайте и в тази насока.

Можели по конкретно за тази насока..като действие(основание.по кой член.от кой закон.пред кой орган и т.н )

От опит обаче знам че специалистите препоръчани от която и да е община в България не са най- добрия избор.

Аз и затова търся алтернатива

На двата въпроса.можели да се отговори конкретно. не по дипломатически
sofroni
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 15 Дек 2012, 13:34

Конкретно би могло да бъде отговорено на конкретни въпроси, а не по принцип - така, както Вие ги поставяте. Имало едно време един имот, и едни 6 кв. м, и една община, и едно лице, и една процедура...
В случая допуските по точността на КК едва ли ще Ви свършат работа - тези 6 кв. м някой ги е установил, локализирал, описал и осчетоводил - като местоположение и като произход. Можете да оспорвате тези констатации, разбира се, но едва ли ще Ви излезе по-евтино и по-бързо, отколкото да купите тази площ. Давността и приращението също не вършат работа, вероятно - поради причини, които е дълго да бъдат излагани тук.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот sofroni » 15 Дек 2012, 13:58

Какви данни са още нужди.за да бъдат въпросите конкретни ?
Но все пак вече имаме малко яснота...съда не е вариант
Тъкали да разбирам .до като несе платят на общината.няма да се оправят нещата
sofroni
Нов потребител

Мнениеот petko_a » 15 Дек 2012, 14:18

emilgrigorov написа:Тези 6 кв.м са в рамките на точността на кадастралната карта. Опитайте и в тази насока.

Може и да не са в рамките на точността на кадастралната карта.
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 15 Дек 2012, 14:29

sofroni написа:... Можели по конкретно за тази насока..като действие(основание.по кой член.от кой закон.пред кой орган и т.н ) ...

питайте с разходка до местната служба по кадастъра. Ако преценят, че има основание, да Ви издадат удостоверение.
Принципно, 6 кв.м е в рамките на точността на десет метрова граница , в повечето райони на влязла в сила кадастрална карта.
Но , възможно е да има някакви други проблеми, трябва да се изследва предишни кадастрални и регулационни планове.
Затова казах - само за проба.
Основанието е дискутирано тук, на дълго и широко, разгледайте старите теми. Най-общо: ЗКИР и Нар.3.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 15 Дек 2012, 14:34

sofroni написа:Какви данни са още нужди.за да бъдат въпросите конкретни ?
Но все пак вече имаме малко яснота...съда не е вариант
Тъкали да разбирам .до като несе платят на общината.няма да се оправят нещата

Много са данните, които са необходими, и, съответно, въпросите, които могат да бъдат поставени.
Например (но не само): Тези 6 кв. м по регулация ли са придадени? Ако "да" - откога? Пак, ако "да" - откъде се придават? От общински имот, явно, но - какъв? Път, улица, съседен имот? Какво точно пише във влязлата в сила заповед? Къде се "води" имотът на името на някого си, и на чие име, според Вас, би трябвало да се "води"? И тъй нататък.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Дек 2012, 07:28

sofroni написа:........ Натози етап е завършена процедурата за изменение на ПНИ........

Вече над 33 години съм в този бизнес, но бих бил благодарен някой да ми декодира абревиатурата "ПНИ"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Дек 2012, 08:48

Пак Нямам Имот
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Дек 2012, 10:35