начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Кога трябва да се даде съгласие по чл.134 (2) т.6 ЗУТ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кога трябва да се даде съгласие по чл.134 (2) т.6 ЗУТ?

Мнениеот ivankavrakov » 14 Яну 2013, 16:08

В кой момент трябва да се даде съгласие от заинтересованите лица при изменение на ПУП:
- при подаване на заявление до кмета за за допускане за изработване на ПУП;
- след издаване на заповедта на клета за допускане или отказване на изработване на ПУП;
- след издаване на заповедта на клета за одобряване изменението на ПУП?
В каква форма следва да е съгласието, респективно отказът - мълчаливо съгласие, писмено възражение до кмета, жалба до Адм. съд?
Необходимо ли е отказът (несъгласието) да е мотивиран?
ivankavrakov
Потребител

Re: Кога трябва да се даде съгласие по чл.134 (2) т.6 ЗУТ?

Мнениеот emilgrigorov » 14 Яну 2013, 16:54

Предполагам, че става дума за чл.134 (2) т.6.
Какъв е казусът? Защото отговор на въпросът Ви, в този му вид, е поне десетина страници, съобразно различните хипотези.
Най-общо - да, необходимо е съгласие още към искането за устройствена процедура, поддържано до прилагането на ПУП по отношение регулацията и застрояването.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: Кога трябва да се даде съгласие по чл.132, ал.2, т.6 ЗУТ

Мнениеот julyanvonemona » 14 Яну 2013, 19:36

ivankavrakov написа:..................................................................................
- след издаване на заповедта на клета за допускане или отказване на изработване на ПУП;
................................................................................................................

Това е най- късно момента, когато трябва да имате съгласието на заинтересованите лиза по чл.131 (2) ЗУТ.
Но! Както казва emilgrigorov Осанна, осанна за него!
Какъв е казусът? Защото отговор на въпросът Ви, в този му вид, е поне десетина страници, съобразно различните хипотези.

В това число - много хипотези при които въобще не следва да се иска съгласие!
Когато обаче се дава съгласие на лицата по чл.131 (2) т.1 ЗУТ то сладва да е нотариално заверено, а в случаите по чл.15 и 17 ЗУТ и подкрепено с нотариално заверен предварителен договор.
Що се отнася до вероятния отказ или самият акт който следва да се издаде по чл.135 (4) ЗУТ, той е заповед!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Яну 2013, 19:53

julyanvonemona написа:
ivankavrakov написа:..................................................................................
................................................................................................................

Това е най- късно момента, когато трябва да имате съгласието на заинтересованите лиза по чл.131 (2) ЗУТ.
Но! Както казва emilgrigorov Осанна, осанна за него!

В това число - много хипотези при които въобще не следва да се иска съгласие!
Когато обаче се дава съгласие на лицата по чл.131 (2) т.1 ЗУТ то сладва да е нотариално заверено, а в случаите по чл.15 и 17 ЗУТ и подкрепено с нотариално заверен предварителен договор.
Що се отнася до вероятния отказ или самият акт който следва да се издаде по чл.135 (4) ЗУТ, той е заповед!

E де, е де ... това да не ти е сватба, един път кажеш да, и после цял живот манджата ти е наготово. Това е устройствено проектиране, волеизявленията са многобройни и на висота: нотариални, писмени, мълчаливи, проспани .... въобще, колорит.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 14 Яну 2013, 20:04

Недейте принизява полета на законотворческата мисъл до тез елементарни битовизми, уважаеми emilgrigorov. Необходимостта от многобройните и разнообразни волеизявления в процеса на устройственото планиране е обусловена от съвсем основателни причини.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Яну 2013, 20:20

vdggbg написа:...многобройните и разнообразни волеизявления в процеса на устройственото планиране ...

Е нали това казвам. Че тая работа не е като оная работа, въпреки приликите на пръв поглед.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Яну 2013, 19:58

vdggbg написа:............................................................................................................... Необходимостта от многобройните и разнообразни волеизявления в процеса на устройственото планиране е обусловена от съвсем основателни причини.

В същност не е съвсем така и това най много се изявява в чл.21 (5) ЗУТ. Едва ли тези които са замисляли разпоредбата могат да си отговорят, какво са преследвали? Най-простия въпрос е дали е необходимо съгласието на двамата съседи-собственици на УПИ, ако планът предвижда ниско свързано застрояване и същият е влезнал в сила преди ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Яну 2013, 20:24

Защо заглавието на темата не съответства на питането? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Яну 2013, 20:31

По-скоро бих навел към значението на тези (устройствени, етажно-собственически и т.пр.) съгласия по отношение правото на собственикът да владее, да ползва и да се разпорежда със собствеността си. Докато чакаме авторът на темата да поясни какво иска.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 20 Яну 2013, 20:36

Аз пък изобщо не горя от желание да поглеждам в стъкълцето си, макар да се досещам какви са мотивите на автора на темата да се интересува, защото нито въпросът е въпрос, нито пък форумът е поле за теоретични изяви.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Яну 2013, 20:44

Melly написа:... нито пък форумът е поле ...

+1
Права си, поле - в никакъв случай. По-скоро форум, агора, мегдан ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Яну 2013, 00:30

emilgrigorov Метафорично казано и Аристотел и Сократ са се пръкнали из утробата на агората.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Яну 2013, 07:00

Не виждаш ли, че намекът дори за Аристотел, за логика, за мислене ..., е "Оф тупик".
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Яну 2013, 08:11

emilgrigorov написа:Не виждаш ли, че намекът дори за Аристотел, за логика, за мислене ..., е "Оф тупик".

Виждам ама dum spiro spero! Не че се съизмервам с Аристотел или Сократ, но нали знаеш, "може и да се подкваси"............. :lol: :lol: :lol: :wink:
Последна промяна julyanvonemona на 21 Яну 2013, 08:14, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Яну 2013, 08:14

Да, зная, зная. Помня. Това беше логото на едни дъвки, нали ?
Емонски, от години се питам "Защо така с тая нашата, правната система" Отделих време, една година се мотая в този форум. Та - белким ми просветне. И, оня ден, най-после.
Ми тооо, в системата на обучение отсъстват такива дисциплини, като логика, математика ... , и какво очакваш ???? Някой, от когото зависи, да вземе да види, да осмисли абсурдите в правната система ли?
Такива, като г-н Каранедев, като Мели, появили се въпреки системата, не са преобладаващи, ше знаеш.
Базата, Емонски. Базата, както казваше ВИЛ ли беше, КМ ли беше ...
Май, да си очакваме пристигането на Годо е по-перспективното занимание.
Последна промяна emilgrigorov на 21 Яну 2013, 08:27, променена общо 2 пъти
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Яну 2013, 08:23

emilgrigorov написа:Да, зная, зная. Помня. Това беше логото на едни дъвки, нали ?

Не дъвча дъвки от както разбрах че поглъщателния ми рефлекс заглушава дъвкателния, но съм истински изненадан да науча,че в рекламния бранш се е появил някой който отбира от туй-онуй!'Щото са тъпаци, почти толкова колкото тези, които си въобразяват че нямаш право на искане да ти се издаде заповед по чл.135 (4) ЗУТ, ако се мотивираш по различна от хипотезата по чл.134 (2) т.6 ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот karanedeff » 21 Яну 2013, 12:13

emilgrigorov написа:от години се питам "Защо така с тая нашата, правната система" Отделих време, една година се мотая в този форум. Та - белким ми просветне. И, оня ден, най-после.
Ми тооо, в системата на обучение отсъстват такива дисциплини, като логика, математика ... , и какво очакваш ???? Някой, от когото зависи, да вземе да види, да осмисли абсурдите в правната система ли?
Такива, като г-н Каранедев, като Мели, появили се въпреки системата, не са преобладаващи, ше знаеш.
Базата, Емонски. Базата, както казваше ВИЛ ли беше, КМ ли беше ...

Г-н Григоров и Мели и моя милост преди да станем юристи сме инженери. Това само показва че инженерите ставаме за всичко :wink:
За обучението по право - в братския Юесей например за да те приемат в юридически факултет първо трябва да си дипломиран бакалавър по каквато щеш специалност - именно това е предпоставка след успешното дипломиране като юрист, да избереш своята специализация в правото и твоя избор да не е случаен и да се развиваш успешно като юрист. В братска Русия има юридически техникуми, които подготвят кадри за администрацията на съдебната система. Много от тях след това завършват право.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Яну 2013, 13:37

Не ми се занимава нито с базата нито с надстройката, нито с който и да е от атрибутите на диалектическия мат'реализъм. За братята юесейци мога да кажа само "fak off", а за братята руснаци, "пусть качает чортовая мать".
Сега най- после е редно да отговорим че съгласие по чл.134 (2) т.6 ЗУТ е необходимо само в случаите описани от самата разпоредба.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Яну 2013, 17:07

Само да допълня:
Да, съгласие по чл.132, ал.2, т.6 ЗУТ е необходимо. Но формата не е нотариална, а - Законодателна, в два транша.
Надявам се, че тоз път мнението ми не е "Оф тупик", въпреки потреса, в който ме хвърли г-н Каранедев, потрес гибелен за всичко детско, невинно в мен.
Дано отново не наруших вътрешните правила и норми, след отправеното ми официално предупреждение от Ръководството.
Изображение
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Яну 2013, 22:53

В тази тема има само един интересен момент и той е, да се види дали средностатистическия чунчо е наясно, че може да иска изменението на ПУП по всички останали хипотези на чл.134 или не е наясно.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация