vdggbg написа:... Да-а-а-а, заслужава си да се замисли човек ...
- Дата и час: 04 Дек 2024, 21:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кога трябва да се даде съгласие по чл.134 (2) т.6 ЗУТ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
74 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Кога трябва да се даде съгласие по чл.132, ал.2, т.6 ЗУТ
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Мисли екстраординерно-в същност твоето ординерно оригинерно или кавото и да е мислене е ирелевантно относно "вещноправният ефект" на съгласието по чл.134 (2) т.6 ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
vdggbg написа:... Предварителен отказ от права, които още не са възникнали, но пък за сметка на това са "неоригинерни"? ...
Не четеш, vdggbg.
Емонски, вземи краен случай в 134(2)6, пък и изобщо в целия чл.134, че и въобще... - ако всички заинтересовани пожелаят процесните имотите да станат "За озеленяване", а после, рer argumentum a contrario, виж какво се случва.
Последна промяна emilgrigorov на 23 Яну 2013, 20:05, променена общо 3 пъти
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Не четеш, vdggbg.
Чета, разбира се. Вечер, преди лягане - особено интензивно. Ако съблаговолите, г-н Григоров, да развиете теза, или пък да посочите аргумент - ще се направя труда и сега. Цитатите от външни източници не се броят, естествено. Предполага се, че посещаващите този форум са чели закона - нали е юридически форум, предимно.
-
vdggbg - Активен потребител
Последна промяна emilgrigorov на 23 Яну 2013, 20:06, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Аз имам да кажа нещо по същество! Ето го:
Чл.136 (2) т.6 ЗУТ няма вещно правен ефект, каквото и да си мислят някой от старшите офицери в този форум!
Чл.136 (2) т.6 ЗУТ няма вещно правен ефект, каквото и да си мислят някой от старшите офицери в този форум!
-
Нека опитам да продължа:
За права, ограничени/възникнали ex lege в резултат действието "Устройствено планиране", Законодателят е разпоредил административни процедури, завършваща с ИАА, в общия случай. Волеизявлението на заинтересованите лица е уредено в хода на самата процедура.
Но - не винаги (препратката към другата тема).
В редица случаи въпросният ИАА намира отражение при последващо разпореждане с имота. Но - далеч не винаги.
За права, ограничени/възникнали ex lege в резултат действието "Устройствено планиране", Законодателят е разпоредил административни процедури, завършваща с ИАА, в общия случай. Волеизявлението на заинтересованите лица е уредено в хода на самата процедура.
В редица случаи въпросният ИАА намира отражение при последващо разпореждане с имота. Но - далеч не винаги.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Последна промяна emilgrigorov на 23 Яну 2013, 21:07, променена общо 2 пъти
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
По предния Ви пост - да, така е. И?
-
За "И"-то, върни се , моля те, и прочети горните постове, от преди началото на плюФките ти. Написал съм го последователно.
За по-нататък по-нататък, но виж и темата за ЗУТ, там, преди плюФките на Надето, съм дал линк към последната инициатива на Омбудсмана, по отношение законите за държавна и общинска собственост.
За по-нататък по-нататък, но виж и темата за ЗУТ, там, преди плюФките на Надето, съм дал линк към последната инициатива на Омбудсмана, по отношение законите за държавна и общинска собственост.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Нека опитам да продължа:
В редица случаи въпросният ИАА намира отражение в разпоредителната сделка. Но - далеч не винаги.
Аз зачитам опита ти да се опитваш да говориш на "висок" език. "Волеизявлението" обаче за което говориш и ако визираш чл.134 (2) т.6 ЗУТ не е в точния смисъл волеизявление, а е условие за евентуално, издаване на ИАА Имам предвид заповедтта по чл.135 (4) ЗУТ. А това какво ще се случи след влизане в сила и на заповедтта по чл.129 ЗУТ в сила - т.е. какви ще бъдат параметрите за евентуалното истинско вещноправно действие, а именно сделка с правото на собственост, на строеж, на ползване и ectr., това е съвсем друга опера и никой не може транслира тези евентуални бъдещи разпоредителни действия към чл.134 (2) т.6 ЗУТ по никакъв начин, дори и в сферата на всички евенуалностти!
-
julyanvonemona написа:emilgrigorov написа:Нека опитам да продължа:
В редица случаи въпросният ИАА намира отражение в разпоредителната сделка. Но - далеч не винаги.
Аз зачитам опита ти да се опитваш да говориш на "висок" език. "Волеизявлението" обаче за което говориш и ако визираш чл.134 (2) т.6 ЗУТ не е в точния смисъл волеизявление, а е условие за евентуално, издаване на ИАА Имам предвид заповедтта по чл.135 (4) ЗУТ. А това какво ще се случи след влизане в сила и на заповедтта по чл.129 ЗУТ в сила - т.е. какви ще бъдат параметрите за евентуалното истинско вещноправно действие, а именно сделка с правото на собственост, на строеж, на ползване и ectr., това е съвсем друга опера и никой не може транслира тези евентуални бъдещи разпоредителни действия към чл.134 (2) т.6 ЗУТ по никакъв начин, дори и в сферата на всички евенуалностти!
Напротив, Емонски. Виж и ти аргументите на Омбудсмана. По същите тези аргументи отиват на кино всички кражби "на ползу роду", дето ми е писнало от тях.
Става дума, самото допускане на процедура по писмото за намеренията открива и отчуждителното производство.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
moderator написа:...
Опитвам се да изясня смисълът, значението на волеизявлението на заинтересованата страна в устройствените процедури като цяло, и от тук - смисълът, формата и времето на съгласието по чл.134, ал.2, т.6 ЗУТ.
Какво правиме? Да бяхте поправили поне заглавието на темата, защото такъв член, алинея и точка няма в ЗУТ.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Да бяхте поправили поне заглавието на темата, защото такъв член, алинея и точка няма в ЗУТ.
emilgrigorov Браво! Модераторът обаче току що ти обясни,че няма право да го прави! Ако си обърнал внимание аз навсякъде визирам чл.134 ЗУТ, но е редно да си призная че не бях обърнал внимание на неправомерното изписване на заглавието и безрезервно приех че става въпрос за чл.134 по смисъл.
Все пак не съм първа младост!
-
emilgrigorov написа:За "И"-то, върни се , моля те, и прочети горните постове, от преди началото на плюФките ти. Написал съм го последователно.
"И?"-то ми, уважаеми, си е съвсем основателно. От доста време насам се опитвам да Ви приканя да формулирате някаква достойна за дискутиране теза - смислено и, по възможност, аргументирано.
PS: Темата Ви за ЗУТ е чудесна - приемете моите поздравления, за последователността и търпението. Аз самият се опитах да направя подобно на едно друго място, но ме хванаха дяволите, и се отказах.
-
Добре.
Защо мислиш, че е лесно да се формулира тезата? То, ако беше лесно, до сега да е ... Ето, самият въпрос, зададен в настоящата тема, е сбъркан и показва общото ниво на познаване на материята.
Но, нека за пореден път опитам:
1. Твърдя, че устройственото планиране, във всичките му форми, се явява разпореждане със собствеността. В количествено отношение, в качествено отношение, по местоположение (заедно или по отделно) Явява се и разпореждане (мораториум върху ползването, а понякога - и върху разпореждането) във времето.
2. И, че отчуждителното производство започва (е редно, логично, справедливо, а и по право, дадено от "по-силния закон") със стартирането на устройствената процедура (с писмото за намеренията, т.нар. Искане за допускане на устройствена процедура, или по друг начин). И заинтересована страна може да поиска предварително отчуждаване, преди да се съгласи с приключението.
3. От тук се опитвам да изведа, в частност, значението на съгласието по чл.134, ал.2, т.6 ЗУТ. Както и формата му, както и моментът, в който би следвало да се даде.
Ще те помоля, когато казваш "Не, това няма вещно-правен характер", да се мотивираш. А, също така, всякакви мнения по формулирането на тезата са от полза.
Защо мислиш, че е лесно да се формулира тезата? То, ако беше лесно, до сега да е ... Ето, самият въпрос, зададен в настоящата тема, е сбъркан и показва общото ниво на познаване на материята.
Но, нека за пореден път опитам:
1. Твърдя, че устройственото планиране, във всичките му форми, се явява разпореждане със собствеността. В количествено отношение, в качествено отношение, по местоположение (заедно или по отделно) Явява се и разпореждане (мораториум върху ползването, а понякога - и върху разпореждането) във времето.
2. И, че отчуждителното производство започва (е редно, логично, справедливо, а и по право, дадено от "по-силния закон") със стартирането на устройствената процедура (с писмото за намеренията, т.нар. Искане за допускане на устройствена процедура, или по друг начин). И заинтересована страна може да поиска предварително отчуждаване, преди да се съгласи с приключението.
3. От тук се опитвам да изведа, в частност, значението на съгласието по чл.134, ал.2, т.6 ЗУТ. Както и формата му, както и моментът, в който би следвало да се даде.
Ще те помоля, когато казваш "Не, това няма вещно-правен характер", да се мотивираш. А, също така, всякакви мнения по формулирането на тезата са от полза.
Последна промяна emilgrigorov на 24 Яну 2013, 22:13, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
74 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Строителство и регулация
|
|