начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Незаконно преустройство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконно преустройство

Мнениеот siqna83 » 17 Окт 2012, 09:04

Въпроса ми е за следното: къща, на която таванските стаи са преустроени на етаж за живеене, данъци се плащат за съответния етаж, но с води незаконен строеж. Сега с този закон, който приеха, какво следва да се направи? А впрочем от кога влиза в сила закона за незаконните строежи? Предполагам трябва да се свържа с адвокат. Дали ще е много голяма сумата, която трябва да си приготвим за узаконяването?
Благодаря предварително за отговорите!
siqna83
Нов потребител

Re: Незаконно преустройство

Мнениеот julyanvonemona » 17 Окт 2012, 10:51

siqna83 написа:....Сега с този закон, който приеха, какво следва да се направи? А впрочем от кога влиза в сила закона за незаконните строежи? ....благодаря предварително за отговорите!

Изчакайте закона да бъде приет. Все още се търкаля в Парламента!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот siqna83 » 17 Окт 2012, 14:20

julyanvonemona написа:
siqna83 написа:....Сега с този закон, който приеха, какво следва да се направи? А впрочем от кога влиза в сила закона за незаконните строежи? ....благодаря предварително за отговорите!

Изчакайте закона да бъде приет. Все още се търкаля в Парламента!

Благодаря!
siqna83
Нов потребител

Мнениеот siqna83 » 07 Мар 2013, 12:56

Здравейте, отново повдигам въпроса си. Закона е приет, но незнам какво трябва да се предприеме. Ако строежа е преди 2001 година и имота не е обект на прехвърлителна сделка, значи ли, че нищо не трябва да се прави, а автоматично си е законно? Или няма такава дума като "автоматично" :)
Благодаря Ви!
siqna83
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Мар 2013, 15:20

В българското законодателство понятие
"автоматично си е законно"
няма. За Ваше успокоение не е имало и преди. ПРи определени условия, ако обекта отговаря на тях незаконният строеж може да се узакони. Случаят Ви трябва да се разгледа от колега архитект, който конкретно и на място да Ви каже за какво става дума.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Мар 2013, 18:01

Приоритетно се обърнете към някой адвокат, компетентен в областта.
За предпочитане е, ако адвокатът е известен също така и с ник нейм "Melly".
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Мар 2013, 18:32

emilgrigorov написа:Приоритетно се обърнете към някой адвокат, компетентен в областта. За предпочитане е, ако адвокатът е известен също така и с ник нейм "Melly".
.
На едно място съм казал че съм изключитеален технолог в тези нещица! С горният си пост Вие emilgrigorov надминахте собствените ми представи за способностите ми, за които искрено съм Ви благодарен
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Мар 2013, 18:55

julyanvonemona написа:... съм изключитеален технолог в тези нещица...

Това, че ти си, съвсем не означава, че такива като тебе са повече от двама - трима в гилдията. Игла в купа сено.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Мар 2013, 19:24

emilgrigorov написа:
julyanvonemona написа:... съм изключитеален технолог в тези нещица...

Това, че ти си, съвсем не означава, че такива като тебе са повече от двама - трима в гилдията. Игла в купа сено.

Че кой говори за гилдията? Знаеш! Номинално от две години вече не съм в нея! Освен всичко гилдията на която и да е професия не олицетворява отделните лица в нея, нито de ure, нито de facto, а и не дава никаква гаранция за качество на изработката. Било е някога това, но нещата днес не са такива.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Мар 2013, 20:34

Да-а-а-а-а-а, г-н Григоров... Гледам, в старите теми, някой Ви беше казал, че циганката Ви умряла... Не само тя, бих казал - цяло ромско племе се е затрило, докато отгледа това Ваше безгранично его. Нищо - имаме нужда от Вас - България (че и съседите) сега Вази гледа, както е казал поетът.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2013, 09:15

Колега vdggbg лошото е че безграничното его на emilgrigorov се свежда до това как да не разсъждава сам, а още по лошото е, че си е въобразил че трабва да накара и нас останалите да го следваме. Такова начинание би било похвално ако е част от подготовката за някаква негова лична офанзива, като например да бъде разрушен Картаген. Само че той не може дори да излезе на пътя за Картаген.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 08 Мар 2013, 15:01

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - с твоя дървен нож ли?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2013, 19:23

Melly написа::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - с твоя дървен нож ли?

Много е кофти от дарвен нож да ти се забие треска в ръката. Гноясва да знаеш!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация