начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Право на строеж върху общински парцел

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на строеж върху общински парцел

Мнениеот elena89 » 07 Мар 2013, 19:23

Искам да кандидатствам за право на строеж върху общински парцел. В общината обясниха, че в момента е в процедура по отнемане право на строеж , тъй като договора на предишното лице е изтекъл. Колко време може да отнеме процедурата по отнемане ? Колко време може да се проточи ?
elena89
Нов потребител

Re: Право на строеж върху общински парцел

Мнениеот julyanvonemona » 07 Мар 2013, 19:31

elena89 написа:Искам да кандидатствам за право на строеж върху общински парцел. В общината обясниха, че в момента е в процедура по отнемане право на строеж , тъй като договора на предишното лице е изтекъл. Колко време може да отнеме процедурата по отнемане ? Колко време може да се проточи ?

Докато в общината намерят чалъм, как вече отнетото право на строеж, да го прехвърлят на свой човек!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Мар 2013, 20:37

Необходимо присъщо черногледство, elena89. Но на въпроса Ви най-добре би отговорил съответният компетентен служител в общината - у тях е ножът, у тях е и хлябът.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 07 Мар 2013, 20:42

по мое скромно мнение, ПС не може да се "отнема". Общинският дивак няма такава компетентност ....
http://www.youtube.com/watch?v=CIFY2gyYg28

...kein Zivilist, kein Jurist ...
adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Мар 2013, 20:45

Не става въпрос за "отнемане", а за погасяване по давност. Нека не връзваме кусур.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 07 Мар 2013, 20:49

моите извинения, фактологията ме подведе, но ако Вие сте прав, общинският д. е в ситуация на бездействие и отново е грешник ... т.е. виновник

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Мар 2013, 20:58

Що да е грешник? Никъде не пише, че общинският д. е длъжен да следи за чистотата на общинските имоти откъм вещни тежести, и пр. Човекът не бездейства - никой не го е "сезирал" по компетентност, дето има една дума...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 07 Мар 2013, 21:09

така е, но по отношение на ОбД – генетично му е заложено да е грешник и това трябва да му се повтаря ...

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2013, 08:51

adv_zlatanov,vdggbg Когато става въпрос за прилагателно, производно на съществителното община, правилното е "общинарският", а не "общинският" - независимо какво мислят по въпроса лингвистите. Думата "общинарският" носи вътрешен заряд на битова распасаност немукаетлък и в крайна сметка разкрива генома на общинарският дивак, какъвто несъмнено всички го познаваме. Обратно прилагателното "общинският" носи заряда на стегнатост и порядъчност, каквато в общинарските селения по правило не съществува. Затова дори и в хода на тукашните дискусии да се окаже че някой общинарски служител защитава правилна от гледна точка на закона теза, освен незизменното прилагателно с кото слдва да си служим по отношение на него, трябва винаги да омаловажаваме значението на неговата теза. По този начин ние явяваме на останалите неговият първороден грях, а именно че се е съгласил да заеме общинарска длъжност, а от това неизменно следва че е негодник по дефиниция!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 08 Мар 2013, 12:17

+1

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот Melly » 08 Мар 2013, 15:07

julyanvonemona написа: Затова дори и в хода на тукашните дискусии да се окаже че някой общинарски служител защитава правилна от гледна точка на закона теза, освен незизменното прилагателно с кото слдва да си служим по отношение на него, трябва винаги да омаловажаваме значението на неговата теза. По този начин ние явяваме на останалите неговият първороден грях, а именно че се е съгласил да заеме общинарска длъжност, а от това неизменно следва че е негодник по дефиниция!

Дали пък не си изпаднал в състояние на амнезия... или изключваш себе си като "бивш" общинарски "негодник" - сам даде тази дефиниция, нали?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 08 Мар 2013, 18:34

Не че се правя на адвокат, но julyanvonemona никога не е изключвал себе си от обхвата на тази дефиниция. С добавката "бивш".
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2013, 19:13

Пояснявам специално за Melly!
Общинарският служител става негодник от момента в който встъпи в трудово правоотношение с общината. От това правило няма изключения и съвсем естествено включвам и себе си в това число! Нещо повече, ако условно приемем, че утре отново постъпя на общинарска служба, мигновено ще си възвърна характеристиките на завършен негодник и това е съвсем естествен процес, а като се има предвид, че веднъж съм бил в този бардак, много бързо ще възстановя навиците си! Така че никой няма право да разчита, че е къса паметта ми!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 09 Мар 2013, 15:00

+1

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Мар 2013, 15:16

Правото на строеж се погасява поради неупражняването му в определен срок, като началната дата е относително конкретна за всяка отделна хипотеза( има си ТР по въпроса). Това не е важно за темата, а на питането:
elena89 написа:Искам да кандидатствам за право на строеж върху общински парцел. В общината обясниха, че в момента е в процедура по отнемане право на строеж , тъй като договора на предишното лице е изтекъл. Колко време може да отнеме процедурата по отнемане ? Колко време може да се проточи ?

Цялата тази работа е гражданско-правна и няма сила, която да задължи общината, като гражданско-правен субект, да направи това или онова със собственият си имот, еле пък в някакъв срок ( как да ви принудя вас да ми продадете ваша собственост?!?).
Трябва да действате по нерегламентирани от правото начини. Това е.

А, ако съм объркала същината на темата и тя е обща квалификация на лица, работещи в общинска администрация, не ме четете. Мнението ми няма да е по темата и се явява оф топик.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2013, 15:28

bird_of_paradise написа:.......................................................................................................
Трябва да действате по нерегламентирани от правото начини. Това е..................................................

За сега това е най-елегантния начин да се каже една проста истина.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация