начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Право на строеж върху общински парцел

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на строеж върху общински парцел

Мнениеот elena89 » 07 Мар 2013, 19:23

Искам да кандидатствам за право на строеж върху общински парцел. В общината обясниха, че в момента е в процедура по отнемане право на строеж , тъй като договора на предишното лице е изтекъл. Колко време може да отнеме процедурата по отнемане ? Колко време може да се проточи ?
elena89
Нов потребител

Re: Право на строеж върху общински парцел

Мнениеот julyanvonemona » 07 Мар 2013, 19:31

elena89 написа:Искам да кандидатствам за право на строеж върху общински парцел. В общината обясниха, че в момента е в процедура по отнемане право на строеж , тъй като договора на предишното лице е изтекъл. Колко време може да отнеме процедурата по отнемане ? Колко време може да се проточи ?

Докато в общината намерят чалъм, как вече отнетото право на строеж, да го прехвърлят на свой човек!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Мар 2013, 20:37

Необходимо присъщо черногледство, elena89. Но на въпроса Ви най-добре би отговорил съответният компетентен служител в общината - у тях е ножът, у тях е и хлябът.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 07 Мар 2013, 20:42

по мое скромно мнение, ПС не може да се "отнема". Общинският дивак няма такава компетентност ....
http://www.youtube.com/watch?v=CIFY2gyYg28

...kein Zivilist, kein Jurist ...
adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Мар 2013, 20:45

Не става въпрос за "отнемане", а за погасяване по давност. Нека не връзваме кусур.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 07 Мар 2013, 20:49

моите извинения, фактологията ме подведе, но ако Вие сте прав, общинският д. е в ситуация на бездействие и отново е грешник ... т.е. виновник

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Мар 2013, 20:58

Що да е грешник? Никъде не пише, че общинският д. е длъжен да следи за чистотата на общинските имоти откъм вещни тежести, и пр. Човекът не бездейства - никой не го е "сезирал" по компетентност, дето има една дума...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 07 Мар 2013, 21:09

така е, но по отношение на ОбД – генетично му е заложено да е грешник и това трябва да му се повтаря ...

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2013, 08:51

adv_zlatanov,vdggbg Когато става въпрос за прилагателно, производно на съществителното община, правилното е "общинарският", а не "общинският" - независимо какво мислят по въпроса лингвистите. Думата "общинарският" носи вътрешен заряд на битова распасаност немукаетлък и в крайна сметка разкрива генома на общинарският дивак, какъвто несъмнено всички го познаваме. Обратно прилагателното "общинският" носи заряда на стегнатост и порядъчност, каквато в общинарските селения по правило не съществува. Затова дори и в хода на тукашните дискусии да се окаже че някой общинарски служител защитава правилна от гледна точка на закона теза, освен незизменното прилагателно с кото слдва да си служим по отношение на него, трябва винаги да омаловажаваме значението на неговата теза. По този начин ние явяваме на останалите неговият първороден грях, а именно че се е съгласил да заеме общинарска длъжност, а от това неизменно следва че е негодник по дефиниция!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 08 Мар 2013, 12:17

+1

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот Melly » 08 Мар 2013, 15:07

julyanvonemona написа: Затова дори и в хода на тукашните дискусии да се окаже че някой общинарски служител защитава правилна от гледна точка на закона теза, освен незизменното прилагателно с кото слдва да си служим по отношение на него, трябва винаги да омаловажаваме значението на неговата теза. По този начин ние явяваме на останалите неговият първороден грях, а именно че се е съгласил да заеме общинарска длъжност, а от това неизменно следва че е негодник по дефиниция!

Дали пък не си изпаднал в състояние на амнезия... или изключваш себе си като "бивш" общинарски "негодник" - сам даде тази дефиниция, нали?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 08 Мар 2013, 18:34

Не че се правя на адвокат, но julyanvonemona никога не е изключвал себе си от обхвата на тази дефиниция. С добавката "бивш".
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2013, 19:13

Пояснявам специално за Melly!
Общинарският служител става негодник от момента в който встъпи в трудово правоотношение с общината. От това правило няма изключения и съвсем естествено включвам и себе си в това число! Нещо повече, ако условно приемем, че утре отново постъпя на общинарска служба, мигновено ще си възвърна характеристиките на завършен негодник и това е съвсем естествен процес, а като се има предвид, че веднъж съм бил в този бардак, много бързо ще възстановя навиците си! Така че никой няма право да разчита, че е къса паметта ми!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 09 Мар 2013, 15:00

+1

adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Мар 2013, 15:16

Правото на строеж се погасява поради неупражняването му в определен срок, като началната дата е относително конкретна за всяка отделна хипотеза( има си ТР по въпроса). Това не е важно за темата, а на питането:
elena89 написа:Искам да кандидатствам за право на строеж върху общински парцел. В общината обясниха, че в момента е в процедура по отнемане право на строеж , тъй като договора на предишното лице е изтекъл. Колко време може да отнеме процедурата по отнемане ? Колко време може да се проточи ?

Цялата тази работа е гражданско-правна и няма сила, която да задължи общината, като гражданско-правен субект, да направи това или онова със собственият си имот, еле пък в някакъв срок ( как да ви принудя вас да ми продадете ваша собственост?!?).
Трябва да действате по нерегламентирани от правото начини. Това е.

А, ако съм объркала същината на темата и тя е обща квалификация на лица, работещи в общинска администрация, не ме четете. Мнението ми няма да е по темата и се явява оф топик.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2013, 15:28

bird_of_paradise написа:.......................................................................................................
Трябва да действате по нерегламентирани от правото начини. Това е..................................................

За сега това е най-елегантния начин да се каже една проста истина.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация