начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Питанка/продължение/

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питанка/продължение/

Мнениеот raymon » 04 Ное 2013, 13:13

Здравейте.Май не случих на адвокат и ще ме осъдят/http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=54881&p=527580#p527580/....Адвоката на ищеца си импровизира с отговорите ми,съдията е предубеден от самото начало/все прекъсва и пита дали съм съгласен на споразумение,не взема под внимание свидетелски показания,даже извън протокола направо ми зададе въпроса ,не е ли по-добре сега да платя 1000 лева,отколкото след това 5-6 пъти повече/. А моят адвокат само мълчи,аз говоря повече от него.......Въпроса ми е :Защо не приемат искането ми за проверка наподписа ми в оригиналния "договор"/който е в един екземпляр само/???.Казват,че трябвало да се напише още с възражението.А аз тогава не се усъмних,че може да стигнат толкова далеч/в манипулациите,не за делото/......Преди да започне процеса имах съмнения в т.н.договор,но доколкото ми казаха,че това е документ за пред шефовете на брокера.Сега вече мисля,че подписа ми е манипулиран,но съдията не изиска оригинала на ''ДОГОВОРА".При него има само вярно с оригинала и на тая база,ще раздава правосъдие....След предното заседание,когато го усетих,че е предубеден,пуснах молба за смяната му ,а днес той сам си я прочете и сам издаде мнение,че не смята да удовлетвори молбата.Пак питам:Какъв е начина да изискаме оригиналния документ?Ако има начин дайте член и споделете начин на действие.Поздрави на всички
raymon
Младши потребител

Re: Питанка/продължение/

Мнениеот raymon » 06 Ное 2013, 06:59

Никой ли не се е сблъсквал с подобно нещо досега?Или аз не съм обяснил както трябва?
raymon
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 06 Ное 2013, 08:25

Използването на неистински частен документ, какъвто е договорът между две страни, е престъпление. Ако сте сигурен, че подписът не е Ваш, сезирайте прокуратурата и поискайте спиране на гражданското дело.... Ако обаче веднъж излъжете съда, знайте, че завинаги ще останете лъжец...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот raymon » 06 Ное 2013, 19:34

Там е работа ,че почерка е моя,но имам съмнения дали е на правилното му място.Документа е копие.На него пише "вярно с оригинала",но това нещо е написано от ищеца или адвоката му.Това допустимо ли е?
raymon
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 06 Ное 2013, 19:59

raymon написа:Това допустимо ли е?

Абсолютно.
ГПК написа:Представяне на документи на хартиен носител
Чл. 183. Когато по делото се прилага документ, той може да бъде представен и в заверен от страната препис, но в такъв случай при поискване тя е длъжна да представи оригинала на документа или официално заверен препис от него. Ако не стори това, представеният препис се изключва от доказателствата по делото.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот raymon » 07 Ное 2013, 22:59

В моя случай съдията отказа да поиска оригиналния документ.Спомена нещо за пропуснат момент или срок.Аз да не вися по цял ден в съдилищата,че да знам всичко за срокове.А за адвоката,вече споменах. :(
raymon
Младши потребител

Назад към Наказателно право