начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

чл.60 от ЗМВР и кога преписката се разпределя за проверка

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.60 от ЗМВР и кога преписката се разпределя за проверка

Мнениеот talaz » 07 Ное 2013, 10:46

Относно чл.60 от ЗМВР-моля кажете имена на нормативни документи по следните ми въпроси:

1.
Кои нормативни документи поясняват-какво трябва да пише на "Причината" за поканата?

2.
Вярно ли е, че могат да бъдат поканени граждани, без да са спазени тези изисквания?

3.
Вярно ли е , че преди да се разпореди прокурора, на базата на анкетите от хората (напр. сведенията), е трябва преписката да бъде разпределена на дознател, то няма и от полицията нямат правото да имат дознател, следовател и прочие?

4.
Законно ли е (и по кои нормативни документ)-да бъде призован (доброволно и без срок) човек пред полицията, в етапа, когато се събират анкетите и вярно ли е, че това не е момента в който (по задължение от Бг. законодателство), човека бива информиран, че е проучван във връзка с разследване и, че това проучване може да завърши с мнение, че не е извършил престъпление?
Важно съобщение в профила ми тук-излияние от днес 16.10.2013

viasat@abv.bg
неактуалния-http://www.udobno.hit.bg
и актуалните:
София 1606-до поискване
htttp://facebook.com/GeorgiKirilov1987
talaz
Младши потребител

Re: чл.60 от ЗМВР и кога преписката се разпределя за проверк

Мнениеот marek972 » 07 Ное 2013, 19:29

покана, анкети, проучване??
всъщност, за какво става въпрос?
marek972
Потребител

Мнениеот doc03 » 07 Ное 2013, 22:52

:-)
Става въпрос за всичко, за което може да стане въпрос.
Просто момчето си е кукумицин, Марек ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот talaz » 12 Ное 2013, 09:23

Става въпрос за това, че майка ми преследва 2 цели-1 да се опита да си оправи имиджа, че някога е имало нетърпимост към отношението й и поведението й към всички в семейството (едно време към баба ми и дядо ми, към мен, към баща ми ...)-все неща, за които дядо ми, още преди да се родя се е погрижил да има преписки и съдебни дела срещу майка ми, но тя иска да подмени, че е имало такова нещо и дори, че в някакъв период се е правела на клошарка (тогава за да ни изнудва да я приемем у дома, което не се случи), след като е продала на половин цена, апартамент в който са й прехвърлени дялове, като целта бе да сме максимално самостоятелни от нея (по онова време дядо я издържаше) и 2 - другата й цел е да ми създаде максимално много интриги, които в някакъв момент да ползва, ако поканя баща ми от Русе (а може би по принцип някой от провинцията и със сигурност момиче, за което не е сигурна, че няма контакти с баща ми, ако въобще разбере, че съществува такова), та ако живея в София и поканя в собствено (или под наем) жилище баща ми - тя да има възможност да ме изгони, а с това и него. Не дай богу да сме се установили в центъра до, с някого за когото не е сигурна, че няма връзки с баща ми?

И по този повод се опита да създаде интрига с тайна жалба в случая срещу мен.
(освен редица други незабележими неща, които извършва и може би някои от тях ще се видят, малка част от тях разгадани след време)

ТЕМАТА ОБАЧЕ БЕ И ЗАПОЧНА С
Въпросите бяха относно чл. 60 от ЗМВР-

А1.
Винаги ли изискването за пояснение на целта при призоваване в служебните помещения важи?

А2.
Кои нормативни документи изясняват какво означава-описание на ЦЕЛТА?

А3.
Кой нормативен документ забранява призоваване в служебните помещения и пояснява причини?

А4.
По кой нормативен документ се забранява и по кой позволява на прокурорите, да приключват преписките само след анкетиране на свързаните с жалбата и без никакво проучване и разследване?

А5.
Като приложение на кой нормативен документ, са публикувани бланките, които се попълват от длъжностните лица, при призоваване в служебните помещения?

А6.
Кои са другите термини, свързани с всякакъв контакт на длъжностни лица от МВР с гражданите и в кои нормативни документи са описани? (други освен "призоваване в служебните помещения")
Важно съобщение в профила ми тук-излияние от днес 16.10.2013

viasat@abv.bg
неактуалния-http://www.udobno.hit.bg
и актуалните:
София 1606-до поискване
htttp://facebook.com/GeorgiKirilov1987
talaz
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 12 Ное 2013, 12:55

Аз пак нищо не разбрах .. май ми куца нещо :) Само да попитам какво е това животно "тайна жалба"? Кое къде се урежда - НПК, ЗМВР, наредби и инструкции и правилници във връзка с ЗМВР и заповеди на административни ръководители ... и те така :)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот marek972 » 12 Ное 2013, 21:26

bludniq_sin написа:Аз пак нищо не разбрах .. май ми куца нещо :) Само да попитам какво е това животно "тайна жалба"? Кое къде се урежда - НПК, ЗМВР, наредби и инструкции и правилници във връзка с ЗМВР и заповеди на административни ръководители ... и те така :)

остави ...погледни какво е написал doc, а пък ако му видиш предните постове на питащия
хептен ще се откажеш ...
marek972
Потребител

Назад към Наказателно право