начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Полицията намира откраднат телефон

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Полицията намира откраднат телефон

Мнениеот ilian_todorov » 23 Ное 2013, 14:11

Преди време ми откраднаха стар вече демоде телефон, но с информация за стари познати в него, която е нямам в другите гсми. Полицията откри телефона по IMEI, но притежателят на телефона естествено ми е изтрил информацията в него и твърди, че случайно е намерил апарата. Можело с програма за възстановяване да се възстанови телефония указател, но не било сигурно. Вероятно ще се отърве само с дело срещу него по чл. 207 от НК и искам да знам аз ще мога ли да се конституирам като ЧО и ГИ? Ще мога ли да претендирам за неимуществени вреди или като ми е върнат телефона нямам право на това?
ilian_todorov
Активен потребител

Re: Полицията намира откраднат телефон

Мнениеот Pause » 23 Ное 2013, 17:45

Попрочетох няколко решения и според мен ,е недопустим гражданският иск ако се образува ,а то и ще се образува производство по Чл.375 НПК и съгласно Чл.376 ,ал.3 НПК гражданският иск е недопустим.
И можете пред ,гражданският съд да инициирате претенцията си.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 23 Ное 2013, 19:13

Pause написа:Попрочетох няколко решения и според мен ,е недопустим гражданският иск ако се образува ,а то и ще се образува производство по Чл.375 НПК и съгласно Чл.376 ,ал.3 НПК гражданският иск е недопустим.

Трябва да заведа друго дело след края на наказателното? Така ли да Ви разбирам.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот Pause » 23 Ное 2013, 19:56

ilian_todorov написа:
Pause написа:Попрочетох няколко решения и според мен ,е недопустим гражданският иск ако се образува ,а то и ще се образува производство по Чл.375 НПК и съгласно Чл.376 ,ал.3 НПК гражданският иск е недопустим.

Трябва да заведа друго дело след края на наказателното? Така ли да Ви разбирам.

Недопустимо е има процесуална забрана от НПК!

Принципно е така : зависи от вашата воля следва да имате напредвид местната и родова подсъдност за пред гражданският съд. Също и това, че разследващите органи са длъжни да ви разяснят и уведомят за правата относно възможността ,да го предявите за съвместно разглеждане в наказателния процес т.е.като пострадал от престъплението на досъдебното производство.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 24 Ное 2013, 21:04

Не знам за делата, но изтрит и форматиран телефон, губи всякаква информация невъзвратимо. Ако някой е казал, че може с програма да възтанови информацията , лъже.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 07 Яну 2014, 12:43

chinchilla написа:Не знам за делата, но изтрит и форматиран телефон, губи всякаква информация невъзвратимо. Ако някой е казал, че може с програма да възтанови информацията , лъже.

:!: :idea: :arrow: Не само е възможно да Ви възстановят информацията в апарата (в зависимост от марката и модела), но е възможно (при добри "връзки" в мобилния оператор) - да се "снабдите" и със списък на телефонните номера, които са били запаметени на СИМ-картата Ви. ...Дори не се и съмнявайте в това! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 07 Яну 2014, 19:31

georgiev_sfbg написа:
chinchilla написа:Не знам за делата, но изтрит и форматиран телефон, губи всякаква информация невъзвратимо. Ако някой е казал, че може с програма да възтанови информацията , лъже.

:!: :idea: :arrow: Не само е възможно да Ви възстановят информацията в апарата (в зависимост от марката и модела), но е възможно (при добри "връзки" в мобилния оператор) - да се "снабдите" и със списък на телефонните номера, които са били запаметени на СИМ-картата Ви. ...Дори не се и съмнявайте в това! :wink:

От мобилния оператор, могат да върнат единствено телефоните и смс-ите. Нищо , което е като документ, Note, чернова, записани покупки, или списъци не могат да възстановят.
С програма може, ама само по филмите, тук в реалността не става. Единствената марка, която може би има някаква администраторска програма за пълен достъп на права до апарата и, би могла да възобнови някаква минимална част от информацията в телефон е Apple . И то това не е сигурно.
Аз веднага с вас мога да се обзаложа, давам ви мой телефон, като преди това съм имал определено количество информация, изтрил съм я , да видя как ще възобнови някой нещо.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 07 Яну 2014, 19:38

chinchilla написа:От мобилния оператор, могат да върнат единствено телефоните и смс-ите. Нищо , което е като документ, Note, чернова, записани покупки, или списъци не могат да възстановят.
С програма може, ама само по филмите, тук в реалността не става. Единствената марка, която може би има някаква администраторска програма за пълен достъп на права до апарата и, би могла да възобнови някаква минимална част от информацията в телефон е Apple . И то това не е сигурно.
Аз веднага с вас мога да се обзаложа, давам ви мой телефон, като преди това съм имал определено количество информация, изтрил съм я , да видя как ще възобнови някой нещо.

Както вече казах - в зависимост от марката и модела на апарата! ...И не само "Аpple"!

П.П. ...На този етап, считам разговора по темата с Вас - за приключен! Нямам излишно свободно време, нито за да го губя в безсмислени приказки, нито да се обзалагам за каквото и да било, и с когото и да било!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право