начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Моля за компетентно мнение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за компетентно мнение

Мнениеот ohranitel » 19 Окт 2013, 17:03

Здравейте работя в нощен клуб,като охрана с още 2 колеги преди около 6 месеца в клуба дойде попдпийнала компания 4-5 човека,цяла вечер правеха някакви проблеми,палеха цигари,бутаха околните,държаха се неприлично правехме им забележка поне на 3 пъти към 3 и 30 часа почнаха да бутат столове запалиха пак цигари и с колегите отидохме почнаха да ни заплашват и псуват и ги изведохме от бара като те оказаха някаква съпротива и за да я потушим и сме ги понатиснали с малко на единия му потече кръв от носа,те си трагнаха ,ние затворихме заведението и си тръгнахме.След като си тръгнахме те са се върнали почнали са да ритат по вратата на бара и са извикали полицията и са подали жалба срещу нас.След 3-4 дни отидохме в полицията да дадем обяснение по случая и така до пред една седмица когато получихме призовки да се явим в 5 рпу да даваме пак обяснения,дадохме обяснихме и вчера получихме по още една призовка на нея пише да се явим в качеството си на свидетели и имаше тел номер звъннахме и дознателя каза,че ще се явяваме за разпознаване и че тези пияните са си изкарали медицинско за лека телесна повреда,според вас какво може да се очаква и трябва ли да си нагажираме адвокат за разпознаването,и ако ни разпознаят което според мен ще стане ще има ли дело?Благодаря предварително за отговорите ви.
ohranitel
Нов потребител

Re: Моля за компетентно мнение

Мнениеот xaoc1973 » 19 Окт 2013, 18:46

Имате ли редовен трудов договор и попълнена трудова книжка?
Изпълнили ли сте своите задължения, които са вписани в длъжностната Ви характеристика?
Докладвали ли сте на работодателя си за инцидента по надлежно установения ред в Правилника за вътрешния трудов ред?

Ако има три отговора "ДА", то няма за какво да се боите. Иначе си търсете адвокат.

П. П. Ако обвинението е само за лека телесна повреда, то няма да бъде повдигнато срещу Вас обвинение от прокуратурата. Ще има наказателно дело от частен характер, което е по-добре за Вас.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот ohranitel » 20 Окт 2013, 02:00

Имaме договори лицензирaни сме..
ohranitel
Нов потребител

Мнениеот ohranitel » 20 Окт 2013, 07:01

Не разбрах да си вземаме ли адвокат на разпознаването и като ни разпознаят какво следва?
ohranitel
Нов потребител

Мнениеот Pause » 20 Окт 2013, 10:14

Разпознаването на лицe в досъдебното производство се извършва с цел да се потвърди идентификацията на лицето пострадало от престъплението или извършителят.След като сте призовани в качеството си на свидетели носите отговорност по Чл.290 НК,за което ще бъдете предупредени преди да извършите разпознаването.Вие сте разпознаващият/те ,а показаните лица разпознати.Резултатите за извършеното действие по разследването се закрепват в протокол.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот ohranitel » 25 Окт 2013, 14:10

Здравейте днес бях на разпознаване с още 2 колеги мене не ме разпознаха,но разпознаха единия колега като човека който е извел един от тях и го е държал отвън,а другия колега също са го разпознали като човека, който е ударил потърпевшия с леката телесна.Какво да очкваме от тук нататък?
ohranitel
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Окт 2013, 14:37

ohranitel написа:Здравейте днес бях на разпознаване с още 2 колеги мене не ме разпознаха,но разпознаха единия колега като човека който е извел един от тях и го е държал отвън,а другия колега също са го разпознали като човека, който е ударил потърпевшия с леката телесна.Какво да очкваме от тук нататък?

Не казвате за какво деяние става дума дали за телесна повреда по основния състав или има и друга квалификация.Резултатите от разпознаването очевидно не са добри за колегите Ви.Какво да очаквате оттук нататък зависи от всички събрани до момента доказателства, възможно е някои факти да се изяснят и след извършеното разпознаване.
Последна промяна nk7702n на 25 Окт 2013, 21:44, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Pause » 25 Окт 2013, 16:41

Здравейте
Според мен ,трябва да се прекрати ако е образувано наказателно дело от прокурора с постановление на основание Чл.24 ал.4 т.1 НПК липса на тъжба с оглед спазване на процесуалните предпоставки за допустимост, на производството за лека телесна повреда.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот ohranitel » 25 Окт 2013, 17:43

Става дума за лека телесна повреда(кръв от устната),и все пак тези момчета след като сме ги изхвърлили си тръгват от бара и се появят след като ние охранителите си тръгваме и после се връщат до бара намират вратата затворена почват да я ритат и да викат да излезем и да се бием като мъже(управителя,който отчита сетвитиори се показва и без да отвяря през стъклената врата ги вижда как никой не им отваря и после звънят на полицията).В полицията ни казаха да си съберем сервитиори, бармани, управител,хостеса и да ги призовем да дадат показания в наша полза и да кажат,че всъщност тези добри хора,не са чак толкова добри след като използват заплахи като(ти знаеш ли какво е страх,ще изкарам ножа и ще ви изпадат червата,и аз дигам 150 кг лежанка и др. глупости)
ohranitel
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Окт 2013, 18:12

Pause написа:Здравейте
Според мен ,трябва да се прекрати ако е образувано наказателно дело от прокурора с постановление на основание Чл.24 ал.4 т.1 НПК липса на тъжба с оглед спазване на процесуалните предпоставки за допустимост, на производството за лека телесна повреда.

Не знаем дали е осъществен само съставът на деяние по чл. 130. Щом е имало заплахи, ритане на врати и др., може да предположим,че е повдигнато обвинение по чл.216 или по чл. 325?
Ако говорим само за телесната повреда, е ясно, че е приложим чл.161 /1 /от НК.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ohranitel » 25 Окт 2013, 18:30

Заплахите бяха отправени от "битите' клиенти те ритаха вратите и искаха да се бият не ние охранителите.
ohranitel
Нов потребител

Мнениеот Pause » 25 Окт 2013, 18:41

Прокурорът е компетентен на ДП да формулира обвинението и да реши каква ще е съдбата на ДП .Също така ,да намери отговор на въпроса има ли извършено престъпление, кой е извършителят подлежи ли на наказание и какво да е то арг. Чл.1 от НПК.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 25 Окт 2013, 21:05

ohranitel написа:Заплахите бяха отправени от "битите' клиенти те ритаха вратите и искаха да се бият не ние охранителите.

... и Вие, (заедно с персонала), както си му е ред, се възмутихте, извикахте полиция за да озапти тая сган ..., да се извършат ПСД и да се отпочне ДП срещу сочените лица по чл.325, ал.1, нали :wink: ?
(Ще е лошо, ако групата на "битите" (като бройка) се окаже по-голяма, от тази на ... небитите ... :D )

Pause написа:Здравейте

Според мен, при 131, ал.1, т.2 (какъвто е случаят), няма да се прекрати - и си е напълно допустимо ... :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ohranitel » 13 Дек 2013, 08:27

След извършено разпознаване(на тримата охранители тоес мен и колегите) разпознаха единият колега,за другият бил държал пострадалият,който има лека телесна,а мене не ме разпозна,и каза,че имало още 2 човека които са го били.Разпознаването беше преди няколко седмици сега викаха шефа на бара,шефа на охранителна фирма да дава график на охраната за въпросната дата,викат 3 сервитиора 1 барман и един управител,явно прокурора иска да събере още доказателства :roll: .Та мисълта ми е като персонала на заведението каже какво се е случило и как тези са нарушили реда в заведението и са били изведени най-културно,какво следва?
ohranitel
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Дек 2013, 00:31

Вие пък, колко " културно" бяха изведени!? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право