начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Моля за съвет!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет!

Мнениеот mihaelsl » 18 Фев 2014, 10:29

Преди малко повече от седем години стана ситуация на пътя. Спрях да направя забележка на шофьор, който за малко да ме блъсне. Сбихме се, с него имаше още двама, които също се включиха, разменихме си по някой удар и си тръгнах. Но тия извикали полиция, пуснали жалби и т.н. дела, обжалвания и накрая ми наложиха административно наказание. Но двама от отсрещната страна, шест години и девет месеца след случката, завеждат граждански дела. Още не съм взел адвокат по тези, нямам възможност в момента, само искам да попитам дали имат право след толкова дълъг период от време да завеждат дело. Извинявам се, ако въпросът ми е глупав.
mihaelsl
Нов потребител

Re: Моля за съвет!

Мнениеот ivanov_p » 18 Фев 2014, 10:38

Вероятно имат. По административното са те осъдили и с влизане в сила на присъдата е започнала да тече петгодишна давност, която не е била изтекла. Тези дела се гледат трудно без адвокат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот mihaelsl » 18 Фев 2014, 10:48

Заведоха делата, преди да излезе решението по административното. Точно шест години и девет месеца, след случката.
mihaelsl
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2014, 14:57

ivanov_p написа: Тези дела се гледат трудно без адвокат.

Е как ще е трудно бе,може да се гледат и с чикъкчия вместо с адвокат и кадия...

mihaelsl написа:Още не съм взел адвокат по тези, нямам възможност в момента,

Аз като "нямам възможност", вземам пари назаем и после,като имам възможност,ги връщам !
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право