начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Повторна жалба до прокуратурата

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Повторна жалба до прокуратурата

Мнениеот herman » 14 Мар 2014, 15:46

Здравейте! Казуса е следния: Преди 2 год. един Пернишки "юнак" стреля срещу мен с пистолет. Случая съм описал в темата "стрелба с пистолет". Та за две години нито една прокуратура не само в Перник ,но и в София не се нае да излезе с прокурорско постановление има ли престъпление или няма.Преписката беше прекратена и въпреки многобройните ми жалби до всички институции няма резултат. Конкретният въпрос е мога ли да подам втора жалба за същото престъпление след 2 год.?
herman
Младши потребител

Re: Повторна жалба до прокуратурата

Мнениеот Pause » 15 Мар 2014, 11:20

Незнам как процедира прокуратурата в Пеник,но ако е резюлирал жалбата ви само ,че няма данни за престъпление е грешно задължително акта е постановление.Първо проверете движението на първата жалба в деловодството на прокуратурата,може и да е спряно производството.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот herman » 21 Мар 2014, 12:28

Няма произнасяне нито по първата нито по следващите няколко жалби няма никакъв прокурорски акт.
herman
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 21 Мар 2014, 19:44

Доколкото знам, на стрелеца са му върнати пистолета и патроните. А вече втора година сте жив и здрав.
Какъв е проблемът ?
Явно не са установили достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и на основание И-89 преписката е архивирана в РУП.
Поне така предполагам. Можете да си направите подробна справка за движението на материалите.

П.П. Как така две районни прокуратури се занимават с един и същ казус ? :roll: Нещата все пак са се случили на едно място ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Pause » 21 Мар 2014, 22:04

Според мен не е изяснен въпросът ,дали тази преписка съдържа и законен повод по чл.208 от НПК подпис на жалбоподателят и темп.подобните му джаджи.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 21 Мар 2014, 22:58

Pause написа:Според мен не е изяснен въпросът ,дали тази преписка съдържа и законен повод по чл.208 от НПК подпис на жалбоподателят и темп.подобните му джаджи.

Съдържа ги, убеден съм.
Но законния повод сам по себе си влече единствено проверка. Нищо повече. Такава е извършена. И, ноторен факт е, че по онова време преписките без достатъчно данни за осъществен състав на престъпление, на основание чл.9, ал.3, т.2 от инструкция № И-89/11г. на Главния прокурор на РБ, същата с № Із-363/11г. по описа на МВР, приключваха с архивиране в структурата на МВР, без никакъв "прокурорски акт", само с резолюция на прокурора, адресирана до извършващия проверката полицай.
Това е случката. Всичко си е ОК. Просто, както винаги, едната страна е недоволна.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот herman » 24 Мар 2014, 15:20

Давам малко повече подробности...Има заведено ДП срещу неизвестен извършител по жалба на стрелеца за средна телесна повреда (твърди ,че съм му избил 7 зъба :) ) Такава няма защото аз не съм го удрял,потвърдено и от съдебно медицинската експертиза и от показания на свидетели. Преписката е прекратена поради липса на престъпление по чл 129 от НК. Такааа ама моята жалба е обединена в една преписка с жалбата на човека ,който стреля срещу мен и по нея няма произнасяне с никакъв прокурорски акт. Все едно стрелба не е имало и нищо не се е случило. Надявам се сега да има повече яснота по казуса.
herman
Младши потребител

Назад към Наказателно право