начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Кражба на катализатори

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кражба на катализатори

Мнениеот hapysheh » 23 Мар 2014, 23:31

Здравейте!едни мои приятели ги хванали за кражба на катализатор.задържани са за 24 часа.съдействали са на полицията за всичко!Не са осъждани за нищо нито имат някаква регистрация в полицията?Какво да чакат от тук на сетне?трима човека са?Кое е по добре условна или пробация не съм на ясно изобщо!ако може малко информация
hapysheh
Младши потребител

Re: Кражба на катализатори

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Мар 2014, 08:17

:roll: Кражба на катализатори и искате съвет?!?
На когото са крали катализатор знае, в какво приключение е въведен от трети лица, които на етап присъда единственот им притеснение е дали ще лежат на топло. 8) Няма никакъв морал! Само бой ще оправи нещата.

Радвайте се, че законодателят е нескопосан и за такива деяние е възможно да отърват жалката си кожа с пробация. Останалата информация да си я платят.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 24 Мар 2014, 10:32

hapysheh написа:Здравейте!едни мои приятели ги хванали за кражба на катализатор.задържани са за 24 часа.съдействали са на полицията за всичко!Не са осъждани за нищо нито имат някаква регистрация в полицията?Какво да чакат от тук на сетне?трима човека са?Кое е по добре условна или пробация не съм на ясно изобщо!ако може малко информация

А т-ка ... абе много приятели на приятели в този форум ....
От къде знаеш, че не са осъждани и че нямат регистрации ? Справки ли им пусна, на горкичките ?

:-)
Трима, срязани са тръбите, стойността е над 2 МРЗ ...

Ако зависи от мен ...( ОПГ :) , техническо средство ... ) ... 195, ал.1, т.4, пр.2, вр. с т.5 с различна форма на участие на всеки един ...

П.П. Да, ... ама не зависи :D
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот hapysheh » 24 Мар 2014, 10:51

за да пускам тема във форума явно съм ги разпитал!!!
hapysheh
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 24 Мар 2014, 12:07

Вие май се притеснявате за тях повече отколкото те самите за себе си :) Все приятели на приятели пускат такива теми тук :) Рядко се случва някой да пише: "абе така и така направих, сбърках и откраднах еди-какво-си..." все нечий приятел :) Инак според мен какво имаме - отнемане на чуждо движимо имущество, което е без постоянен надзор, вероятно използвайки мпс (за да изчезнат от там) и техническо средство (я някакви специални режещи клещи или нещо такова), извършено от повече от 2 лица, които са се сговорили предварително - т.е имаме квалифицирана кражба, за която се предвижда наказание от 1 до 10 г. Какво ще е наказанието зависи от поведението на тримата - т.е ще признават ли и ще карат ли по съкратено съдебно следствие и могат и споразумение да измолят или ще отричат - тогава не се знае, но ако е първо провинение и ги осъдят ефективно присъдата би могла да бъде под средната клоняща към минимума.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот doc03 » 24 Мар 2014, 14:37

bludniq_sin написа:Все приятели на приятели пускат такива теми тук :)

:D :D :D
... е, сега ще спинка по-спокойно :)

hapysheh написа:за да пускам тема във форума явно съм ги разпитал!!!

Ти нервиш ли ми се нещо с тия чуденки ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Наказателно право