начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

отказ от показания

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от показания

Мнениеот v_nova » 21 Мар 2014, 13:46

Ако има някой наясно с това как бих могла да се откажа от показанията си и да не ме търсят повече от полицията и прокуратурата ще съм му много благодарна .
Преди време бе образувано дело и сега ме викат на очна ставка , а аз не желая да се замесвам и не искам да ме викат повече. Искам да се откажа от показанията си , но не знам реда и формата в която трябва да го направя. Благодаря предварително !
v_nova
Нов потребител

Re: отказ от показания

Мнениеот marek972 » 21 Мар 2014, 19:44

не може да се откажете от показанията си,
колкото и пъти да ви викат, било то в полиция,
прокуратура или съд сте длъжна да се явите, иначе лошо ...
marek972
Потребител

Мнениеот v_nova » 26 Мар 2014, 18:20

Ясно :( Благодаря за отговора , все пак .
v_nova
Нов потребител

Мнениеот ilian_todorov » 26 Мар 2014, 23:49

v_nova написа:Ясно :( Благодаря за отговора , все пак .

Наистина не можете да се откажете от показанията си, но на очната ставка може да сте забравили това, което сте казали и да не помните нищо. Колкото по-малко знаете, толкова по-малко ще ви викат. Разбрахте ли ме?
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот v_nova » 27 Мар 2014, 11:47

да
v_nova
Нов потребител

Мнениеот kobuladze » 18 Апр 2014, 13:55

Ако показанията са дадени"под натиск" може да го заявите но тогава ще трябва да дадете нави!
kobuladze
Младши потребител

Назад към Наказателно право