начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за неплатени здравни осигуровки и КАТ

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за неплатени здравни осигуровки и КАТ

Мнениеот vagabont78 » 08 Авг 2016, 11:40

Здравейте. Моля за помощ по следния казус: При подаване на документи в кат Пловдив за възстановяване на отнета книжка ми изискват декларация за липса на задължения към НАП, а за да ми издадат такава декларация от Нап Пловдив ми казват, че трябва да платя здравни осигуровки за 5г. назад.

Въпроса ми е от кога се изисква да са платени здравните осигуровки за да се възстанови отнета книжка и имат ли правно основание за това?
vagabont78
Нов потребител

Re: Въпрос за неплатени здравни осигуровки и КАТ

Мнениеот jhoro » 08 Авг 2016, 16:32

Уау. :shock:
А имунизационния паспорт искат ли ?

При неплатени осигурителни вноски се губят здравноосигурителни права, задълженията към НАП са данъци ...
Абе ... "Няма такава държава"
jhoro
Активен потребител

Мнениеот kpts_ » 08 Авг 2016, 16:56

vagabont78 написа:ми изискват декларация за липса на задължения към НАП

Имат предвид това: Чл. 159. ..........................
(2) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2012 г.) Не се издава свидетелство за управление на моторно превозно средство или негов дубликат, както и отнето свидетелство не се връща до заплащане изцяло на дължимите глоби.

А на мен и вариантът с осигуровките ми харесва, но няма законова опора.
kpts_
Потребител

Мнениеот vagabont78 » 08 Авг 2016, 19:06

Много благодаря за бързите отговори.
vagabont78
Нов потребител

Назад към Осигурително право