начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Установяване на собствениците на обект в Етажна собственост?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Установяване на собствениците на обект в Етажна собственост?

Мнениеот luba » 24 Юли 2017, 19:16

Управител на ЕС съм и срещам трудност при установяване на собствениците на някои обекти (апартаменти) в Етажната собственост. Някои от апартаментите не се обитават от дълго време, а някои са отдадени под наем и квартирантите отказват да предоставят данни за собствениците.
Моля, ако някой е имал този проблем и се е справил, да ми помогне със съвет към коя институция да се обърна.
luba
Младши потребител

Re: Установяване на собствениците на обект в Етажна собствен

Мнениеот telman » 24 Юли 2017, 20:53

Погледнете си нотариалния акт, който е при Вас, тоест на Вашия апартамент. Вижте кой е продавача Ви. Най - вероятно е строителя на блока. Оттук можете да се ориентирате. Строителя е продал най-вероятно апартаментите и по този начин може да се намери информацията. Може и по електронен път. Тоест - продавача на един апартамент от входа най вероятно продава на всички по етажите - това е. Като се потърси по партидата на продавача (вярно - ще е е обемиста но това е), може да излезат всякакви апартаменти, които е продал.

Така можете да издирите данните за всеки блок, дори за квартала даже.
telman
Младши потребител

Мнениеот luba » 24 Юли 2017, 22:57

Благодаря Ви, но в случая мисията е невъзможна. Продавач е Изпълкома на столичен народен съвет. Един и същи продавач на хиляди апартаменти до 1990 година. :(
luba
Младши потребител

Мнениеот vili_spasova » 25 Юли 2017, 08:48

Проверете в данъчното по партидите на имотите.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 25 Юли 2017, 09:57

Вили, убедена ли си, че от МДТ ще му предоставят тази информация?

Като управител моите ги накарах преди години да ми дадат копия от НА ( вярно, закона не ми дава това право, но прецених, че е в интерес на бъдещето - не се гордея с тази си постъпка, най-малкото защото съм на ръба на ЗЗЛД), за тези които не дадоха ( имам едни 5 апартамента "плаващи") се снабдих от АВ, но си е наистина обемиста работа.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот luba » 25 Юли 2017, 18:41

От МДТ ми отказаха информация под предлог, че при тях търсенето в системата става по ЕГН. На запитването ми администрацията на район Люлин ми даде най-изчерпателния отговор, на който е способна и за който отговор й бе необходим един месец размисъл.
Цитирам дословно: " По отношение на собствеността на изброените от Вас имоти, информация може да получите от книгата на етажната собственост. Съгласно чл. 23, ал. 1, т. 6, Управителят на етажната собственост създава, съхранява и поддържа книга на етажната собственост, в която трябва да бъдат вписани собственото, бащиното и фамилното име на собственика или ползвателя".
Всичко това при условие, че съм потърсила помощ от кмета в качеството си на управител на етажната собственост.
luba
Младши потребител

Мнениеот telman » 25 Юли 2017, 20:27

Еми поначало не издават нотариални актове - така е - и не вписват договорите на ИК.

Това е в този случай. Все пак има шанс да са препродадени впоследствие имотите и така да се научат данни.
То ЕГН-то не е фатално - при спор в съда ще излезе все пак.

По-важно са трите имена и адреса.
Под някаква форма чрез сметки за парно, разпределение на "Бруната" все нещо трябва да има.
telman
Младши потребител

Назад към Етажна собственост