начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Етажна собственост - разходи, такси

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Етажна собственост - разходи, такси

Мнениеот bankov4eto » 17 Авг 2017, 22:10

Здравейте, имам нужда от компетентно мнение.

На кратко, в заварено положение във входа таксите за ток, асансьор, и тнт, се плащат на апартамент.
Аз живея сам, а съседите ми са по 2-ма някой имат и кучета които разхождат ежедневно по 2 пъти.
В крайна сметка плащаме по равно.
В закона е записано, че тези такси се разделят на броя на собствениците, и живущите. А кучета плащат като за 1 обитател.

Въпросът ми е законно ли е това. Може ли ОС да определи такъв тип събиране на таксите, при положение, че в закона пише, че се разпределя според живущите. Трябва ли да се примиря със този тип събиране на такси или имам право да плащам по малко.
bankov4eto
Нов потребител

Re: Етажна собственост - разходи, такси

Мнениеот lakavitsa » 19 Авг 2017, 12:34

Свикайте ОС, ако има други с подобно несъгласие като Вас с взетите преди време Решения на ОС. Прегледайте ЗУЕС за подобни несъгласия. Уверявам Ви, ако в сградата в режим ЕС, повечето не са чували за закона, ще Ви бъде изключително трудно.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост