начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Казус-Опитен служител с лоша дисциплина

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус-Опитен служител с лоша дисциплина

Мнениеот neyson » 07 Дек 2020, 15:48

Здравейте,
Служител съм в отдел Човешки ресурси на частна производствена фирма, в която производството работи 24/7.
Имаме един много опитен служител (13 години работи във фирмата), който е изключителен специалист в работата си. От няколко месеца той се сближи с друг колега в смяната му и двамата започнаха да нарушават дисциплината. Имаме съмнения, че употребяват опиати, защото неведнъж са се държали неадекватно.
Последния казус е следният - Двамата служители в 4 сутринта правят опит да излязат от производството през аварийна врата, натискат всички противопожарни и предпазни бутони и задействат алармата в цеха. Колегите, които отговарят за противопожарна безопастност са събудени и идват във фирмата в 4 сутринта от алармата, за да разберат, че всъщност е грешка. Двамата провинили се служители, не отдават значение на случая, за тях нищо не е станало.
Въпросът ми е - как да накажем двамата служители, така че да си вземата поука?
neyson
Нов потребител

Re: Казус-Опитен служител с лоша дисциплина

Мнениеот katerinakuch » 07 Дек 2020, 15:55

Не мисля, че са сторили кой-знае какво нарушение. Това е дреболия, мен ако питате. Стават къде - къде по-страшни неща. Направете компромис.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Казус-Опитен служител с лоша дисциплина

Мнениеот jhoro » 07 Дек 2020, 16:30

katerinakuch написа:Не мисля, че са сторили кой-знае какво нарушение. Това е дреболия, мен ако питате. Стават къде - къде по-страшни неща. Направете компромис.

Бих добавил (към питащия) - опитайте да разберете причината за такова поведение!
neyson написа:Въпросът ми е - как да накажем двамата служители, така че да си вземата поука?

Наказването е най-лесното! И никога не постига резултат!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Назад към Трудово право