начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Строеж на лятна кухня

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строеж на лятна кухня

Мнениеот kirilivanov » 26 Юни 2021, 22:30

Здравейте, имам парцел с готов проект и разрешително за строеж на еднофамилна къща IV категория. Поради забавено финансиране, неможем да почнем строежа. И реших да си направя лятна кухня ~20кв.м с прилежащ помещение към нея (малка спалня~9-10 кв.м), с цел да прекарам лятото там. В плана не фигурира дадената лятна кухня, но ми се иска да я направя напълно законно. От двете ми страни са частни имоти а от 9третата (кадето искам да е барбекюто) е черен път и на татака е защитена местност. Въпроса ми е мога ли да да изградя бърбекюто на тази тази стена на която съм решил, предвид че улицата от към лицето свършва пред мен и няма връзка с пътя вдясно от мен. Как стои въпроса с документите. И ще попречи ли това че искам да вдигна постройката без да спазвам отстояние, на строежа на къщата по нататък.
kirilivanov
Нов потребител

Re: Строеж на лятна кухня

Мнениеот guest1 » 27 Юни 2021, 00:45

Здравейте.
От целия въпрос разбирам, че имате разрешение за едно, а искате да строите нещо съвсем различно. Е, няма да стане.
Съвсем друго ще е, ако изградите само един етап от постройката и спрете. Например - вместо 3 етажа, само първия.

Пп . Относно „еднофамилна къща IV категория“ - проверете пак!
ЗУТ казва, че:
Чл. 137. (1) В зависимост от характеристиките, значимостта, сложността и рисковете при експлоатация строежите се категоризират, както следва:
4. четвърта категория:
б) жилищни и смесени сгради със средно застрояване; сгради и съоръжения за обществено обслужване с разгъната застроена площ от 1000 до 5000 кв.м или с капацитет от 100 до 200 места за посетители;

При вас би трябвало да е
5. пета категория:
а) жилищни и смесени сгради с ниско застрояване, вилни сгради ..
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Строеж на лятна кухня

Мнениеот ivanov_p » 27 Юни 2021, 02:59

В плана не фигурира дадената лятна кухня, но ми се иска да я направя напълно законно.

Грешка!
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация