начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

voda

Казуси за недвижими имоти

voda

Мнениеот Димитър » 01 Дек 2004, 12:15

живея на адреса от 2г.до днес имам редовно засичане на водомера и сьотвено заплащам дщължимите сметките навреме.Нямам неплатена фактура до днешна дата.След смяна на инкасаторките за месец ноември 2004г. имам показания на водомера над 300кубика.Водомерът беше свален и занесен за експертиза която показа че водомерът е изправен.Според мен е невъзможно в двустаен апартамент на 7ет. при условие че няма течове и не съм се наводнявал да бъде изразходвано такова количество вода.Моля даите ни съвет.
Димитър

Re: voda

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 02 Дек 2004, 18:03

starata inkasatorka idvashe li redovno?
vazmojno e dalgo vreme da si episala proizvolno kubici za da ne se razkarva
a ako ste imali naemateli moje da sa i platili da pishe po malko i sega novata ida idva i da gi izravniava, i vsashtnost da e ili nebrejnost ili izmama
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот лунатик » 02 Дек 2004, 18:48

Виж и провери (ако е възможно) как са пренасяни количествата вода в карнетите на стария и новия инкасатор. Хубаво е да си пазиш старите квитанции за консумирана вода.
Преди 2 год. и аз имах подобоен случай. Инкасатора на един мой имот който рядко посещавам, беше "установил", че дължа количество вода, което нямаше начин как да консумирам, при положение, че посещавам имота 5-6 дни в годината. Направих справка и се оказа, че показанията в новозапочнатия карнет не са пренесени от предишния карнет, а от по-предишния (стават такива грешки). И фактически платих водата по тозимеждинен карнет 2 пъти. След като направихме засечката, и установихме пропуска, вече две години не плащам, додето си наваксам "авасово" платеното.
Също е възможно (както по-горе каза Анастасия) стария инкасатор без да е проверявал, да е писал по-малко от действително консумираното, а пък новия инкасатор съвестно да си е записал действителните показания и "спестеното" изведнъж да излезе наяве.
Но една проверка (засечка) на първичните документи (карнетите) с платените количества ще е полезна.
Възможно е и стария инкасатор да е злоупотребявал, като е издавал нередовни (фалшиви) квитанции и да си е прибирал парите. При смяната му, това няма начин да не излезе наяве. Ето защо трябва да се пазят старите квитанции за справка.
лунатик

Мнениеот Anastassia Terzieva » 14 Дек 2004, 17:59

В този ред на мисли може би ще е полезно да питате защо точно е сменен инкасатора - това може да ви отговори да въпроса по-добре от нас..:-)))))
Anastassia Terzieva

Назад към Имотни казуси