Уважаеми Колеги,
попаднах на измама от скамърка, която ми задигна крупна сума. Част от тези пари са от кредитни карти и са дължими към банките. Подал съм жалба срещу скамърката. Мога ли да нетирам заемите към банките със загубената от скам сума? Скамърката е българска гражданка, на която имам личните данни и със сигурност полицията ще я издири и подведе под отговорност. Въпросът ми е какво мога да направя с кредитите, защото докато се разреши всичко и евентуално се върнат някакви пари от скаменето лихвите по кредитите вървят.
Моля,за инструкции какво да предприема? Уведомих банките, но засега отговор нямам. Как се процедира?
С уважение,
Георги Иванов
- Дата и час: 09 Яну 2025, 19:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Измама и обир и кредити към банки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Измама и обир и кредити към банки
Банките, въобще няма да се трогнат от личните ви "извращения", ще си търсят своето. Намерете начин да погасите кредита...особено по кредитните карти лихвата е "космическа". Полицията и да намери измамника, връщането на парите често е трудна (невъзможна) работа!
- n_ikito
- Активен потребител
Ако направя личен фалит в чужбина ще може ли да включа кредитните карти?? Доколкото знам в България направиха подобен закон за 10 годишна давност, но в чужбина е по-кратка. Ще ми го признаят ли, ако направя от чужбина такъв или си остават 10 години задължения?
- georgi_ivanov
- Младши потребител
Защо пишете скамърка, като има хубавата българска дума - измамница? Ако тя бъде установена, със сигурност ще бъде подведена под отговорност , и бихте могли да предявите граждански иск пред наказателния съд, а ако не го приемат - да го предявите пред граждански съд без да плащате държавна такса. Но съдът няма да ви върне парите, а ще ви издаде изпълнителен лист при уважаване на иска. Имате шанс самата измамница да прояви интерес да ви върне парите, за да може да сключи споразумение с прокуратурата. В противен случай с този изпълнителен лист ще остава да се надявате измамницата да има пари по банкова сметка или секвестируемо имущество.
Не можете да "нетирате" задълженията си към банките, те нямат вина за това , че сте се хванал на въдицата. За задължения към български банки е приложим българския закон, няма и никакъв смисъл да обявявате личен фалит в чужбина, освен ако съответната банка не насочи изпълнението към ваши активи в страната, в която обявите личен фалит.
Апропо, това , че имате някакви лични данни, не значи , че те са на измамницата. Има немалко случаи, в които се дава сметка или се сочи като получател някакво дружество, а се дават указания в основание да се пише "в полза на Свитка Мошеничкова Крадлекова", например.
Не можете да "нетирате" задълженията си към банките, те нямат вина за това , че сте се хванал на въдицата. За задължения към български банки е приложим българския закон, няма и никакъв смисъл да обявявате личен фалит в чужбина, освен ако съответната банка не насочи изпълнението към ваши активи в страната, в която обявите личен фалит.
Апропо, това , че имате някакви лични данни, не значи , че те са на измамницата. Има немалко случаи, в които се дава сметка или се сочи като получател някакво дружество, а се дават указания в основание да се пише "в полза на Свитка Мошеничкова Крадлекова", например.
- dimist
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|