начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева на оправданите за корупция полицаи от „Сигма“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева на оправданите за корупция полицаи от „Сигма“

Това арест от полицият ли е?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Това арест от полицият ли е?

Мнениеот lili115 » 14 Мар 2025, 18:33

В магазин на мобилен оператор А1 аз съм включил телефона си и записвам служителите там защото ме обиждат по брутален начин, нарушават ми правото на свободен избор при ползване при тях на мобилни услуги чрез нелоялни търговски практики. Чрез това видозаснемане аз се защитавам, събирам доказателства за нарушените ми права и включително за извършени престъпления от общ характер от служителите и не снимам и не притеснявам другите клиенти, както и не нарушавам обществения ред.

Но понеже корпоративния интерес владее държавата ни и всичките институции и регулатори са "пробити", като всички служители са на "хранилка" там за да защитават корпоративния интерес и корупцията за това законите за тия служители в тия мобилни оператори не се прилагат и те си правят каквото си искат и по брутален начин се гаврят с всички хора само и само да ги принудят да подпишат договори с месечна абонаментна такса за да имат по-големи комисионни.

И именно поради тая причина някой служител от магазина се е обадил на тел. 112 против мен и идват двама униформени служители да ме махнат от там и да не давам гласност на злоупотребите им. Полицейските служители се опитаха да окажат психически натиск над мен като ме принудят да спра телефона си и което им беше главната цел, но аз отказах и продължих да ги снимам тях и служителите на А1. За тая цел аз ги попитах на какво законово основание те ме карат да спра телефона си, но понеже няма такова основание, те не казаха нищо и повече не са ме карали да спирам телефона си, като преди това изключително настояваха. Но те ми взеха личната карта след като аз им я дадох и ме принудиха да тръгна с тях в районното управление с мотива, че там съм щял да разкажа за проблема.

Преди тръгване изрично ги попитах дали съм задържан, а те ми казаха, че не съм и че е само да отида до районното с тях. Аз се съгласих и те ме заградиха от двете страни по пътя, като ме конвоираха, но не са ме държали за ръцете. Е те не са защото не съм се съпротивлявал, но ако откажех със сигурност да са ми сложили белезниците. Най-важното - те не ме попитаха дали искам да тръгна с тях, а ми издадоха устно полицейско разпореждане да тръгна с тях защото то беше повелително според тона им!

И сега аз вървя ограден с двама полицаи по главната пешеходна улица на града сред множество хора и е видно, че доброто ми име и репутация е нарушена от тоя полицейски произвол. А в самото районно управление ме накараха да влеза вътре, където след известно време ме караха да подпиша полицейски протокол по ЗМВР чл. 65, ал. 1 където се казва, че

Чл. 65. (1) Полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред.

Аз понеже го знаех тоя член попитах полицаите кой са данните въз основа на които може да се предположи, че аз ще извърша престъпление или нарушение на обществения ред, а единия явно не познаващ закона ми каза, че аз съм извършил такова при което веднага му казах какво пише в тоя член и че ако аз вече съм извършил те ще ме арестуват, а другия полицай ми каза защото е имало подаден сигнал на тел. 112. На което веднага му казах, че това няма как да бъде основание и достатъчно данни и отказах да подпиша тоя протокол с тия мотиви.

А това, че някакой се обажда до тел. 112 не означава, че не набеждава някой в престъпление за което е предвидена и санкция от законодателя в ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА ЗА СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ С ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ НОМЕР 112 - чл. 37 и чл. 38 за санкции за използване на тоя телефон не по предназначение и за подаване на неверни и заблуждаващи сигнали.

А тоя милиционер дето ми говори, че е имало подаден сигнал на 112 ме заплаши, че ако пак отида там и пак се обадят против мен те вече ще ме арестуват! При което веднага му казах, че това веднага ще иде в съда и че ако се наложи аз пак ще ги снимам и ще продължа да си търся правата! И тоя повече нищо не каза. А това е повече от видно, че е превишение на полицейските правомощия защото тоя милиционер не се мотивира със закона за действията си!

А по пътя докато вървяхме аз ги уведомих, че на тия от А1 съм им вкарал ДАНС на проверка като съм принудил прокурор да назначи такова раследване (за масово подслушване) от тая държавна агенция и единия веднага каза, че това не го е знаел. А също така ги уведомих, че отделно има заповед на кмета за НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ на кабелите на тоя оператор и което също не го знаеха!

След като отказах да подпиша полицейския протокол полицаите ми върнаха личната карта и аз си тръгнах, като те по такъв начин принудително ми ограничиха свободата за около 1 час. Но аз с телефона си продължих да снимам, като влязох с него и в районното и никой полицай не посмя да ми кажа да го изключа защото много добре ме познават и знаят, че образувам досъдебни производства по жалбите ми!

А идруго което е, че аз на тия полицаи докато вървяхме им съобщих напълно достатъчни данни за престъпления от общ характер от тия служители на тоя магазин на мобилен оператор А1 България АД, като например, че една служителка принудително ми отне СИМ карта която носех без да ме попита дали това е тяхна карта и дали може да я вземат! Но полицайте беше видимо, че им е наредено да ме махнат от там за да не излагам на показ тия престъпления от тоя мобилен оператор! А това, че има противозаконно отнемане на чужда вещ и то не каква да е с СИМ карта - това няма никакво значение за милицията, нали? Казах има за напълно неадекватните действия и престъпна небрежност по липса на контрол за изписване на СИМ карти, което може да води до престъпления като ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ и др., ама тия полицай се спекоха и накрая единия ми протяга ръка да ми се извинява ако ме е бил обидил!

И сега въпроса е: това незаконно отнемане на свободата ми без да ми е издадена заповед за задържане и може ли да се води за арест и аз да обжалвам тая полицейска репресия? Жалба в съда мога ли да подам на основание, че съм бил арестуван или по-точно неправомерно лишаване от свобода и сроковете важат ли както когато има издадена полицейска заповед за задържане? Утре в събота ще се падне 3-я ден от тая "разходка" с милиционерите до РУ-Враца.

Мерси предварително и си търсете обществените права защото са част от вашите лични такива и не давайте на корупцията да ви прави на маймуни!
lili115
Потребител

Назад към Наказателно право