начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

Болничен? Помогнете!

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Болничен? Помогнете!

Мнениеот dimiani » 08 Фев 2007, 18:11

Имам един въпрос и ще се радвам ако някой ми помогне! Става въпрос за следното: От 1 месец съм в болничен /бременност/ и понеже от тази година болничните се изплащат от НОИ а не от работодателя ме помолиха да попълня от работата едно Приложение номер 7 и документ от банката в която имам сметка за да може да ми се превеждат парите там! Аз направих всичко това и дадох тези документи и болничния си още преди 15 дни ,даже и повече на работодателя но до ден днешен те все още не са подадени в НОИ! Когато попитах защо те ми казаах,че нещо не им било ясно! :) Но си мисля,че не съм длъжна да ме мотаят толкова много а и да се има впредвид,че за болничен повече от 30 дни парите от Нои се излащат до 5 работни дни след подаването им при тях! Какво мога да направя аз?
dimiani
Нов потребител

Мнениеот iceman » 08 Фев 2007, 18:52

Четох днес в пресата(съжалявам, но не се сещам в кой вестник) точно за изплащане на болничните. В общи линни извода беше, че болничнните ще се изплащат с поне месечно закъснение
iceman
Младши потребител

Мнениеот dimiani » 08 Фев 2007, 18:58

това ясно! Но на мен още не ми е преведен до Нои а си седи при работодателя! Това е гадното и се питам какво мога да направя за да ги понакарам по бързо да стане като се има в предвид,че пар не съм взимала от декември! Не,че тези са много но все пак ....
dimiani
Нов потребител

Болничен

Мнениеот julia6 » 08 Фев 2007, 19:50

Според моето скромно мнение болничните листове, щом са предадени на работодателя се завеждат в дневник с вх.№ и заедно с приложенията по тях си представят в Нои обикновено с декларация №1 и тъй като болничните са за м. януари означава, че може и възнагражденията още да не са изплатени.
julia6
Нов потребител

Мнениеот dimiani » 08 Фев 2007, 21:13

нещо не мога да разбера! Аз казвам,че от 25 дни болничния ми е при работодателя и още не са го занесли в Нои и се дразня вече. :evil: И питах какво мога да направя за да ги натисна малко за да се хванат както се казва у ръце!
dimiani
Нов потребител

Мнениеот julia6 » 09 Фев 2007, 15:22

За съжаление това са сроковете за представяне на болнични според новата наредба, единствено НОИ ако благоволят по-бързо да ги изплатят, а може и да се обадите във фирмата за информация.Търпение, това е решението понякога с нашето законодателство.
julia6
Нов потребител

Мнениеот dimiani » 09 Фев 2007, 21:47

То документите ако са при НОИ ще стане бързо .... но те все още си висят при моя работодател! :evil: В това е цеия проблем,мен не ме бави НОИ,бавят ме от офиса! :twisted:
dimiani
Нов потребител

Мнениеот veronika1 » 10 Фев 2007, 00:15

Освен да сигнализираш сама НОИ, друго май не ти остава...
veronika1
Младши потребител

Мнениеот dimiani » 12 Фев 2007, 18:54

veronika1 написа:Освен да сигнализираш сама НОИ, друго май не ти остава...

То май така най-добре!
dimiani
Нов потребител

Мнениеот bignik » 12 Фев 2007, 19:13

Болничния лист остава при работодателя до тогава, до като начисли заплатите за съответния месец. Например: Ползваш болнични от 5 до 10 януари и на 11 януари носиш болничния на работодателя. Работодателя пък плаща заплати за месец януари чак на 20 февруари. Тогава болничния ти ще седи при работодателя чак до 20 февруари и едва тогава ще бъде занесен в НОИ. А пък НОИ в 30 дневен срок от постъпването на болничния там, ще ти изплати обезщетението. Така е на хартия и аз чакам да ми платят болничен от януари.
bignik
Младши потребител

Назад към Данъчно право