начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Наистина ли сме безсилни?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот kalahan » 22 Ное 2007, 20:57

iliev написа:Хайде тогава да закрием затворите и всички престъпници-убийци,рецидивисти и т.н.т. да си ги пращаме на психолог и да ги пращаме в психиатриите/между другото това много ми напомня теорията на "великият" съветски психолог Снежневски/.

Е, за психиатриите и аз не съм съгласен много-много. А иначе недоволството Ви срещу ненаказаността на агресивните деца е съвсем резонно, но просто наказанията не вършат работа, освен в някои по-редки случаи.
kalahan
Потребител

Re: Наистина ли сме безсилни?

Мнениеот stefanka07 » 22 Ное 2007, 22:29

Моля,помогнете ни!

Реших да взема подарък за децата си на 19 и 4 години -персийско коте и попаднах на обява в сайта за подаряване на такова през юли.Собственичката поиска в замяна 30 лв. за пътните разходи-30 лв. от Нова Загора да Пловдив/те не са повече от 15 лв./.Чакахме с трепет 2 дена да го донесе сама ,гледахме го 6 месеца а сега си го иска защото и трябвал за разплод.Докога ще има в България мошенници и как да кажа на децата да се простят с животинката.Тя иска да разпродава малки ,а друг да и храни животните.
Тва коте беше давано и на други хора преди да попадне така наивно и у нас.Котето е на две години по думите на собственика-мошенник.
Имам само писмени доказателства в ай си кю за това какво иска тя в замяна на подаръка си.
И по темата -синът ми беше пребит преди 2 години пред дискотека от някакво татуирано боксьорче заради момиче,което не знаеше дали му е или не приятелка.ТОВА Е БИЛАПРИЧИНАТА ЗА ПОБОЯ .Синът ми беше със счупен нос който по-късно оперирахме.Всички институции си свършиха чудесно работата, онзи не беше осъден защото е малолетен ,а синът ми цял живот ще е със затруднено дишане въпреки процедурата.Жалки сме тук в България.Нищо не е така както трябва да бъде.
stefanka07
Младши потребител

Мнениеот ivens » 23 Ное 2007, 00:05

Прочетох всичко внимателно,предварително казвам,че съм юрист и то с 6 годишен стаж.Системата не защитава жертвите в такива случаи и затова.....начина и метода е един ,с добри възпитателни и превантивни мерки спрямо бъдещи проявления на антисоциани постъпки и деяния на въпросния 13 годишен индивид.Метода се нарича "Правосъдие в мрака" давате по 20 лева на две тоже 13 годишни бабаджанки връчвате им по една цепиница и те поутупват въпросния "юнак" чисто профилактично без особена злоба.......чрез тези своеобразни изпълнители на възмездието вие вършите работата на бащата на въпросния хубостник,който е трябвало добре,методично,без излишно престараване и с много бащина любов да "наруши" Конвенцията за правата на детето,която сигурен съм не е дори и чувал и да го наложи с каиша.Извинете ме за тафтологията ,но се развълнувах.Това е пътя и истината и така се постигът реални резултати.Защото пратен в интернат този 13 годишен съдист ще излезе 18 годишен завършен престъпник социопат.Така че ,както се пее в една възрожденска песен "...дорде е малка йощ змията нека всинца се съберем с крака да и строшим главата..." :wink: :twisted: :roll:
ivens
Младши потребител

Мнениеот stefanka07 » 23 Ное 2007, 00:12

бЛАГОДАРЯ Ви от сърце за подкрепата .За мошенниците не казвате как да накажа
stefanka07
Младши потребител

Мнениеот dexter » 24 Ное 2007, 22:00

http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=53392&rubr=0&izd=1&fsize=&swidth=800&tr=1&im=11&id=24&iy=2007

Баба хулиган щипе хлапе, глобяват я
Руска раздала възмездие за рекет с кифли

Зорница Семерджиева

Глоба от 150 лева отнесе 55-годишна старозагорка, ощипала зверски по бузата 11-годишно момче в училището. Така жената отмъстила на хлапето, което рекетирало внука й.
Руска Танева беше набързо изправена пред Темида по Указа за борба с дребното хулиганство.
Бойната баба разбрала от 8-годишния си внук Теодор, че батко петокласник го карал всеки ден да му купува кроасани. При това калпазанинът Генчо дори не го ядял, а само вземал картинката, скрита в опаковката.
Генчо усетил, че второкласникът разполагал с много пари, тъй като към джобните от родителите на Теодор баба му и дядо му тайно прибавяли по 4 лева на ден.
Вбесена от тормоза над внучето й, Руска първо вдигнала скандал на Генчовата майка в магазина, в който работела. От там се насочила направо в училището и открила изнудвача пред кабинета по музика. Свалила рязко качулката от главата му и стиснала здраво с пръсти бузата му, като разклащала напред - назад главата на детето.
Тогава дежурната учителка се спуснала да прекрати дребното хулиганство и благодарение на това Генчо си останал с две бузи.
dexter
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право